JBL Tune Flex

Jämför priser
Nyhetsbrev
 

JBL Tune Flex

 
4,5/5
 • 4 mikrofoner för röstsamtal med perfekt ljud
 • Upp till 32 timmars batteritid
 • Vattenskyddade och svettåliga
 • Passform och komfort hela dagen
 • Anpassa ljudet med JBL Headphones-appen
 • Brusreduceringen lämnar mer att önska

i samarbete med PriceRunner

Betyg

7.2
Bas
6.7
Ljud
7.0
Brusreducering
8.0
Komfort
7.5
Värde
Innehåll [ visa ]

JBL Tune Flex

JBL Tune Flex

990
7.3

Brusreducering

7.0/10

Ljud

6.7/10

Bas

7.2/10

Bekvämlighet

8.0/10

Värde

7.5/10

Fördelar

 • 4 mikrofoner för röstsamtal med perfekt ljud
 • Upp till 32 timmars batteritid
 • Vattenskyddade och svettåliga
 • Anpassa ljudet med JBL Headphones-appen

Nackdelar

 • Brusreduceringen lämnar mer att önska

JBL Tune Flex är helt trådlösa hörlurar med en unik och fräck design som visar hörlurarnas inre skelett i ett transparent hölje. Utöver det visuella intrycket levererar Tune Flex en hög ljudkvalitet med JBL Pure Bass och en batteritid på upp till 32 timmar. Dessa öronsnäckor passar perfekt för användning hela dagen tack vare deras ergonomiska design som sitter bekvämt i öronen. Läs vårt test och recension nedan för att ta reda på om dessa hörlurar passar dig!

Snabbfakta om JBL Tune Flex

EgenskaperSpecifikationer
Vikt4,8 g per öronsnäcka, 47 g med etuiet
Bästa överföringsteknikSBC
Storlek på högtalarelement12 mm
FuktskyddIPX4
FärgerSvart, vit, blå, genomskinlig
Pris990 kr
Billigaste återförsäljaren 2023Mediamarkt
Batteritid (ANC av)Upp till 8 timmar
Batteritid (ANC på)Upp till 6 timmar
Batteritid (med etuiet)Upp till 32 timmar
Faktaruta

Detta måste du veta om JBL Tune Flex innan köp

recension JBL Tune Flex

1. Design, passform & örontoppar

Jag tycker att JBL Tune Flex Ghost Edition har en imponerande och unik design som visar hörlurarnas inre skelett i ett transparent hölje. Den ergonomiska designen gör att de sitter bekvämt i öronen hela dagen, vilket är en avgörande faktor för att kunna njuta av musik i flera timmar. Hörlurarnas öppna form garanterar komfort och naturlig ljudmedvetenhet, vilket är särskilt viktigt för att kunna vara medveten om sin omgivning samtidigt som man lyssnar på musik.

Det som jag personligen tycker om mest med designen på JBL Tune Flex är de täta örontopparna i olika storlekar – det är inte alltid vi säger att örontopparna är snygga, men på dessa hörlurar så är de faktiskt det. Dessa örontoppar gör det möjligt att skapa en ljudtät miljö utan att kompromissa med bekvämligheten. Jag tränar ofta med JBL Tune Flex och med dessa örontoppar sitter de säkert i öronen utan att jag behöver oroa mig för att de ska ramla ut.

2. Vattentålighet

En annan fördel med Tune Flex Ghost Editions design är dess vattentålighet. Jag har testat dessa hörlurar under både regniga dagar och under mina svettiga träningspass och de har klarat av allt utan problem. Detta gör att jag kan använda hörlurarna i alla väder och situationer utan att behöva oroa mig för att de ska gå sönder. Med det sagt ska du givetvis inte gå ut på en långpromenad i hällregn, men duggren är enligt min erfarenhet helt okej.

3. Ljudkvalitet

Jag är mycket imponerad av JBL Tune Flex Ghost Editions ljudkvalitet. Hörlurarna levererar JBLs signaturljud Pure Bass med smart konstruerade 12 mm-element och tät passform, vilket gör att man kan känna varje beat och basgång i musiken. Det är verkligen en ljudupplevelse utöver det vanliga.

Jag blev särskilt imponerad av deras aktiva brusreducering, som effektivt minimerar störande ljud från omgivningen. Under mitt test kunde jag gå på promenader på stadsgator utan att behöva oroa mig för att höra störande trafikbuller eller prassel från människor runt omkring mig. Detta ger en oöverträffad lyssningsupplevelse och man kan verkligen uppskatta musiken i sin helhet.

En annan funktion som jag uppskattar mycket med Tune Flex är Smart Ambient-funktionen. Denna funktion gör det möjligt för mig att filtrera bort oväsen från omgivningen, eller att reglera den utifrån dina behov. Detta har varit mycket användbart när jag har velat vara medveten om mina omgivningar samtidigt som jag lyssnar på musik, exempelvis när jag vill höra trafiken nära mig.

Således anser jag att Tune Flex ljudkvalitet är mycket högklassig och att lurarna verkligen lever upp till sitt rykte. Kombinationen av JBL Pure Bass-ljud, aktiv brusreducering och Smart Ambient-funktionen gör hörlurarna till en av de bästa trådlösa hörlurarna jag har testat under året.

4. Anslutning och batteritid

Jag har testat hörlurarnas anslutning och batteritid grundligt och jag måste säga att det inte heller på denna punkt finns något att klaga på. JBL Tune Flex använder sig av true wireless och Bluetooth-signalöverföring vilket gör att anslutningen är stabil och enkel att använda. Under mina tester har jag inte upplevt några problem med anslutningen och lurarna har aldrig tappat kopplingen med min enhet.

Batteritiden på upp till 32 timmar är också en av de mest imponerande funktionerna hos Tune Flex. Detta gör att de kan användas under flera dagar utan att behöva laddas. Under mina tester kunde jag använda hörlurarna under flera timmar om dagen utan att behöva ladda dem på flera dagar. Detta är verkligen en fördel för personer som reser mycket och behöver ha ett par som fungerar under en längre tid utan att behöva laddas.

För de tillfällen då batteriet väl behöver laddas finns det en snabbladdningsfunktion som ger extra 2 timmars speltid på bara 10 minuters laddning. Detta är en funktion som jag har använt flera gånger när jag har varit på språng och inte har haft möjlighet att ladda hörlurarna på en längre tid. Att kunna få extra speltid på bara några minuters laddning är verkligen en fördel.

5. Medföljande tillbehör och garanti

När du väl packar upp hörlurarna kommer du se ett laddfodral, en USB-C-laddkabel och örontoppar i olika storlekar. Laddfodralet är lätt att bära med sig och ger extra batteritid när de inte används. USB-C-laddkabeln är också bekväm att använda eftersom den fungerar med många andra digitala enheter som jag äger. Det är också bra att man får flera örontoppar i olika storlekar för att passa olika öronstorlekar, vilket ger en bättre passform och följaktligen ljudupplevelse.

När det gäller garantin är det värt att notera att de kommer med en 1-års tillverkargaranti. Detta ger en extra känsla av trygghet för köparen. Jag tycker dock att garantiperioden kunde ha varit längre än ett år, eftersom hörlurar av hög kvalitet kan förväntas hålla längre än så. Men det är ändå positivt att det finns en garanti för att täcka eventuella tillverkningsfel eller defekter som kan uppstå under det första året av användning.

För- och nackdelar med JBL Tune Flex

nackdelar med JBL Tune Flex

Fördelar

Nackdelar

Köp JBL Tune Flex om du…

Köp inte JBL Tune Flex om du…

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är JBL Tune Flex en mycket användarvänlig, bekväm och högkvalitativ produkt med en unik design som kommer att imponera på dig. Den ger en fördjupande musikupplevelse och är enkel att anpassa efter dina personliga behov. Med en batteritid på upp till 32 timmar, hög ljudkvalitet och en hög grad av komfort, så är det här ett bra val för alla musikälskare som söker en trådlös hörlur med en unik design.

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas är utbildad ljudtekniker och har ägnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem när han var 13 år gammal.
Läs mer från Niklas Ivarsson

Jämför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVärde
JBL Tune Flex
7.2
6.7
7.0
8.0
7.5
Sony WH-1000XM4
9.5
9.5
10
10
9.8
Jabra Elite 7 Pro
8.5
9.0
9.0
9.5
9.2
Urbanista Paris
9.0
8.0
8.0
9.5
9.0
AfterShokz Air
9.0
9.0
8.5
10
9.5
JBL Wave Flex
5.9
7.4
7.0
7.5
7.0
Urbanears Luma
7.5
8.0
8.0
8.5
9.0
Beoplay E8 Sport
9.8
9.7
9.0
10
9.6
JBL Tune Flex
7.2
6.7
7.0
8.0
7.5
Urbanears Alby
7.0
8.5
8.0
9.0
8.0
JBL Reflect Aero
8.2
8.0
7.5
9.0
8.1
Philips TAT3215
8.5
9.5
9.2
9.8
9.7
Helt trådlösa hörlurar
.
.
.
.
.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.