Sony WH-C720

Jämför priser
Nyhetsbrev
 

Sony WH-C720

 
4,8/5
 • Kristallklart omslutande ljud
 • Effektiv brusreducering
 • Lätta hörlurar, endast 192g
 • Upp till 35 timmars batteritid
 • Bluetooth® Multi Point-anslutning
 • Hårt åtsittande

Betyg

9.0
Bas
8.8
Ljud
9.2
Brusreducering
7.5
Komfort
8.9
Värde
Innehåll [ visa ]

Sony WH-C720

Sony WH-C720

1590
8.7

Brusreducering

9.2/10

Ljud

8.8/10

Bas

9.0/10

Bekvämlighet

7.5/10

Värde

8.9/10

Fördelar

 • Kristallklart omslutande ljud
 • Effektiv brusreducering
 • Lätta hörlurar, endast 192g
 • Upp till 35 timmars batteritid

Nackdelar

 • Hårt åtsittande

Sony har länge varit en ledande aktör på marknaden för hörlurar och deras senaste produkt, Sony WH-C720, är inget undantag. Dessa hörlurar är utformade för att leverera kristallklart ljud, bekväm passform och imponerande brusreducering. Med en rad avancerade funktioner, inklusive DSEE-teknik, Dual Noise Sensor-teknik och Precise Voice Pickup-mikrofonteknik, är det tydligt att Sony har satsat på högsta kvalitet. I denna recension, som är baserat på ett två veckor långt test, kommer vi att titta närmare på Sony WH-C720 och bedöma deras prestanda och funktioner för att hjälpa dig avgöra om de passar dina behov. Som vanligt går vi även igenom för- och nackdelar.

Snabbfakta om Sony WH-C720

EgenskapInformation
Vikt192 gram
Billigaste återförsäljaren 2023NetOnNet
Pris1590 kr
Brusreducering påUpp till 35 timmar
Brusreducering avUpp till 50 timmar
Snabbladdning3 minuter ger upp till 60 minuters speltid
Faktaruta

Detta måste du veta om Sony WH-C720 innan köp

Innan du bestämmer dig för att köpa dessa hörlurar så rekommenderar vi dig att läsa följande punkter. På så vis kommer du få en tydligare bild över ljudkvaliteten, brusreduceringen, batteritiden och mycket mer. Glöm inte att även läsa nackdelarna längre ner i recensionen så du vet vad du kan förvänta dig.

1. Ljudkvalitet – Hur är ljudkvaliteten på dessa hörlurar och vad gör DSEE-tekniken?

Enligt mig är ljudkvaliteten på Sony WH-C720 hörlurarna riktigt bra. Med DSEE-tekniken får du en autentisk och detaljerad ljudbild som låter precis som musiken var tänkt att låta. Det är som att sitta mitt i konsertlokalen – ljudet är klart, fylligt och distinkt. Tack vare Digital Sound Enhancement Engine, behålls högfrekventa toner och detaljer i musiken så att du får en mer autentisk ljudbild. Det här är definitivt ett stort plus för mig, eftersom jag vill höra varje enskild nyans i min musik. Speciellt komplexa ljudbilder från artister som t.ex. Pink Floyd.

Enligt mina erfarenheter under testets gång fanns det dock några mindre brister. Till exempel märkte jag att basen var något svagare än jag hade förväntat mig, även när jag ökade volymen. Jag kan tänka mig att detta kan vara en besvikelse för personer som gillar mycket bas i sin musik. Men å andra sidan, för de som föredrar en mer balanserad ljudbild, kan det å andra sidan vara en fördel.

En annan fördel med ljudkvaliteten på Sony WH-C720 hörlurar är att de är mycket bra på att blockera ut yttre ljud. Jag kunde njuta av min musik utan störande bakgrundsljud, vilket var en stor fördel när jag var på resande fot eller arbetade i en bullrig miljö – vi kommer gå igenom mer om brusreduceringen längre ner i vårt test.

Sammanfattningsvis är ljudkvaliteten på Sony WH-C720 hörlurar mycket bra. DSEE-tekniken ger en autentisk och detaljerad ljudbild som verkligen berikar musikupplevelsen. Även om basen kan vara något svagare än förväntat, är hörlurarna ändå en bra investering för alla som vill ha en högkvalitativ ljudupplevelse utan störande bakgrundsljud.

2. Brusreducering – Hur fungerar brusreducering på Sony WH-C720 och hur imponerande är den?

Brusreduceringen på Sony WH-C720 är riktigt imponerande. Med två mikrofoner i varje öronkåpa och Dual Noise Sensor-teknik kan du blockera ut yttre brus från omgivningen, så att det enda du hör är din musik. Jag kunde njuta av min musik utan att störas av ljud från tunnelbana, tåg och trafik.

En annan stor fördel med brusreduceringen på Sony WH-C720 är att den integrerade processorn V1 hjälper till att eliminera externt ljud, med minimal bearbetningsfördröjning. Det betyder att brusreduceringen är mycket effektiv, även i bullriga miljöer.

Under testets gång var det dock vissa tillfällen där brusreduceringen inte var helt perfekt. Till exempel, när jag hade hörlurarna på och var i en mycket bullrig omgivning, hörde jag fortfarande några höga toner som trängde igenom. Det här var dock ett sällsynt tillfälle och på det stora hela fungerade brusreduceringen mycket bra.

Brusreduceringen är även lätt att använda. Du behöver bara trycka på en knapp för att aktivera eller inaktivera den. Detta är en stor fördel för personer som vill kunna blockera ut yttre ljud på ett ögonblick utan att behöva ta upp telefonen.

4. Design och bekvämlighet – Vilken typ av design och passform har Sony WH-C720 och hur länge kan du ha dem på?

Sony WH-C720 har en mycket elegant och modern design. Med en minimalistisk och strömlinjeformad look, passar de perfekt för personer som vill ha hörlurar som både ser bra ut och känns bekväma.

En annan bra grej med designen på Sony WH-C720 är att de är lätta och bekväma att bära. Jag kunde ha hörlurarna på mig under långa perioder utan att det kändes obekvämt eller tungt. De inkluderar också mjuka, ovala öronkuddar som ger en bekväm passform och hindrar ljudläckage. Så även om du är på resande fot eller arbetar i en bullrig miljö, kan du njuta av din musik utan störande bakgrundsljud.

Emellertid var det under vissa tillfällen där hörlurarna inte satt helt perfekt på mitt huvud. Trots att jag justerade dem efter min huvudstorlek, var det ibland svårt att hitta en bekväm passform. Detta kan dock bero på personliga preferenser och huvudstorlek, så det är inte nödvändigtvis en negativ faktor för alla. I regel tycker jag att over-ear hörlurar sitter för hårt, så detta kan vara en nackdel som är unik för mig, men jag vill likväl nämna det om du har haft samma problem med tidigare hörlurar.

5. Batteritid – Hur länge kan du använda hörlurarna på en enda laddning och finns det snabbladdning?

Dessa hörlurar en mycket imponerande batteritid. Med upp till 35 timmars batteritid kan du njuta av din musik hela dagen utan att behöva oroa dig för att batteriet tar slut. Detta är en stor fördel för personer som är på språng eller reser mycket och behöver ha hörlurarna på sig under långa perioder.

En annan fördel med batteritiden på Sony WH-C720 hörlurarna är att de har snabbladdningsalternativ. Med bara 3 minuters laddning kan du få upp till 60 minuters extra speltid. Detta är perfekt för personer som behöver ladda hörlurarna snabbt innan de glider till jobbet. Dessutom kan du få upp till 50 timmars batteritid med brusreducering på, så du behöver inte oroa dig för att batteriet tar slut under långa resor eller flygningar.

Ibland verkade batteritiden laddas ur snabbare när jag använde hörlurarna i mycket bullriga miljöer eller på högre volym. Detta beror dock på att brusreduceringen är på, men det är fortfarande imponerande att hörlurarna har en så pass lång batteritid.

EgenskapBatteritid
Brusreducering påUpp till 35 timmar
Brusreducering avUpp till 50 timmar
Snabbladdning3 minuter ger upp till 60 minuters speltid
Batteritid

6. Mikrofonteknik – Hur fungerar mikrofontekniken på Sony WH-C720 och hur högkvalitativa är samtalen?

Sony WH-C720 är utrustade med strålformande mikrofoner och Precise Voice Pickup-teknik, vilket bidrar till högkvalitativa samtal. Enligt mina erfarenheter under testets gång fungerade mikrofontekniken mycket väl och jag kunde ha tydliga samtal utan några störningar eller bakgrundsljud.

Vidare är mikrofontekniken på Sony WH-C720 väldigt effektiv eftersom mikrofonerna är smart placerade för att fånga upp din röst tydligt och mer exakt i en rad olika miljöer. Dessutom minskar den nyutvecklade vindbrusreducerande strukturen runt mikrofonen bakgrundsljudet, vilket bidrar till ännu högre ljudkvalitet.

Även om samtalen var högkvalitativa fanns det vissa tillfällen när jag upplevde vissa problem med mikrofontekniken. Vid högre volymer kunde jag märka att bakgrundsljudet ökade och att samtalet inte var lika tydligt som vid lägre volymer.

För- och nackdelar med Sony WH-C720

Fördelar

Nackdelar

Köp Sony WH-C720 om du…

Köp inte Sony WH-C720 om du…

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Sony WH-C720 hörlurar en imponerande produkt med många fördelar, inklusive kristallklart ljud, bekväm passform och högkvalitativa samtal. Men det finns också några nackdelar att ta hänsyn till, såsom priset, eventuellt obehag vid långvarig användning och begränsningar för användning i vissa miljöer. Sammantaget är dessa hörlurar idealiska för personer som vill ha högkvalitativa hörlurar för användning under en längre tid, särskilt för lyssning på musik och telefonsamtal.

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas är utbildad ljudtekniker och har ägnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem när han var 13 år gammal.
Läs mer från Niklas Ivarsson

Jämför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVärde
Sony WH-C720
9.0
8.8
9.2
7.5
8.9
Shure Aonic 50
9.5
10
10
9.8
9.8
Sony WH-1000XM4
9.5
9.5
10
10
9.8
Philips Fidelio L3
10
9.5
10
10
9.5
Bang & Olufsen H95
9.5
9.5
10
10
9.5
Philips TAH8507BK
8.5
8.0
9.0
9.5
8.0
Philips SHD8850
9.6
9.0
9.2
10
9.5
Beoplay HX
9.0
9.0
9.5
10
9.0
Beoplay Portal
10
9.5
9.0
10
9.5
Sony WH-H910N
9.0
9.0
9.5
9.5
9.5
Sennheiser Momentum Wireless 3
9.5
9.5
10
10
9.8
JBL Club 950 NC
10
9.0
10
10
9.5
JBL Live Flex
9.0
8.2
8.0
7.6
8.7
Sony WH-C720
9.0
8.8
9.2
7.5
8.9
Philips Fidelio X3
9.3
9.6
9.5
10
9.8
Philips Fidelio X2HR
9.0
10
10
10
9.5
Philips TAH9505
8.0
9.0
9.0
10
9.0
JBL Tune 750BTNC
8.5
9.0
9.0
10
9.0
Brusreducerande hörlurar
.
.
.
.
.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.