AirPods 3

JÀmför priser
Nyhetsbrev
 

AirPods 3

 
4,7/5
 • Helt ny avrundad design
 • Trycksensor
 • Rumsligt ljud som placerar ljudet runt omkring dig
 • MagSafe-laddningsetui
 • TĂ„l svett och vatten
 • Adaptiv EQ kalibrerar automatiskt musiken efter öronen
 • Ingen aktiv brusreducering

i samarbete med PriceRunner

Betyg

8.2
Bas
8.0
Ljud
8.5
Brusreducering
9.5
Komfort
8.7
VĂ€rde
InnehÄll [ visa ]

AirPods 3

AirPods 3

2090
8.6

Brusreducering

8.5/10

Ljud

8.0/10

Bas

8.2/10

BekvÀmlighet

9.5/10

VĂ€rde

8.7/10

Fördelar

 • Helt ny avrundad design
 • Trycksensor 
 • MagSafe-laddningsetui
 • TĂ„l svett och vatten
 • Adaptiv EQ kalibrerar automatiskt musiken efter öronen

Nackdelar

 • Ingen aktiv brusreducering

Efter mÄnga om och men har AirPods 3 nu lanserats. Detta Àr en uppgradering gentemot sin föregÄngare, AirPods Pro, och har flera intressanta aspekter att belysa. Först och frÀmst Àr AirPods 3 försedda med rumsligt ljud (Spatial Audio) vilket gör att du kan höra ljudriktningen. Dessutom finns det en adaptiv EQ som innebÀr att ljudet anpassas utifrÄn din individuella öronform.

Vidare – och detta Ă€r en enorm förbĂ€ttring – Ă€r batteritiden hela 6 timmar, till skillnad frĂ„n AirPods Pro som endast leverade 4,5 timmar. PĂ„ sĂ„ vis kommer du behöva ladda dem mer sĂ€llan. TyvĂ€rr finns det Ă€ven nackdelar med AirPods 3, till exempel har de ingen aktiv brusreducering vilket gör att samtalskvaliteten inte Ă€r sĂ„ bra som den kunde varit.

För att veta om AirPods 3 lÀmpar sig för dig sÄ ska du lÀsa hela vÄr recension nedan som baseras pÄ en 2 veckors intensiv testperiod. PÄ sÄ sÀtt kommer du fÄ reda pÄ alla fördelar och nackdelar som du behöver veta för att göra ett objektiv bedömning.

Skillnader mellan AirPods 3 vs AirPods Pro

Det första som Àr viktigt att kÀnna till Àr hur bra AirPods 3 stÄr sig i jÀmförelse till AirPods Pro. Den förra modellen pÄminner vÀldigt mycket om sin föregÄngare, men skiljer sig nÀr det kommer till batteritid och passformen. För att förtydliga skillnaderna mellan dessa modeller har vi nedan, i tabulÀr form, uppstÀllt vad det Àr som skiljer dem Ät.

AirPods 3AirPods Pro
Batteritid6 timmar (30 med etui)4,5 timmar (24 med etui)
TeknologiSpatial Audio, Adaptive EQANC, Transparency Mode, Spatial Audio, Adaptive EQ
Vikt5,2 gram5,5 gram
Touch-sensorerJaJa
Pris2090:-3190:-
Aktiv brusreduceringNejJa
SilikontopparNejJa (3 stycken)
JÀmförelse mellan AirPods 3 och AirPods Pro

Viktigt att veta om AirPods 3

Innan du köper AirPods 3 finns det nÄgra saker du ska veta. För det första Àr det ingen billig historia, sÄ du mÄste fundera pÄ om de Àr vÀrda utgiften eller ej. För det andra designen otroligt snygg men passformen minst sagt begrÀnsad. För det tredje har de uppgraderat sin batteritid till 6 timmar istÀllet för 4,5. Utöver detta har vi nedan listat de viktigaste faktorerna du ska kÀnna till för att göra ett sÄ vÀlinformerat val som möjligt.

 1. Pris
 2. Design & passform
 3. TĂ„l svett och vatten
 4. Spatial Audio
 5. Batteritid
 6. Adaptiv EQ

1. Pris

Priset för AirPods 3 Ă€r hela 2090 kr. DĂ€rmed Ă€r det inga billiga AirPods som du spontant köper nĂ€r du gĂ„r en vĂ€nda pĂ„ stan – tvĂ€rtom, det Ă€r en dyr investering som tĂ„ls att tĂ€nka över. Eftersom kostnaden Ă€r sĂ„ hög i förhĂ„llande till andra in-ear hörlurar i samma kvalitet, Ă€r det otroligt viktigt att du har full kĂ€nnedom om vad du faktiskt köper. Detta innebĂ€r ett Ă€nnu större ansvar pĂ„ dig som konsument, varför vi rekommenderar dig att lĂ€sa flera oberoende recensioner frĂ„n olika kĂ€llor. Annars kommer det vara svĂ„rt att fĂ„ en objektiv bild som bör guida ditt val i slutĂ€ndan.

KÀnner du att 2090 kronor Àr i det högsta laget, sÄ kan du övervÀga att vÀnta med att köpa dem pÄ mellandagsrean. DÄ kommer lurarna förmodligen ha sjunkit nÄgot i kostnad.

2. Design & passform

DesignmĂ€ssigt har AirPods 3 en numera avrundad design – nĂ„got som utmĂ€rker sig frĂ„n dess föregĂ„ngare som anvĂ€nder silikontoppar. Detta pĂ„verkar givetvis den estetiska framtoningen, men framförallt passformen. PĂ„ grund av att det inte finns nĂ„gra silikontoppar att vĂ€lja mellan sĂ„ kan du inte pröva dig fram tills du hittat den som passar din öronform perfekt. IstĂ€llet Ă€r du begrĂ€nsad till storleken pĂ„ öronsnĂ€ckorna.

Detta Ă€r nĂ„got som mĂ„nga konsumenter stĂ€ller sig tvivelaktiga till. Hur Apple har resonerat hĂ€r Ă€r höljt i dunkel, men med största sannolikhet vill dem slippa alla dessa – enligt dem – onödiga tillbehör, som inte sĂ€llan kommer bort i leveranser och innebĂ€r mer administration. Eftersom det Ă€r omöjligt att veta hur bra passformen Ă€r innan ditt köp, sĂ„ rekommenderar vi att du besöker en Apple Store sĂ„ du kan testa AirPods 3 IRL. Annars Ă€r det omöjligt att veta om de kommer passa just dina öron eller inte.

airpods 3 recension

3. TĂ„l svett och vatten

Tycker du om att trĂ€na sĂ„ har vi ett glĂ€djande besked – AirPods 3 Ă€r bĂ„de svett- och vattentĂ„liga! Dock, och detta Ă€r vĂ€ldigt viktigt, sĂ„ Ă€r de inte 100% vattentĂ€ta vilket innebĂ€r att du inte kan anvĂ€nda dem under vatten. IstĂ€llet har de en IPX4-klassificering som kort sagt betyder att de klarar vattenstĂ€nk.

DÀremot Àr det helt okej att gÄ eller jogga med dem utomhus trots att det regnar, för det tÄl dem utan problem. DessvÀrre Àr inte tÄligheten permanent, utan flera tester har visat att skyddet minskar över tid trots normalt slitage. Dessutom fÄr du aldrig ladda AirPods 3 om de Àr vÄta, utan dÄ mÄste du vÀnta tills de torkat. SÄledes ska du vara medveten om att de inte tÄl vatten och svett lika effektivt som exempelvis Jaybird Vista 2 eller Jabra Elite 7 Pro.

4. Spatial Audio

Ytterligare en faktor som utmÀrker AirPods 3 Àr att de har Spatial Audio. Men vad Àr det egentligen, och nÀr Àr det anvÀndbart?

LÄt oss sÀga att du tittar pÄ en film pÄ din mobiltelefon dÀr en karaktÀr spatserar pÄ högra sidan av skÀrmen. VÀnder du dÄ huvudet till höger sÄ kommer det upplevas som att karaktÀren gÄr rakt emot dig. Detta Àr bÄde imponerande och skrÀmmande. Men det Àr inte allt. Det Àr nÀmligen sÄ att du Àven kan höra ljudets riktning pÄ en vertikal skala. Följaktligen uppfattar du att ett flygande flygplan befinner sig rakt ovanför dig vilket Àr en mÀktig upplevelse.

FörutsÀttningen för att Spatial Audio ska fungera med AirPods 3 Àr att filmen du tittar pÄ mÄste vara kompatibel med samma teknik.

5. Batteritid

Tillhörde du den grupp av mÀnniskor som ansÄg att batteritiden pÄ AirPods Pro var pÄ tok för dÄlig, sÄ kan du andas ut. För AirPods 3 har nÀmligen vÀlsignats med hela 6 timmars speltid pÄ endast en laddning. Detta stÄr i bjÀrt kontrast till dess föregÄngare som endast levererade 4,5 timmars speltid.

Med det medföljande AirPods-skalet fÄr du hela 30 timmars speltid. Notera att batteritiden varierar beroende pÄ din anvÀndning och konfiguration. Har du t.ex. stÀllt in EQ:n pÄ ett visst sÀtt som tarvar mer batteritid, kommer du inte kunna utnyttja den maximala batteritiden.

Mot den bakgrunden har Apple alltsÄ förbÀttrat denna faktor avsevÀrt. Detta till trots anser vi att 6 timmar Àr för lite i förhÄllande till priset du mÄste betala. För hörlurar över 2000 kronor ska man kunna förvÀnta sig minst 8 timmars batteritid, enligt oss.

airpods 3 test

6. Adaptiv EQ

NÄgot som förenar mÄnga av Apples brusreducerande hörlurar, dÀribland AirPods Max, Àr att de Àr utrustade med vad som kallas för Adaptiv EQ. FastÀn denna teknologi sÄg ljuset för mÄnga Är sedan, Àr det fortfarande vÀldigt fÄ som vet vad som sker rent tekniskt nÀr denna funktion Àr pÄslagen.

Kort sagt betyder detta att varje öronsnÀcka pÄ AirPods 3 har flera inbyggda mikrofoner som kÀnner av hur ljudet studsar inuti ditt öra. Eftersom insidan av ditt öra kan skilja sig markant frÄn din nÀste, Àr det viktigt att ljudvÄgorna anpassas beroende pÄ detta. Annars hade ljudbilden varit exakt likadan för alla mÀnniskor oavsett om de saknar öronhÄr eller har massor av vax inuti örat. DÀrför Àr detta en funktion som Àr extremt vÀlbehövlig, men exakt hur det fungerar Àr för allmÀnheten okÀnt.

Det viktigaste Àr att Apple hÀvdar att Adaptiv EQ anpassar frekvenserna av musiken utifrÄn ditt öra, för att pÄ sÄ vis leverera en enhetlig ljudbild.

Nackdelar med AirPods 3

Nu nÀr du har kÀnnedom om AirPods 3 pÄ ett generellt plan, Àr det hög tid att gÄ igenom de nackdelar som finns. Trots att fördelarna Àr fler, Àr det absolut grundlÀggande att Àven kÀnna till de negativa aspekterna. Annars blir det knepigt att vÀga för- och nackdelar mot varandra för att pÄ sÄ vis komma fram till vilket beslut man ska ta. LÀs dÀrför nedanstÄende nackdelar vÀldigt noggrant!

Bra alternativ till AirPods 3

Har du lÀst vÄr recension sÄ hÀr lÄngt, och kÀnner att AirPods 3 inte uppfyller dina krav, dÄ ska du kontemplera att vÀlja ett alternativ. Det finns mÄnga snarlika in-ears som pÄminner om denna modell som bÄde Àr billigare och bÀttre. DÀrför har vi nedan listat de enligt oss fullvÀrdiga alternativen som finns att tillgÄ:

Slutsummering

SÄdÀr! Har du lÀst sÄhÀr lÄngt i min recension sÄ har du förhoppningsvis en klarare bild över fördelar och nackdelar med AirPods 3, samt hur de skiljer sig gentemot AirPods Pro.

Med bÀttre batteritid Àn AirPods Pro, i kombination med Spatial Audio, sÄ Àr det tveklöst ett par habila in-ear hörlurar som Àr vÀrd all uppmÀrksamhet. DÀremot tycker vi de Àr i det dyraste laget, och om du instÀmmer med detta sÄ rekommenderar jag dig att vÀlja en mer prisvÀrd modell i vÄr lista över billiga AirPods.

Sist men inte minst: tycker du att det medföljande MagSafe-laddningsetuiet inte hÄller mÄttet sÄ kan du köpa ett annat AirPods skal som bÄde Àr stöt- och vattentÄligt.

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas Àr utbildad ljudtekniker och har Àgnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem nÀr han var 13 Är gammal.
LÀs mer frÄn Niklas Ivarsson

JÀmför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVĂ€rde
AirPods 3
8.2
8.0
8.5
9.5
8.7
Jabra Elite 85t
9.5
9.0
9.0
9.5
9.0
JBL Tour Pro 2
8.4
8.8
9.0
9.2
8.9
Bose Sport Earbuds
9.0
9.0
9.5
10
9.5
JayBird Vista 2
8.5
9.2
9.0
10
9.3
Beats Studio Buds
8.7
9.0
9.0
9.5
9.2
Beoplay EQ
8.5
9.2
8.8
9.0
9.0
Jabra Elite 7 Active
8.0
9.0
8.5
9.5
9.0
Jabra Elite 7 Pro
8.5
9.0
9.0
9.5
9.2
Bowers & Wilkins PI7
8.8
9.0
9.2
10
9.3
OnePlus Buds Pro
9.0
8.5
8.0
10
9.2
Huawei Freebuds 3
8.5
8.5
9.0
9.0
9.0
Huawei Freebuds 3i
7.0
8.0
9.0
8.0
9.0
Bose QuietComfort Earbuds
9.0
9.5
9.8
10
9.5
Nothing Ear 1
8.0
8.5
8.0
9.0
8.0
Sony WF-1000XM4
8.5
9.0
9.0
10
9.5
Nura Nuratrue
8.2
8.7
8.5
9.0
8.5
JBL Live Flex
9.0
8.2
8.0
7.6
8.7
Airpods Pro
8.0
8.5
9.0
9.5
9.0
Jabra Elite 75t WLC
9.0
9.3
9.5
10
9.5
Urbanista Stockholm Plus
8.5
8.5
8.0
10
9.0
Jabra Elite 3
8.5
9.0
8.0
9.2
9.0
AirPods 3
8.2
8.0
8.5
9.5
8.7
Bowers & Wilkins PI5
8.8
9.2
9.0
10
9.5
Sudio E2
7.0
7.5
6.5
8.5
8.0

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.