JBL Clip 4

BÀsta hörlurarna 2021
Nyhetsbrev
 

JBL Clip 4

 
4,3
 • FĂ€sts med karbinhake varsomhelst
 • 10 timmars batteritid
 • Vatten- och dammtĂ€t (IP67)
 • JBL Pro-ljud
 • Kraftfull bas
 • Kvalitativ konstruktion
 • Saknar EQ
JBL Clip 3

Betyg

8.0
Bas
7.5
Design
8.5
Ljud
8.0
VĂ€rde
InnehÄll [ visa ]

JBL Clip 4

JBL Clip 4

7.9

Design

7.5/10

Bas

8.0/10

Ljud

8.5/10

Diskant

7.5/10

VĂ€rde

8.0/10

Fördelar

 • FĂ€sts med karbinhake varsomhelst
 • 10 timmars batteritid
 • Vatten- och dammtĂ€t (IP67)
 • JBL Pro-ljud

Nackdelar

 • Saknar EQ

Letar du efter en vattentĂ€t, praktisk och snygg bluetooth-högtalare sĂ„ ska du vĂ€lja JBL Clip 4. Under förra Ă„ret lanserade JBL bĂ„de Flip 5 och Flip 5 Eco – bĂ„da anpassade för utomhusanvĂ€ndning. DĂ€rför Ă€r det nu logiskt att uppföljaren har tagit utvecklingen ett snĂ€pp framĂ„t; genom att integrera en karbinhake kan du nu, smidigare Ă€n nĂ„gonsin, fĂ€sta högtalaren pĂ„ ryggsĂ€cken, byxorna eller livremmen. Dessutom Ă€r den vatten- och dammsĂ€ker. LĂ€s vĂ„rt test nedan för att ta reda pĂ„ om denna högtalaren passar dig eller inte.

Trots att fördelarna övertrÀffar nackdelarna har vi likvÀl valt att Àven ta med de sÀmre sidorna hos JBL Clip 4. Börja sÄledes med att lÀsa pÄ nedan för att se om denna modellen passar dina behov.

DÀrför ska du vÀlja JBL Clip 4

Innan du bestÀmmer dig för om JBL Clip 4 Àr för dig, finns det ett par saker du mÄste veta. För det första mÄste batteritiden vara lÄng i.o.m. att det Àr en portabel högtalare som ofta anvÀnds utomhus. För det andra Àr den vatten- och dammtÀt. Utöver nÀmnda faktorer har vi nedan listat det viktigaste du mÄste veta för att göra ett sÄ genomtÀnkt val som möjligt.

Batteritid

NÀr du stÄr i akt att vÀlja en portabel högtalare Àr batteritiden en extremt viktig faktor. NÄgot du inte vill ska hÀnda Àr att batteriet tar slut en timme in i promenaden. DÀrför ska du tÀnka pÄ att vÀlja en modell som har en fördelaktig batteritid. DÀrtill Àr det bra om den Àven gÄr att ladda snabbt. PÄ grund av detta Àr det skönt att meddela att JBL Clip 4 har en batteritid pÄ hela 10 timmar. Detta innebÀr att du inte behöver vara orolig för att batteriet ska ta slut pÄ stranden, parken eller vandringen.

BĂ€rbarhet

En av de mest utmÀrkande faktorerna med JBL Clip 4 Àr att den Àr försedd med en integrerad karbinhake. PÄ sÄ vis kan du fÀsta högtalaren pÄ bÀltet, ryggsÀcken eller livremmen. DÀrmed har det aldrig varit lÀttare Àn att ta med sig en högtalare ut pÄ en promenad i skogen eller pÄ fisketuren. Vidare kan den Àven fÀstas pÄ ett trÀd i din trÀdgÄrd om du planerar en trÀdgÄrdsfest under sommaren.

Ljud

FastÀn JBL Clip 4 Àr en liten och nÀtt högtalare har den ett vÀldigt kraftfullt ljud. Givetvis nÄr inte volymen upp till samma nivÄ som kraftfulla modeller som t.ex. Sonos Roam, men tillrÀckligt bra för parkhÀng, festen eller poolpartyt. Orsaken till det stora ljudet Àr JBL Pro-ljudet som dessutom har en tung och djup bas. DÀrför Àr det en fröjd att lyssna pÄ Hip-Hop eller RnB.

recension JBL Clip 4
En av de bÀsta portabla högtalaren pÄ marknaden.

Nackdelar med JBL Clip 4

Ovan har vi listat alla bra aspekter med denna modellen, men det finns faktiskt nÄgra nackdelar ocksÄ som Àr viktiga att poÀngtera. Till exempel flyter den inte pÄ vattenytan, och estetiken lÀmnar en del att önska.

Omdöme om JBL Clip 4

Summa summarum Ă€r JBL Clip 4 en briljant högtalare som sin litenhet till trots levererar en kvalitativ ljudupplevelse. DĂ€rtill Ă€r enheten robust och klarar av ordentliga stötar – perfekt för fjĂ€llvandringen eller utomhusfesten. Karbinhaken Ă€r ett enormt plus och gör det superenkelt att fĂ€sta den i livremmen, trĂ€dgrenen eller bĂ€ltet.

De negativa aspekterna Àr dels att designen fÄtt ge vika till förmÄn för bÀrbarheten, dels att den inte flyter pÄ vattenytan. Följaktligen Àr det inte den snyggaste högtalaren pÄ marknaden, men eventuellt den mest praktiska portabla högtalare du kan hitta.

Baserat pÄ ovanstÄende test ger vi ett slutbetyg pÄ 4,3/5.

JBL Clip 4 test
SÄhÀr enkelt fÀster du högtalaren pÄ ryggsÀcken.

Om skribenten

Erik Lundh
Testredaktör.
LÀs mer frÄn Erik Lundh

JÀmför med andra högtalare

NamnBasDesignLjudVĂ€rde
JBL Clip 4
8.0
7.5
8.5
8.0
Sonos Roam
9.0
10
9.0
9.5
HarmanKardon Onyx Studio 6
9.3
9.0
9.5
9.2
JBL Flip 5 Eco
9.0
9.5
9.3
9.6
Marshall Emberton
9.0
10
9.5
9.2
JBL Charge 5
9.0
9.5
8.5
9.0
Roxcore Vibe L
8.0
8.5
8.5
9.0
Roxcore Vibe M
8.5
8.5
8.0
9.0
JBL Clip 4
8.0
7.5
8.5
8.0
Roxcore Vibe S
8.2
8.0
8.5
8.3
Roxcore Beat
7.0
8.0
7.5
8.0

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.