Beats Fit Pro

JÀmför priser
Nyhetsbrev
 

Beats Fit Pro

 
4,5/5
 • Aktiv brusreducering
 • 24 timmars lyssningstid
 • IPX4-certifierade: Svett- och vattentĂ„liga
 • Kompatibla med Apple och Android
 • Samtalshantering via valfri hörsnĂ€cka
 • Saknar stöd för trĂ„dlös laddning

i samarbete med PriceRunner

Betyg

8.2
Bas
9.0
Ljud
8.0
Brusreducering
10
Komfort
8.7
VĂ€rde
InnehÄll [ visa ]

Beats Fit Pro

Beats Fit Pro

2490
8.8

Brusreducering

8.0/10

Ljud

9.0/10

Bas

8.2/10

BekvÀmlighet

10.0/10

VĂ€rde

8.7/10

Fördelar

 • Aktiv brusreducering
 • 24 timmars lyssningstid
 • IPX4-certifierade: Svett- och vattentĂ„liga
 • Samtalshantering via valfri hörsnĂ€cka

Nackdelar

 • Saknar stöd för trĂ„dlös laddning

Beats Fit Pro Àr ett par nya hörlurar frÄn Apple som Àr speciellt avsedda för trÀning men som Àven fungerar alldeles utmÀrkt till vardags. De pÄminner vÀldigt mycket om AirPods Pro med skillnaden att den lilla skillnaden Àr betydligt bÀttre, och billigare. Det som utmÀrker Beats Fit Pro Àr öronvingarna som gör att de hÄlls pÄ plats trots högintensiv trÀning. Dessutom har de rumsligt ljud med dynamisk huvudspÄrning sÄ ljudupplevelsen blir Ànnu bÀttre.

Men hur stÄr de sig i jÀmförelse med AirPods 3, Powerbeats 4, Powerbeats Pro? Det har vi tagit reda pÄ efter ha testat Beats Fit Pro under tvÄ veckors tid. Följaktligen har vi nedan skrivit vÄr recensioner dÀr vi Àven tar upp de nackdelar som vi identifierat. LÀs sÄledes hela testet nedan för att pÄ sÄ vis skapa dig en objektiv bild över hur pass bra de faktiskt Àr.

Fler hörlurar frÄn Beats/Apple:

Viktigt att veta innan du köper Beats Fit Pro

Innan du bestĂ€mmer dig för att köpa Beats Fit Pro finns det nĂ„gra saker du ska kĂ€nna till. För det första Ă€r ljudkvaliteten – tack vare H1-chippet – vĂ€ldigt bra, till och med bĂ€ttre Ă€n nĂ„gra Ă€nnu dyrare hörlurar. För det andra Ă€r samtalskvaliteten god förutsatt att du inte befinner dig i en alltför bullrig miljö. För det tredje Ă€r de vattentĂ€ta men tĂ„l endast stĂ€nk – nĂ„got som Ă€r en pĂ„taglig nackdel som vi skriver mer om nedan.

Förutom ovannÀmnda faktorer har vi nedan listat det som Àr viktigast att kÀnna till innan du bestÀmmer dig för att slÄ till eller inte.

1. BekvÀmlighet

SÄ fort jag satte in Beats Fit Pro i mina öron sÄ kÀndes det nÀstan som om jag tog ut dem, d.v.s. det mÀrktes knappt att de satt i örat för att de var sÄ otroligt bekvÀma. Orsaken Àr givetvis att Beats har jobbat pÄ att deras hörlurar ska bli bekvÀma eftersom detta Àr en kritik de fÄtt upprepande gÄnger varje gÄng de lanserat ett par nya hörlurar.

Men det Àr pÄ grund av öronvingarna som gör att snÀckorna hÄlls pÄ plats, och bidrar till bekvÀmligheten. Trots att du Àgnar dig Ät intensiv trÀning dÀr huvudet drastiskt rör sig frÄn sida till sida, sÄ kommer lurarna att hÄllas pÄ plats. Dock behöver du vrida och skruva lite pÄ öronsnÀckorna för att hitta det bÀsta lÀget. Men sÄ fort du gjort det sÄ Àr det inga problem.

Vidare Àr örontopparna gjorda av silikon vilket adderar till bekvÀmligheten. Ytterligare en bidragande faktor Àr att de vÀger sÄ pass lite sÄ man kan ha pÄ sig dem under en hel dag utan att kÀnna spÀnningarna i örat.

Beats Fit Pro test
Hur laddningsetuiet ser ut nÀr det Àr öppnat

2. Ljudkvaliteten Àr briljant tack vare H1-chippet

Det som utmÀrker ljudet hos Beats Fit Pro Àr att basen Àr mycket bÀttre Àn hos föregÄngaren, Beats Studio Buds. Basen Àr balanserad och kraftfull, vilket brukar vara motsÀgelsefullt nÀr det gÀller baskvaliteten, men inte nÀr det kommer till denna modell alltsÄ. DÀrmed Àr ljudet vÀldigt bra nÀr du lyssnar pÄ hip-hop, rock eller EDM.

FortsĂ€ttningsvis Ă€r ljudet i allmĂ€nhet klart, tydligt och skarpt. Men skulle du inte vara nöjd sĂ„ finns det en inbyggd equalizer i appen varifrĂ„n du kan stĂ€lla in den perfekta ljudinstĂ€llningen för ditt behov. Är du sedan tidigare van att aktivera kompressorn pĂ„ instrumenten sĂ„ Ă€r detta ett minne blott i och med att Beats Fit Pro sköter detta per automatik.

Dessutom finns det ett H1-chip i denna modell, precis som i AirPods 3, vilket betyder att du fÄr ett rumsligt ljud. Rumsligt ljud innebÀr att du kan höra frÄn vilket hÄll ljudet kommer. Detta sker genom det inbyggda gyroskopet och accelerometern som finns i dagens mobiltelefoner. SÄledes kommer ljudet inte upplevas som instÀngt vilket Àr en fantastisk fördel.

3. Brusreduceringen

Som sÄ mÄnga andra hörlurar som lanserats under de senaste tvÄ Ären har Beats Fit Pro en adaptiv brusreducering. Det betyder att de utestÀnger ljud frÄn omgivningen i realtid, och beroende pÄ vilket typ av ljud som lÄter. Till exempel kommer du knappt höra det lÄgfrekventa ljudet som uppstÄr nÀr man flyger eller Äker tÄg. Med det sagt behöver du inte ha den aktiva brusreduceringen pÄ, utan du kan stÀnga av den om du kÀnner att den inte behövs. Det Àr en smaksak helt enkelt.

Emellertid sÄ Àr förutsÀttningen för att brusreduceringen ska fungera att du valt rÀtt silikontopp sÄ lurarna inte sitter löst. SÄ om du kÀnner att du hör omgivningsljud trots att brusreduceringen Àr pÄ sÄ ska du först kontrollera att de sitter tight.

Givetvis Àr brusreduceringen i Beats Fit Pro inte lika bra som i Sony WF-1000XM4 eller Bang & Olufsen H95, men som in-ears betraktat Àr de i högsta klass.

Tips: Är inte brusreduceringen effektiv sĂ„ testa byt silikontopp.

4. Samtalskvaliteten

Nu Ă€r det dags att gĂ„ igenom samtalskvaliteten och följaktligen mikrofonernas kvalitet i varje öronsnĂ€cka. Först och frĂ€mst finns det totalt sex mikrofoner – tre i varje öronsnĂ€cka. SĂ„ om du endast anvĂ€nder en öronsnĂ€cka sĂ„ kommer endast tre mikrofoner vara aktiva. Men sĂ„ fort du sĂ€tter i den andra sĂ„ kommer alla sex att bidra till samtalskvaliteten.

SĂ„ledes kommer du mĂ€rka en viss skillnad beroende pĂ„ om du har en eller bĂ„da öronsnĂ€ckorna i öronen samtidigt – speciellt din samtalspartner.

Nackdelen Àr att mikrofonerna inte kan utestÀnga plötsliga högljudda lÀten, sÄ det bÀsta Àr om du pratar pÄ en plats dÀr det Àr lugnt runtomkring. Till exempel Àr det inte optimalt att anvÀnda Beats Fit Pro i en bullrig kontorsmiljö. Men i alla andra miljöer sÄ levererar mikrofonerna och samtalskvaliteten Àr utmÀrkt.

5. Touch-kontroller och den inbyggda huddetektor

NĂ€r det kommer till touch-kontrollerna sĂ„ ska du vara medveten om att det bara finns en knapp, och den befinner sig under ”B:et”, d.v.s. den generiska loggan för alla Beats hörlurar. Det Ă€r mĂ„nga som ryggar tillbaka nĂ€r man sĂ€ger att ett par hörlurar endast har en knapp – för hur ska man kunna manövrera alla funktioner frĂ„n en ensam knapp? Det Ă€r faktiskt inga problem alls, snarare nĂ„nting bra. PĂ„ grund av att det bara finns en knapp sĂ„ slipper du hĂ„lla koll pĂ„ de olika funktionerna som aktiveras/avaktiveras beroende pĂ„ var du trycker. Allt du behöver göra Ă€r att lĂ€ra dig vad denna touch-kontrollen gör och hur mĂ„nga gĂ„nger du mĂ„ste trycka för att de ska utföra vad du önskar.

SĂ„ fungerar touch-kontrollen:

DĂ€rutöver kan du konfigurera kontrollerna hur du vill. Allt du behöver göra Ă€r att gĂ„ in i appen och klicka pĂ„ ”Kontrollcenter” varpĂ„ du kan anpassa vad som ska hĂ€nda nĂ€r du trycker en eller tvĂ„ gĂ„nger.

Vidare har Beats Fit Pro blivit utrustade med samma huddetektor som AirPods. Orsaken till detta Ă€r för att det Ă€r samma företag – Apple – som Ă€ger Beats, varför de inte sĂ€llan delar liknande funktioner. Fördelen med nĂ€mnda huddetektorn Ă€r att den kĂ€nner av om hörlurarna Ă€r i kontakt med mĂ€nsklig hud. Om detektorn inte kĂ€nner av att du har dem inuti örat sĂ„ kommer de automatiskt att stĂ€ngas av för att spara pĂ„ batteriet. Dessutom pausas uppspelningen om du tar ut en öronsnĂ€cka nĂ€r du t.ex. trĂ€ffar en kompis pĂ„ stan eller behöver höra trafiken tydligare.

6. VattentÀta och dammtÄliga

NÄnting du mÄste veta om Beats Fit Pro Àr att de Àr IPX4-certifierade. Detta innebÀr att de kan motstÄ vattenstÀnk, svett och damm. Observera att det endast Àr vattenstÀnk de tÄl, sÄ med andra ord kan du inte springa ute medan det Àr skyfall, för dÄ finns det en överhÀngande risk att de gÄr sönder.

DĂ€rtill Ă€r inte laddningsetuiet vattentĂ€tt – det tĂ„l inte ens svett. SĂ„ se till att ha laddningsetuiet pĂ„ armlĂ€ngds avstĂ„nd , företrĂ€desvis i en innerficka dĂ€r regnet inte kan komma Ă„t.

SÄledes lÀmnar hörlurarna mer att önska nÀr det kommer till vattentÀthet.

Tips: Det finns dedikerade vattentÀta hörlurar som du kan utforska.

7. Batteritiden Àr bra, men de saknar stöd för trÄdlös laddning

NÄnting som överraskade mig under mitt tvÄ veckors lÄnga test Àr att Beats Fit Pro har en mycket bÀttre batteritid Àn andra Apple-hörlurar. Detta var Àven förvÀntat eftersom de kostar över 2000 kronor, men likvÀl en pÄtaglig fördel som inte ska underskattas.

Är hörlurarna fulladdade sĂ„ gĂ„r de att anvĂ€nda i 6 timmar med aktiv brusreducering pĂ„. Men om du stĂ€nger av brusreduceringen sĂ„ kommer du kunna lyssna i 7 timmar. Addera laddningsfodralet och du har totalt 24 timmars speltid – minst sagt imponerande!

Dock varierar batteritiden pÄ vilka instÀllningarna du har gjort i equalizern. Till exempel drar det mer batteri om du har maxat ljudvolymen.

Beats Fit Pro har Àven snabbladdning. Genom 5 minuters snabbladdning fÄr du hela 1 timmes extra speltid.

DessvÀrre finns det ingen möjlighet att ladda dem trÄdlöst, t.ex. via en Qi-laddare eller en MagSafe. (Mer om detta skriver vi i kapitlet om nackdelarna lÀngre ner.)

JÀmför Beats Fit Pro med AirPods 3 och Powerbeats Pro

För att du ska fĂ„ en tydligare bild över skillnaderna mellan Beats Fit Pro och AirPods 3 och Powerbeats Pro, har vi nedan uppstĂ€llt en tabell dĂ€r du tydligt kan göra en snabb jĂ€mförelse. Det som stĂ„r ut Ă€r att bĂ„de AirPods och Powerbeats Pro saknar aktiv brusreducering – nĂ„got som förvĂ„nade mig i alla fall.

Beats Fit ProAirPods 3Powerbeats Pro
Aktiv brusreduceringJaNejNej
Batteritid6 timmar6 timmar9 timmar
Laddningstid3 timmar3 timmar3.5 timmar
Rumsligt ljudJaJaNej
Stöd för Google AssistantJaJaNej
JÀmförelse mellan Fit Pro, AirPods 3 och Powerbeats Pro
Beats Fit Pro recension

Fördelar med Beats Fit Pro

Det finns nÄgra sÀrskilda fördelar med Beats Fit Pro som Àr vÀrda att belysa. Till exempel Àr passformen perfekt och ljudkvaliteten balanserad. Nedan har jag listat samtliga positiva aspekter som jag upptÀckte efter tvÄ veckors testande.

Nackdelar med Beats Fit Pro

Det finns Àven nÄgra nackdelar med Beats Fit Pro som Àr viktiga att kÀnna till. FörvÄnansvÀrt mÄnga recensioner har missat att nÀmna att de exempelvis saknar stöd för trÄdlös laddning, samt Àr dyrare Àn Beats Studio Buds. DÀrför ska du lÀsa nackdelarna noggrant sÄ du vet var dessa hörlurar fallerar.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis Ă€r Beats Fit Pro bĂ€ttre Ă€n AirPods Pro, AirPods 3 och Powerbeats 4, och Ă€r dessutom billigare. De klĂ„r till och med Beats Studio Buds och Powerbeats Pro – och det Ă€r ingen lĂ€tt match.

De lÀmpar sig absolut bÀst till trÀning men funkar ocksÄ som vardagshörlurar som du anvÀnder pÄ jobbet. Ljudkvaliteten Àr bra och batteritiden helt okej. DÀremot Àr det dÄligt att de saknar stöd för trÄdlös laddning. SÄ om du har en Qi-laddare eller MagSafe-laddare liggandes hemma sÄ kommer du inte kunna anvÀnda dem med Beats Fit Pro.

Ytterligare en nackdel Ă€r att laddningsetuiet inte Ă€r vattentĂ€tt – nĂ„got som inte Ă€r ovanligt men Ă€ndĂ„ en nackdel med tanke pĂ„ det dyra priset. Alla hörlurar som kostar över 2000 kronor ska enligt mig vara vattentĂ€ta.

FortsÀttningsvis Àr den aktiva brusreduceringen vÀldigt bra medan samtalskvaliteten blir lidanden om det Àr för mycket bakgrundsljud.

Utöver det Àr Beats Fit Pro ett par utmÀrkta in-ears som jag spÄr kommer bli mycket populÀra under Äret som ligger framför oss!

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas Àr utbildad ljudtekniker och har Àgnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem nÀr han var 13 Är gammal.
LÀs mer frÄn Niklas Ivarsson

JÀmför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVĂ€rde
Beats Fit Pro
8.2
9.0
8.0
10
8.7
Adidas RPT-02 SOL
7.2
8.0
7.5
9.0
7.8
Powerbeats Pro
9.0
9.7
9.3
10
9.5
Bose Sport Earbuds
9.0
9.0
9.5
10
9.5
JayBird Vista 2
8.5
9.2
9.0
10
9.3
Beoplay EQ
8.5
9.2
8.8
9.0
9.0
Jabra Elite 7 Active
8.0
9.0
8.5
9.5
9.0
Jabra Elite 7 Pro
8.5
9.0
9.0
9.5
9.2
Jabra Elite 75t
9.0
8.5
9.0
9.5
9.5
AfterShokz Air
9.0
9.0
8.5
10
9.5
Adidas RPT-01
9.0
9.0
9.5
10
9.5
AfterShokz Xtrainerz
7.5
9.0
8.5
10
8.0
Beoplay E8 Sport
9.8
9.7
9.0
10
9.6
Beats Fit Pro
8.2
9.0
8.0
10
8.7
JBL Reflect Aero
8.2
8.0
7.5
9.0
8.1
Amazfit Powerbuds
8.5
9.0
8.0
9.5
9.0
Sony WF-SP800N
9.5
9.0
8.0
10
9.0
Adidas ZNE 01
6.0
5.0
4.0
4.5
3.5

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.