JBL Live Flex

Jämför priser
Nyhetsbrev
 

JBL Live Flex

 
4,8/5
 • JBL Signature Sound och Personi-Fi 2.0
 • Aktivt brusreducerande hörlurar
 • Upp till 40 timmars speltid
 • 6 mikrofoner för perfekta samtal
 • Vatten- och dammtålig (IP54)

i samarbete med PriceRunner

Betyg

9.0
Bas
8.2
Ljud
8.0
Brusreducering
7.6
Komfort
8.7
Värde
Innehåll [ visa ]

JBL Live Flex

JBL Live Flex

1790
8.3

Brusreducering

8.0/10

Ljud

8.2/10

Bas

9.0/10

Bekvämlighet

7.6/10

Värde

8.7/10

Fördelar

 • JBL Signature Sound och Personi-Fi 2.0
 • Aktivt brusreducerande hörlurar
 • Upp till 40 timmars speltid
 • 6 mikrofoner för perfekta samtal
 • Vatten- och dammtålig (IP54)

Nackdelar

 • Känsliga touchkontroller

Jag har haft nöjet att testa de nya JBL Live Flex-hörlurarna och jag måste säga att jag är imponerad. Dessa hörlurar kombinerar JBLs ikoniska ljudkvalitet med den senaste tekniken och bekvämligheten hos trådlösa hörlurar. En av de mest utmärkande aspekterna är JBL Spatial Sound som ger en helt annan nivå av musikupplevelse. Låt mig berätta mer om min upplevelse med dessa hörlurar i vår recension nedan som är baserad på vårt två veckor långa test.

Snabbfakta om JBL Live Flex

EgenskaperDetaljer
VarumärkeJBL
Impedans32 ohm
Frekvensomfång20 Hz – 20 kHz
Känslighet101 dB
Pris1790 kr
Billigaste återförsäljaren 2023MediaMarkt
Batteritid i öronsnäckorna8 timmar
Batteritid i laddningsfodralet32 timmar
Laddningstid2 timmar
Snabbfakta

Detta måste du veta om JBL Live Flex innan köp

1. Ljudkvalitet

Enligt mig är ljudkvaliteten på JBL Live Flex hörlurarna något alldeles extra. Med JBL Signature Sound och Personi-Fi 2.0 teknologin skapas en ljudbild som är så ren och skarp att du inte kan undgå att imponeras. Under mina erfarenheter av hörlurarna under testets gång märkte jag snabbt hur teknologin optimerar ljudet efter min egen unika ljudprofil. Detta gör att jag kunde höra detaljer i musiken som jag aldrig tidigare hört.

Hörlurarna har en imponerande djup bas som verkligen tar musikupplevelsen till en helt ny nivå. Personi-Fi 2.0 teknologin anpassar också ljudet efter det rum eller miljö där du lyssnar på musik, vilket ger en ännu mer realistisk och unik musikupplevelse.

En annan imponerande teknologi i JBL Live Flex hörlurarna är Spatial Sound. Den här teknologin gör det möjligt för ljudet att omringa dig och skapa en 3D-ljudupplevelse. Det är som att du befinner dig mitt i musiken och känslan av att ha ljudet runt omkring dig är något alldeles fantastiskt.

Sammanfattningsvis kan jag säga att ljudkvaliteten på JBL Live Flex hörlurarna är något som verkligen sticker ut. Med teknologin bakom JBL Signature Sound och Personi-Fi 2.0 skapas en unik musikupplevelse som är svår att slå. Basen är djup och ljudet är så rent att det känns som att musiken spelas live precis bredvid dig – åtminstone när du lyssnar på tyngre hip hop. Spatial Sound teknologin skapar också en fantastisk 3D-ljudupplevelse som tar musiklyssnandet till en helt ny nivå.

2. Brusreduceringen är otrolig för ett par in-ears

Jag måste säga att jag även är imponerad av brusreduceringen på JBL Live Flex. Med True Adaptive brusreducering teknologin kan du nämligen tysta ner omvärlden så att du kan fokusera på musiken eller bara njuta av tystnaden.

Under mina erfarenheter av hörlurarna under testets gång märkte jag snabbt hur effektiv brusreduceringen faktiskt är – något som är sällsynt i in-ear hörlurar. Hörlurarna utestängde buller från tåg, bilar, tunnelbana och människor så att jag kunde njuta av min musik eller bara koppla av med tystnad. Det är verkligen en fantastisk funktion som gör att hörlurarna är perfekta för att använda på resor eller i bullriga miljöer.

Vad som är särskilt imponerande är att brusreduceringen är adaptiv, vilket innebär att hörlurarna automatiskt anpassar sig efter ljudnivån i din omgivning. Detta är en fantastisk funktionalitet som allt fler hörlurar är försedda med.

3. Batteritid och design

Inte heller blev jag besviken av batteritiden på JBL Live Flex. Med upp till 40 timmars speltid på en enda laddning så kan du använda hörlurarna hela dagen utan att behöva oroa dig för att de ska dö mitt i musiklyssnandet.

Baserat på mina erfarenheter lyckades jag använda hörlurarna i nästan 2 dagar innan jag behövde ladda dem, och då använde jag dem otroligt ofta eftersom jag testade dem. Denna batteritid är verkligen imponerande och gör hörlurarna till ett utmärkt val för personer som är trötta på hörlurar med låg batteritid.

När det kommer till designen på hörlurarna är de verkligen snygga och moderna. De är bekväma att ha på sig och passar perfekt i öronen. Jag uppskattade också att hörlurarna är IP54-certifierade, vilket gör dem vatten- och dammtåliga. Detta innebär att du t.ex. kan ta med hörlurarna på en joggingrunda medan de regnar, utan att behöva oroa dig för att de ska bli förstörda av regn eller damm. På så vis går de att använda som träningshörlurar.

Som sagt märkte jag att hörlurarna var mycket bekväma att ha på sig under långa dagar. De kändes lätta och satt perfekt i mina öron – dock är det flera recensioner där vi sett att många klagar på just passformen, så det gäller att du testar dem innan du köper.

Laddstation ingår: Ja Batteritid: 8 timmar i öronsnäckorna och ytterligare 32 timmar i laddningsfodralet Laddningstid: 2 timmar

BatteritidAntal timmar
Batteritid i öronsnäckorna8 timmar
Batteritid i laddningsfodralet32 timmar
Laddningstid2 timmar
Fakta om batteritiden i JBL Live Flex

4. Anslutning och användarvänlighet

Jag hade förväntat mig en komplicerad process för att ansluta hörlurarna till mina enheter, eftersom många hörlurar som lanserats under 2023 har uppvisat irriterande anslutningsproblem, men jag var positivt överraskad över hur smidigt det gick.

Efter att ha satt på hörlurarna för första gången, kände jag mig som en agent från en hemlig organisation, redo att ansluta hörlurarna till alla mina enheter. Jag var glad att upptäcka att hörlurarna stödjer SmartDual Connect och Multi-Point-anslutningen, vilket gör det enkelt att växla mellan enheter utan att behöva para ihop hörlurarna varje gång.

Under testperioden upplevde jag inga anslutningsavbrott, vilket är en viktig faktor för mig när jag väljer hörlurar. Jag kunde också växla mellan mono- och stereoläge på hörsnäckorna, vilket gjorde det möjligt att använda bara en hörsnäcka för telefonsamtal eller podcast.

Fortsättningsvis är jag mycket nöjd med hur användarvänliga de är. Det finns tydliga knappar på hörsnäckorna för att styra musiken, justera volymen och ta emot samtal. Jag kände mig nästan som en professionell DJ när jag använde lurarna och ändrade volymen med knapparna på hörsnäckorna.

För- och nackdelar med JBL Live Flex

Fördelar

Nackdelar

Köp JBL Live Flex om du…

Köp inte JBL Live Flex om du…

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är JBL Live Flex ett utmärkt val för den som vill ha hörlurar med hög ljudkvalitet och lång batteritid. Med True Adaptive brusreducering får du en tyst och avslappnande musikupplevelse samtidigt som de sex inbyggda mikrofonerna ger en klar röst vid samtal och röstassistent. Hörlurarna är också IP54-certifierade vilket gör dem vatten- och dammtåliga.

Jag skulle starkt rekommendera JBL Live Flex hörlurarna till alla som är på jakt efter en modell med hög ljudkvalitet och lång batteritid. De är enkla att använda och ansluta till olika enheter och har en snygg och bekväm design. Så om du vill ha hörlurar som fungerar perfekt både för musiklyssning och samtal, och som klarar av att följa med dig på dina äventyr, de det perfekta valet för dig.

Baserat på mitt test ger jag JBL Live Flex betyget 4,8/5.

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas är utbildad ljudtekniker och har ägnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem när han var 13 år gammal.
Läs mer från Niklas Ivarsson

Jämför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVärde
JBL Live Flex
9.0
8.2
8.0
7.6
8.7
Shure Aonic 50
9.5
10
10
9.8
9.8
Sony WH-1000XM4
9.5
9.5
10
10
9.8
Philips Fidelio L3
10
9.5
10
10
9.5
Bang & Olufsen H95
9.5
9.5
10
10
9.5
Philips TAH8507BK
8.5
8.0
9.0
9.5
8.0
Philips SHD8850
9.6
9.0
9.2
10
9.5
Beoplay HX
9.0
9.0
9.5
10
9.0
Beoplay Portal
10
9.5
9.0
10
9.5
Sony WH-H910N
9.0
9.0
9.5
9.5
9.5
Sennheiser Momentum Wireless 3
9.5
9.5
10
10
9.8
JBL Club 950 NC
10
9.0
10
10
9.5
JBL Live Flex
9.0
8.2
8.0
7.6
8.7
Sony WH-C720
9.0
8.8
9.2
7.5
8.9
Philips Fidelio X3
9.3
9.6
9.5
10
9.8
Philips Fidelio X2HR
9.0
10
10
10
9.5
Philips TAH9505
8.0
9.0
9.0
10
9.0
JBL Tune 750BTNC
8.5
9.0
9.0
10
9.0
Brusreducerande hörlurar
.
.
.
.
.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.