Testvinnare

 

Airpods skal silikon

Airpods
 • Avsedda för Airpods Pro
 • Finns i svart, blå och rösa färg
 • Kompatibel med trådlös laddning
 • Skyddar från repor och yttre stötar
 • Antislip-beläggning

i samarbete med PriceRunner

 

Elago fodral för Airpod

Elago
 • Avsedd för Airpods Pro
 • Vattentät och dammtät
 • Karbinhake i aluminium ingår
 • Välj mellan vit, svart eller blå färg
 • Stöttåliga
 • Extremt bra kvalitet

i samarbete med PriceRunner

 

Onsala airpods fodral

Onsala
 • Avsedd för Airpods (ej Pro)
 • Snygg design i marmor
 • Bra varumärke (Onsala Collection)
 • Skyddar på ett utomordentligt sätt
 • Väldigt billig

i samarbete med PriceRunner

Innehåll [ visa ]

Airpods Skal

Airpods skal är det ultimata sättet att skydda dina Airpods på. Eftersom in-ear hörlurar numera är så dyra och ömtåliga, är vikten att skydda dem väldigt stor. Vidare skyddar du öronsnäckorna från vatten och repor. Dessutom är risken att du tappar bort dem väldigt stor om du inte förvarar dem i ett Airpods skal. Således är det ett otroligt viktigt tillbehör oavsett om du har ett par Airpods Pro eller AirPods 3.

Fodral till hörlurar kan likställas med hur populärt mobilskal en gång var. Följaktligen är det inte bara ett praktiskt skydd, utan även en identitetsmarkör. Airpods skal har nämligen olika roliga motiv, färger och material. Därjämte finns det flera varumärken som tillverkar coola skal som t.ex. Nike, Gucci och Louis Vuitton. Därmed kommer du enkelt hitta en design som passar dig och din stil.

Airpods skal är ett dyrt tillbehör varför det är viktigt att välja rätt från början. För det första finns de i olika material, exempel på dessa är silikon, läder, metall och veganskt material. För det andra finns det underkategorier till dessa, som till exempel saffiano-läder och fodral i marmor.

På grund av att det finns så mycket att tänka på att vi skrivit en köpguide innehållandes allt du behöver veta innan du gör ditt val. Börja med att förkovra dig nedan för att sedan välja det skal som passar dig bäst!

airpods skal

Så väljer du Airpods skal

Innan du köper Airpods skal finns det några saker du ska tänka på. För det första måste du veta att varje skal är unikt till sin version av Airpods. För det andra finns det många roliga och coola modeller och således inte bara tråkiga, enfärgade skal. För det tredje bör du välja ett fodral som är stöttåligt och vattentätt. Utöver detta har vi nedan listat de viktigaste faktorerna du behöver ta i beaktande.

Anpassade för Airpods, Airpods Pro eller Airpods 3

Det första du måste veta innan du köper Airpods skal är att det finns modeller avsedda för olika öronsnäckor. Antingen kan du välja ett fodral till Airpods, Airpods Pro eller Airpods 3. Orsaken till varför skalen är olika är för att formen på öronsnäckorna är olika. Således måste skalet vara anpassat för lurarnas form. Så glöm inte att först kolla upp vilken version av Airpods du har, för att sedan välja det korresponderade fodralet.

airpods pro skal

Roliga Airpods skal

En av de faktorer du måste känna till är att det numera faktiskt finns roliga, coola Airpods skal. När dessa hörlursfodral började tillverkas under 2017 så var de alla så ofantliga tråkiga; de var enfärgade och inte sällan gråa eller svarta.

Detta innebar att barn tyckte dem var – uppriktigt sagt – skittråkiga. Följaktligen sålde Apple väldigt få skal till barn men desto fler till vuxna. För att apellera till barnen var Apple således tvungna att börja tillverka roliga Airpods skal. Sagt och gjort så framställde de en mängd fodral med fantastiskt roliga motiv som t.ex. Disney. Men även fodral med glitter.

Exempel på Disney skal:

 • Piff och puff
 • Panda
 • Musse & Mimmi

Således finns det idag mängder av roliga skal som du kan välja mellan – oavsett om du är barn eller vuxen!

airpods skal roliga

Bra grepp

Ytterligare ett tips i ditt val av Airpods skal är att välja en modell som har ett bra grepp. Dessa modeller står i bjärt kontrast till dem fodral som har en blank yta, vilket gör att det är lätt att de halkar ur handen och faller ner på marken.

Så om du känner att du är lite klumpig och tenderar att tappa saker och ting, så ska du definitivt välja ett fodral som omsluts av ett material med bra grepp, t.ex. läder eller silikon.

Fördelar med Airpods skal

Det finns en hel del fördelar värda att nämna beträffande Airpods skal. Först och främst skyddar dem mot repor och fallskador. Därtill blir lurarna betydligt svårare att tappa bort när du förvarar dem i ett etui. Vidare behöver du inte vara orolig om du tappar det i en vattenpöl eftersom de är vattentäta.

Dessa positiva aspekter har vi nedan utvecklat för att tydliggöra exakt vad du kan förvänta dig.

 • Undvik repor & söndertrampning
 • Agerar som en krockkudde för dina Airpods
 • Skyddar mot vatten
 • Gör det svårare att tappa bort öronsnäckorna

Undvik repor & söndertrampning

När du tappar Airpods på marken medan du går finns risken att nästa steg du tar åtföljs av ett ångestfyllt ljud av något som trampas sönder. Har detta någon gång hänt dig så vet du hur hemskt det är. Först och främst känner du dig dum, men det första är givetvis att du nu råkat ta sönder en produkt som kostar flera tusentals kronor.

Genom att använda ett Airpods skal undviker du denna risk. På så vis kan du tappa skalet och till och med trampa på det – utan att själva hörlurarna går sönder. Därtill uppstår ju repor om du tappar hörlurarna på exempelvis asfalt – något som också undviks med hjälp av ett omslutande skal.

Agerar som en krockkudde för dina Airpods

Ytterligare en konsekvens som uppstår om du tappar hörlurarna på marken är att lurarna kan gå sönder. Detta är ett generellt faktum men risken ökar givetvis ju högre upp du tappar lurarna från. Men om du har ett Airpods skal så agerar detta som en krockkudde för dina hörlurar. På så vis kommer skalet att absorbera den värsta smällen vilket skyddar det värdefulla innehållet. På så vis förlänger Airpods skal livslängden på dina Airpods.

Skyddar mot vatten

Eftersom Airpods inte är några vattentäta hörlurar så är ett Airpods skal den enda lösningen du har att tillgå. Låt oss säga att du befinner dig ute på en promenad en höstmorgon med vattenpölar utspridda på gatan; och från din jackficka ramlar hörlurarna plötsligt ut när du ska ta upp telefonen – då kommer lurarna garanterat att förstöras av vattnet. Men har du istället placerat dem i ett Airpods skal så kommer skalet ta smällen och även skydda lurarna inuti från vattenskador.

Detta är en betryggande säkerhet att ha. Därför ska du alltid ha för vana att placera dina öronsnäckor i skalet så fort du inte använder dem, för det kan nämligen skydda dem i alla tänkbara lägen.

Dock måste du dubbelkolla att skalet är vattentätt. Men som tur är så är de flesta skal från Nike, Gucci och Louis Vuitton 100% vattentäta.

Att tappa bort lurarna blir svårare med Airpods skal

När de flesta tar av sina hörlurar brukar de placeras i byx-, jack-, eller bröstfickan. Och under dagens gång skramlar handen runt i fickan på jakt efter nycklar, plånbok och mobiltelefon. Varje sådant tillfälle innebär en risk eftersom handen kan råka ta med sig en öronsnäcka upp varpå den faller ur fickan. Detta går oftast obemärkt förbi och något som uppdanas när du ska använda lurarna igen.

Men om du istället förvarar dem i ditt Airpods skal kommer detta garanterat inte att ske. Det är helt omöjligt. Du kommer nämligen aldrig råka lyfta upp en så stor produkt som ett fodral till hörlurar utan att du märker det. På så sätt minskar alltså Airpods skal risken att du tappar bort dina öronsnäckor.

Nackdelar med Airpods Skal

Nu när du har kännedom om alla fördelar är det hög tid att gå igenom de nackdelar som finns med Airpods skal. Trots att fördelarna är fler finns det likväl ett par negativa aspekter du måste känna till innan ditt köp. Annars kommer du inte kunna väga för- och nackdelar mot varandra för att göra ett informerat val.

 • Dyr kostnad
 • Du måste köpa ett nytt för varje Airpods-modell

Dyr kostnad

Har du någon gång försökt hitta billiga Airpods så vet du hur svårt det kan vara – samma sak gäller Airpods skal. Det är nämligen så att de flesta modellerna av kvalitet, exempelvis modellerna från Gucci, Nike & Louis Vuitton, är kostsamma. Och trots att det finns några billiga skal att finna så tenderar dem att vara tillverkade av så pass dåliga material att de går sönder efter ett par tapp på marken. Således måste du dessvärre förvänta dig att du får betala mellan 300-900 kronor beroende på vilket skal du väljer.

Varje Airpods skal är anpassat för en särskild Airpods-modell

Ytterligare en nackdel med Airpods skal är att de är specifikt framtagna för att få plats med en viss Airpods-modell. Till exempel måste du ha ett särskilt fodral för Airpods 3 och ett annat för Airpods Pro. Således tvingar Apple dig att hela tiden köpa ett nytt fodral för varje ny hörlur du köper. Detta är enligt oss en horribel marknadsmodell som dessvärre inte är ny för Apple-användare. Men det är rent ut sagt taskigt att tvinga sina kunder att hela tiden investera sina surt förvärvade pengar i nya produkter.


skal till airpods

Airpods fodral i läder

Airpods fodral i läder är den mest populära varianten. De omsluter hela laddningsfodralet och är tillverkat i äkta, mjukt läder. Finns i brunt och svart.

AirPods fodral i läder


airpods skal silikon

Airpods fodral i silikon

Se alla Airpods skal i silikon som är billigare än de i läder. De är helomslutande och skyddar dina hörlurar på ett utmärkt sätt.

AirPods fodral i silikon


skal till airpods pro

Airpods skal i marmor

Detta snygga fodral är bland de mest populära fodralen till Airpods. Orsaken är att designen är väldigt snygg och skyddar dina hörlurar på ett tryggt sätt på samma gång. Finns i vitt och svart.

AirPods fodral i marmor


airpods skal safiano läder

Airpods skal i saffiano läder (pläder)

Snyggt laddningsfodral täckt i veganskt Saffiano-läder. Skonsamt för naturen och plånboken.

AirPods fodral i Saffiano-läder


Vanliga frågor och svar

Varför behöver jag ett Airpods skal?

För det första skyddar dem dina Airpods mot stötar. För det andra är somliga vattentäta vilket gör att du kan tappa dem i en vattenpöl utan att själva lurarna går sönder. För det tredje blir det svårare att bli av med enskilda öronsnäckor om båda är förvarade i ett hörlursfodral.

Behöver jag placera mina Airpods i skalet varje gång?

Ja, det är rekommenderat att du lägger tillbaka dina Airpods i skalet efter varje användning. Annars drar du inte nytta av alla de positiva effekter som fodralet bidrar med; däribland laddning, skydd och minskad risk för borttappning.

Är silikon ett bra material för hörlursfodral i allmänhet?

Ja, eftersom silikon skyddar mot stötar så är det ett eminent material. Dessutom får du ett naturligt bra grepp vilket också är ett stort plus.

Slutsats

Airpods skal är ett måste när du vill skydda ditt laddningsfodral från skador. Vidare är de väldigt billiga, till exempel kostart de dyraste endast 349 kr, vilket måste anses vara ett bra pris. Dessutom är det många som inte vill ha den kritvita designen som är standard för Apple. Sammanfattningsvis finns det flera olika varianter av fodral för dina Airpods, exempel på dessa är metall, läder och veganskt material. Oavsett vad du väljer kommer du förlänga livslängden på dina hörlurar markant.

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas är utbildad ljudtekniker och har ägnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem när han var 13 år gammal.
Läs mer från Niklas Ivarsson

Jämför liknande hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVärde
Airpods skal silikon
.
.
.
.
.
Elago fodral för Airpod
.
.
.
.
.
Onsala airpods fodral
.
.
.
.
.