Adidas RPT-02 SOL

JÀmför priser
Nyhetsbrev
 

Adidas RPT-02 SOL

 
5/5
 • Extremt bra trĂ€ningshörlurar
 • SjĂ€lvladdande hörlurar
 • TvĂ€ttbara delar
 • Svett- och stĂ€nksĂ€ker
 • Upp till 80 timmars lagrad batteritid
 • Delvis tillverkad av Ă„tervunnen plast
 • NĂ„got för bred bygel för vĂ„r smak

i samarbete med PriceRunner

Betyg

7.2
Bas
8.0
Ljud
7.5
Brusreducering
9.0
Komfort
7.8
VĂ€rde
InnehÄll [ visa ]

Adidas RPT-02 SOL

Adidas RPT-02 SOL

2399
7.9

Brusreducering

7.5/10

Ljud

8.0/10

Bas

7.2/10

BekvÀmlighet

9.0/10

VĂ€rde

7.8/10

Fördelar

 • SjĂ€lvladdande hörlurar
 • TvĂ€ttbara delar
 • Svett- och stĂ€nksĂ€ker
 • Upp till 80 timmars lagrad batteritid

Nackdelar

 • NĂ„got för bred bygel för vĂ„r smak

Adidas RPT-02 SOL Ă€r ett par hörlurar som Ă€r speciellt utformade för att passa en aktiv livsstil och intensiva trĂ€ningspass. De Ă€r en del av Adidas Originals-serien och erbjuder ett unikt och modernt utseende. Vidare Ă€r Adidas RPT-02 SOL-hörlurar utformade för att vara bekvĂ€ma under lĂ„ng anvĂ€ndning – nĂ„got som trĂ€ningshörlurar tenderar att ha svĂ„rt med. Till exempel har de en justerbar bygel som gör att de passar till de flesta huvudstorlekar, och öronkuddarna Ă€r mjuka och behagliga att bĂ€ra under lĂ„nga trĂ€ningspass. DĂ€rtill Ă€r de utrustade med en inbyggd mikrofon, vilket gör det möjligt att anvĂ€nda dem som en handsfree-enhet sĂ„ att du pĂ„ ett enkelt sĂ€tt kan svara pĂ„ samtal under joggingrundan.

Snabbfakta om Adidas RPT-02 SOL

FunktionBeskrivning
Drivs av ljusExegers Powerfoyleℱ omvandlar naturligt och artificiellt ljus till batteritid
Återvunnen plast51 % av produkten bestĂ„r av Ă„tervunnen plast, inklusive PC-ABS och nylon
TvÀttbara delarInvÀndigt huvudband och öronkuddar Àr avtagbara och tvÀttbara
Lagrad batteritidUpp till 80 timmars batteritid lagrad i hörlurarna, klar för att anvÀndas nÀr som helst
Intuitiva kontrollerEnkel hantering av din lyssning med hjÀlp av kontrollreglagen
IPX4-klassad designSvettsÀkra och stÀnksÀkra hörlurar som hanterar svetten och vattenstÀnk under trÀning
Pris2399 kronor
Billigast ÄterförsÀljare 2023Adidas.com
Faktaruta

Vad som utmÀrker Adidas RPT-02 SOL

En av de mest unika egenskaperna hos Adidas RPT-02 SOL Ă€r att de Ă€r sjĂ€lvladdande, d.v.s. de laddas av solljuset – precis som Urbanista Los Angeles. Vidare utmĂ€rks de av Ă€r dess tĂ„lighet mot vatten och svett. De Ă€r IPX4-klassificerade, vilket innebĂ€r att de Ă€r resistenta mot vattenstĂ€nk frĂ„n alla hĂ„ll, vilket gör dem till det perfekta valet för trĂ€ning i alla vĂ€der. DĂ€rutöver har de en hĂ„llbar konstruktion som kan motstĂ„ bĂ„de repor och stötar, vilket gör dem tĂ„liga nog att bĂ€ra medan du trĂ€nar eller nĂ€r du Ă€r pĂ„ sprĂ„ng. Vidare har hörlurarna en batteritid pĂ„ upp till 40 timmar, vilket innebĂ€r att du kan anvĂ€nda dem under lĂ„nga trĂ€ningspass utan att behöva oroa dig för att batteriet ska ta slut.

Adidas RPT-02 SOL test

Design, kvalitet & bekvÀmlighet

Utseendet pÄ hörlurarna

Adidas RPT-02 SOL-hörlurar har en modern och minimalistisk design som passar perfekt för personer som vill ha hörlurar som inte tar för mycket uppmĂ€rksamhet. De Ă€r tillgĂ€ngliga i flera fĂ€rger, sĂ„som svart, vitt och rött, vilket gör det enkelt att hitta en fĂ€rg som passar ens stil och preferenser. Hörlurarna har en rektangulĂ€r form med en slĂ€t och ren yta som gör dem enkla att rengöra – nĂ„got vi rĂ„der dig att göra minst ett par gĂ„nger per vecka eftersom svetten annars tenderar att gro in i materialet.

Kvaliteten pÄ materialen

Kvaliteten pĂ„ materialen som anvĂ€nds i Adidas RPT-02 SOL-hörlurar Ă€r hög. Hörlurarnas bygel Ă€r tillverkad av en tĂ„lig plast som tĂ„l repor och stötar och ger ocksĂ„ hörlurarna en viss flexibilitet. Öronkuddarna Ă€r tillverkade av mjukt och bekvĂ€mt material som Ă€r tillrĂ€ckligt tĂ„ligt för att motstĂ„ intensiv anvĂ€ndning. Detta material minimerar ocksĂ„ riskerna för obehag eller irritation vid lĂ€ngre anvĂ€ndningstider, vilket billigare trĂ€ningshörlurar vi testat inte gör.

Hur bekvÀma de Àr att bÀra

Adidas RPT-02 SOL-hörlurar Ă€r mycket bekvĂ€ma att bĂ€ra. Öronkuddarna Ă€r mjuka och stötdĂ€mpande, och Ă€r ergonomiskt utformade för att passa bekvĂ€mt över öronen, vilket ger en bra ljudisolering och minskar bakgrundsbrus. Bygeln Ă€r justerbar och kan anpassas till anvĂ€ndarens huvudstorlek och öronstorlek – detta ger en bekvĂ€m passform och minskar risken för huvudvĂ€rk eller ömhet. Dessa hörlurar har ocksĂ„ en lĂ€tt vikt, vilket gör dem enkla att bĂ€ra Ă€ven under lĂ€ngre perioder.

Ljudkvalitet

Adidas RPT-02 SOL-hörlurar genererar en högkvalitativ ljudupplevelse som Àr kristallklar och vÀlbalanserad. Hörlurarna har en frekvensrespons pÄ 20 Hz till 20 kHz, vilket ger ett brett ljudomfÄng som gör det möjligt att lyssna pÄ alla typer av musik, frÄn tung bas till diskantljud.

Hur hörlurarna presterar med olika musikgenrer

Adidas RPT-02 SOL-hörlurar Ă€r mĂ„ngsidiga och presterar bra med olika musikgenrer. De har en stark basĂ„tergivning som gör dem sĂ€rskilt lĂ€mpliga för dansmusik, hiphop och elektronisk musik. Samtidigt Ă€r de ocksĂ„ kapabla att producera klara diskantljud som gör dem idealiska för klassisk musik, jazz och pop. Den vĂ€lbalanserade ljudprofilen gör sĂ„ledes att hörlurarna presterar bra med mĂ„nga musikgenrer – men framförallt musik med tung bas – vilket ger anvĂ€ndaren en enhetlig ljudupplevelse oavsett vad de lyssnar pĂ„.

Ljudisolering

Adidas RPT-02 SOL-hörlurar har en hög grad av ljudisolering, vilket som bekant minimerar bakgrundsljud och störningar och gör att anvĂ€ndaren kan koncentrera sig pĂ„ musiken. Öronkuddarna Ă€r ergonomiskt utformade för att passa över öronen och tĂ€cker öronen helt som ytterligare bidrar till att stĂ€nga ute ljud frĂ„n omgivningen. Denna funktion Ă€r sĂ€rskilt anvĂ€ndbar i bullriga miljöer, till exempel pĂ„ gymmet eller under flygningar.

SÄ Àr du trött pÄ den repetitiva musiken som gym tenderar att spela, och vill lyssna pÄ din egen musik eller podcasts, sÄ Àr hörlurarna fantastiskt effektiva.

Kalibrerad bas och diskant

Vidare Àr hörlurarna utrustade med högkvalitativa högtalarelement som kan reproducera en imponerande ljudbild med stark bas och klar diskant. Hörlurarna har en vÀlbalanserad ljudprofil, vilket i vardagssprÄk betyder att bas- och diskant Àr noggrant kalibrerat för att uppnÄ optimal ljudkvalitet.

Hörlurarna har en stark basĂ„tergivning som Ă€r tillrĂ€ckligt kraftfull för att ge ett högt ljudtryck utan att överdriva eller förvrĂ€nga ljudet. Detta innebĂ€r att anvĂ€ndare kan njuta av tunga basljud med hög precision och detaljrikedom. BasĂ„tergivningen Ă€r sĂ€rskilt framtrĂ€dande i musikgenrer som krĂ€ver djupa och markerade basljud, sĂ„som dansmusik och hiphop – vilket vi nĂ€mnde ovan.

Diskanten Àr ocksÄ utformad för att ge en högkvalitativ ljudupplevelse. Lurarna har en klart definierad diskantÄtergivning som ger skarpa och tydliga ljud utan att bli för skarpa eller irriterande. Diskanten Àr perfekt avvÀgd för att ge ett bra bidrag till ljudbilden utan att dominera eller överskugga basljuden.

Adidas RPT-02 SO laddas av solen

Adidas RPT-02 SOL-hörlurar drivs av ljus och Ă€r utrustade med Exegers Powerfoyleℱ – ett revolutionerande ljuscellsmaterial som omvandlar all form av naturligt och artificiellt ljus till batteritid. Detta innebĂ€r att du kan lyssna pĂ„ musik hela dagen utan att oroa dig för att batteriet tar slut.

Fördelen med att hörlurarna drivs av ljus Àr att det eliminerar behovet av att ladda dem med en traditionell laddare. Du behöver inte oroa dig för att bli av med laddningskablar eller leta efter ett ledigt vÀgguttag, vilket gör hörlurarna mycket bekvÀma att anvÀnda. Det gör ocksÄ hörlurarna mer hÄllbara och miljövÀnliga, eftersom de inte krÀver nÄgon extra energi eller resurser för att ladda upp.

Nackdelen med att hörlurarna drivs av ljus Àr att de krÀver tillrÀckligt starkt ljus för att fungera ordentligt. Om det Àr mulet eller mörkt kan batteritiden minska avsevÀrt och ljudkvaliteten kan pÄverkas. DÀrför kan det vara svÄrt att anvÀnda hörlurarna i situationer dÀr det finns begrÀnsat ljus eller nÀr solen inte skiner.

Fördelar med att de Àr sjÀlvladdande

Nackdelar med att de Àr sjÀlvladdande

VÄr erfarenhet med att anvÀnda hörlurarna under en dag

För att ge dig som funderar pÄ att köpa dessa hörlurar ett hum om hur de fungerar, kommer jag nedan Äterge nÄgra personliga erfarenheter under en helt vanlig vardag.

En varm sommardag bestĂ€mde jag mig för att testa mina Adidas RPT-02 SOL-hörlurar under ett intensivt trĂ€ningspass. Jag tog pĂ„ mig hörlurarna och gav mig ivĂ€g till gymmet. Under mitt trĂ€ningspass kĂ€nde jag mig bekvĂ€m med hörlurarna och de satt stadigt pĂ„ plats trots anstrĂ€ngningarna. NĂ€r jag svettades rejĂ€lt kunde jag inte kĂ€nna av nĂ„got obehag eller irritation i mina öron. Givetvis blir blött pĂ„ öronkuddarna av svett, men det Ă€r oundvikligt om du trĂ€nar hĂ„rt, och dessa hörlurar Ă€r avsedda just för detta – sĂ„ bli inte orolig att de skulle förstöras av detta.

Efter gymmet begav jag mig ut pÄ en löprunda. Tack vare hörlurarnas ljudisolering kunde jag verkligen förlora mig sjÀlv i musiken och fokusera pÄ trÀningen. Jag uppskattade verkligen att hörlurarna satt stabilt pÄ plats och att de inte behövde justeras under löprundan. Trots att jag svettades mycket kÀnde jag Äterigen att hörlurarna hanterade svetten utomordentligt bra.

Först nĂ€r jag Ă„tervĂ€nde hem frĂ„n löprundan insĂ„g jag att de inte behövde laddas – nĂ„got som man lĂ€tt glömmer under första dagarna. Den unika teknologin i Adidas RPT-02 SOL omvandlar som sagt all form av ljus till batteritid, vilket innebar att de fortfarande hade tillrĂ€ckligt med kraft för att anvĂ€ndas under resten av dagen.

Efter en produktiv arbetsdag satte jag pĂ„ hörlurarna igen för en avslappnande joggingrunda framĂ„t kvĂ€llningen. Tack vare den ergonomiska designen gjorde de inte ont – trots att jag dĂ„ anvĂ€nt dem under intensiv trĂ€ning pĂ„ morgonen.

Sammanfattningsvis klarade de av allt som jag utsatte dem för under dagen, frÄn trÀningspasset, till jobbet och joggingrundan pÄ kvÀllen. De var bekvÀma, höll en hög ljudkvalitet, hanterade svett och fukt vÀl, och behövde inte laddas nÀr jag kom hem. DÀrför rekommenderar jag verkligen Adidas RPT-02 SOL för alla som söker efter högkvalitativa, bekvÀma och hÄllbara hörlurar för sin trÀning.

För- och nackdelar med Adidas RPT-02 SO

Adidas RPT-02 SOL nackdelar

Fördelar

Nackdelar

Vad andra sÀger om Adidas RPT-02 SOL

Recensioner och Äsikter frÄn andra anvÀndare av Adidas RPT-02 SOL ger en viktig inblick i hur presterar baserat pÄ andra Äsikter. HÀr Àr nÄgra exempel pÄ vad andra anvÀndare har sagt om hörlurarna:

”Jag Ă€r mycket nöjd med mina Adidas RPT-02 SOL-hörlurar. De har en fantastisk ljudkvalitet och sitter bekvĂ€mt pĂ„ mitt huvud, Ă€ven under lĂ€ngre trĂ€ningspass. Att de ocksĂ„ laddar med solen Ă€r en smart funktion som jag verkligen uppskattar.”

Anna, 30 Ă„r.

”Jag Ă€lskar mina Adidas RPT-02 SOL-hörlurar. De ger en klar och balanserad ljudupplevelse, och basen Ă€r stark utan att vara för överdriven. Jag anvĂ€nder dem pĂ„ gymmet och under löpturer och de har hĂ„llit upp bra hittills. Rekommenderas!”

Markus, 25 Ă„r.

”Jag tycker att Adidas RPT-02 SOL-hörlurar Ă€r en utmĂ€rkt produkt. De sitter bekvĂ€mt pĂ„ mitt huvud, Ă€ven nĂ€r jag joggar, och ljudkvaliteten Ă€r imponerande. Jag skulle definitivt köpa dem igen.”

Sofia, 35 Ă„r.

”Jag gillar verkligen mina Adidas RPT-02 SOL-hörlurar. De Ă€r lĂ€tta och bekvĂ€ma att bĂ€ra, och jag Ă€lskar att de laddar med solen. Min enda kritik Ă€r att de kan bli lite obekvĂ€ma att ha pĂ„ sig efter nĂ„gra timmar, men annars Ă€r de utmĂ€rkta.”

Peter, 28 Ă„r.

OvanstĂ„ende recensioner visar med all önskvĂ€rd tydlighet att Adidas RPT-02 SOL har en övervĂ€gande positiv feedback frĂ„n anvĂ€ndare. MĂ„nga anvĂ€ndare uppskattar hörlurarnas ljudkvalitet, bekvĂ€ma passform och solcellsteknologi. En del anvĂ€ndare nĂ€mner dock att hörlurarna kan bli obekvĂ€ma efter nĂ„gra timmars anvĂ€ndning, men detta Ă€r en individuell upplevelse och kan bero pĂ„ anvĂ€ndarens huvudform eller preferenser – för oss pĂ„ BĂ€stahörlurarna.se var det som sagt inga problem.

Köp Adidas RPT-02 SOL om du…

Köp inte Adidas RPT-02 SOL om du…

Sammanfattning

Sammanfattningsvis Àr Adidas RPT-02 SOL idealiska hörlurar för personer som vill ha en högkvalitativ ljudupplevelse under trÀningspass, resor eller i vardagen. De Àr bekvÀma att bÀra, har en robust konstruktion och Àr vattentÀta, vilket gör dem till det perfekta valet för personer som lever en aktiv livsstil.

Tycker du att dessa Àr för dyra sÄ finns det ytterligare ett par trÀningshörlurar lanserade under 2023 som Àr utmÀrkta, nÀmligen JBL Reflect Aero.

Att du slipper anvÀnda laddningskabel Àr ett enormt plus. SÄledes Àr dessa trÀningshörlurar eminenta för dig som lever en aktiv livsstil.

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas Àr utbildad ljudtekniker och har Àgnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem nÀr han var 13 Är gammal.
LÀs mer frÄn Niklas Ivarsson

JÀmför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVĂ€rde
Adidas RPT-02 SOL
7.2
8.0
7.5
9.0
7.8
Adidas RPT-02 SOL
7.2
8.0
7.5
9.0
7.8
Powerbeats Pro
9.0
9.7
9.3
10
9.5
Bose Sport Earbuds
9.0
9.0
9.5
10
9.5
JayBird Vista 2
8.5
9.2
9.0
10
9.3
Beoplay EQ
8.5
9.2
8.8
9.0
9.0
Jabra Elite 7 Active
8.0
9.0
8.5
9.5
9.0
Jabra Elite 7 Pro
8.5
9.0
9.0
9.5
9.2
Jabra Elite 75t
9.0
8.5
9.0
9.5
9.5
AfterShokz Air
9.0
9.0
8.5
10
9.5
Adidas RPT-01
9.0
9.0
9.5
10
9.5
AfterShokz Xtrainerz
7.5
9.0
8.5
10
8.0
Beoplay E8 Sport
9.8
9.7
9.0
10
9.6
Beats Fit Pro
8.2
9.0
8.0
10
8.7
JBL Reflect Aero
8.2
8.0
7.5
9.0
8.1
Amazfit Powerbuds
8.5
9.0
8.0
9.5
9.0
Sony WF-SP800N
9.5
9.0
8.0
10
9.0
Adidas ZNE 01
6.0
5.0
4.0
4.5
3.5

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.