OnePlus Buds Pro

JÀmför priser
Nyhetsbrev
 

OnePlus Buds Pro

 
Nyhet 2021!
4,9
 • VĂ€ger endast 4,35 gram
 • Sköna att anvĂ€nda under en lĂ„ng period
 • Vatten- och dammsĂ€ker (IP55)
 • Laddningsfodralet Ă€r ocksĂ„ vattentĂ€tt
 • UtmĂ€rkt basĂ„tergivning
 • Stöd för Dolby Atmos (lĂ„g latens)
 • 3 olika brusreducerings-lĂ€gen
 • NĂ„got dyra

i samarbete med PriceRunner

Betyg

9.0
Bas
8.5
Ljud
8.0
Brusreducering
10
Komfort
9.2
VĂ€rde
InnehÄll [ visa ]

OnePlus Buds Pro

OnePlus Buds Pro

8.7

Brusreducering

8.0/10

Ljud

8.5/10

Bas

9.0/10

BekvÀmlighet

10.0/10

VĂ€rde

8.2/10

Fördelar

 • VĂ€ger endast 4,35 gram
 • Sköna att anvĂ€nda under en lĂ„ng period
 • Vatten- och dammsĂ€ker (IP55)
 • Laddningsfodralet Ă€r ocksĂ„ vattentĂ€tt
 • Stöd för Dolby Atmos (lĂ„g latens)

Nackdelar

 • NĂ„got dyra

OnePlus Buds Pro Àr det senaste tillskottet bland trÄdlösa hörlurar i Är. Det Àr Àven uppföljaren till Buds & Buds Z, som lanserades i fjol. DÀremot kan du glömma att ens lÀsa vÄra test om de tidigare modellerna, eftersom OnePlus Buds Pro imponerar Ä det högsta. Med en batteritid pÄ 38 timmar, algoritmer som anpassar ljudet, samt en otroligt snygg design Àr detta en kandidat till de bÀsta trÄdlösa hörlurarna i Är.

Men pÄ vilka punkter levererar inte OnePlus Buds Pro? Och vad sÀger andra recensenter om denna modell? Vilka alternativ finns det om dessa inte faller dig i smaken? Alla dessa frÄgor, och mycket mer dÀrtill, kommer vi besvara i vÄr recension av vÄrt test som tog plats under 2 veckors tid.

Detta ska du veta om OnePlus Buds Pro

Innan du bestÀmmer dig för att köpa OnePlus Buds Pro finns det nÄgra saker du ska vara införstÄende med. För det första Àr ljudet anpassningsbart utifrÄn din hörsel m.h.a. avancerade algoritmer. För det andra har du 3 olika brusreducerings-lÀgen att vÀlja mellan. För det tredje Àr batteritiden pÄ 38 timmar makalös. Utöver detta har vi nedan listat det viktigaste du ska veta för att göra ett sÄ genomtÀnkt val som möjligt.

1. Ljudet

En sak som OnePlus Buds Pro uttalat har satsat pÄ Àr att fÄ en bÀttre basÄtergivning. Den tidigare modellen, Buds Z, blev bespottad för bristen pÄ en tydlig och rund bas. SÄ det var ingen som höjde pÄ ögonbrynen nÀr detta tillkÀnnagavs för nÄgra mÄnader sedan.

DÀremot förvÀntade jag mig inte att basen skulle vara sÄ pass mustig som den faktiskt Àr. Bland annat testade jag basen genom att lyssna pÄ gammal 80-tals hiphop, och den klarade testet galant. SÄ om du tycker om att lyssna pÄ bastung musik sÄ kommer du inte bli besviken.

Men det finns ytterligare en ny aspekt av ljudet som OnePlus Buds Pro blivit vĂ€lsignad med, och det Ă€r justerbart ljud. Kort sagt kan du anpassa ljudet till dina öron baserat pĂ„ din individuella kĂ€nslighet. Det funkar genom att skapa en s.k. OnePlus Audio ID – en specifik profil för endast dig – för att sedan göra diverse hörselprov som tillslut – via en algoritm – gör ljudet sĂ„ bra som möjligt för just dig. Detta Ă€r en ny funktion som definitivt ska höjas till skyarna, och som vi hoppas att de kommande AirPods 3 Ă€ven Ă€r utrustade med.

OnePlus Buds Pro test
Exempel pÄ hur OnePlus Buds Pro ser ut inuti örat

2. Samtal

Vi har ovan nĂ€mnt den algoritm som OnePlus Buds Pro nyttjar för att anpassa ljudet. Men det finns Ă€ven en algoritm för brusreduceringen. Följaktligen filtrerar mikrofonerna bort ljud frĂ„n omgivningen vilket gör samtalskvaliteten skarp, tydlig och krispig. PĂ„ denna punkt övertrĂ€ffar de t.o.m. de populĂ€ra JayBird Vista 2 – som trots sin ”WindDefense”-funktion inte lyckades att minska omgivningslĂ€ten sĂ„ bra. Men Buds Pro lyckas alltsĂ„, förmodligen tack vare dess innovativa algoritmer – nĂ„got som vi förutspĂ„r kommer vara framtiden för mĂ„nga av de kommande hörlurarna under 2022.

Med det sagt kan du alltsÄ förvÀnta dig ypperlig samtalskvalitet dÀr du slipper störa dig pÄ sorlet i bakgrunden om du pratar frÄn ett livligt café, exempelvis.

3. Brusreducering

NÄgot som förenar alla nya hörlurar under detta Äret Àr att nÀstan alla har hela tre stycken lÀgen för brusreducering. Antingen vÀljer du att ha aktiv brusreducering pÄ, eller sÄ kan du vÀlja ett lÀge med Hear-Through och slutligen ett neutralt lÀge.

Vidare anpassar sig brusreduceringen baserat pÄ var du befinner dig. SÄ om du t.ex. gÄr i en bullrig miljö sÄ kommer brusreduceringen öka i takt med att volymen ökar. PÄ sÄ vis fÄr du en automatisk balans och slipper sjÀlv anpassa ljudet utifrÄn hur mycket det lÄter omkring dig.

Allt du behöver göra för att aktivera ANC Àr att hÄlla in touchkontrollen pÄ ena öronsnÀckan, och göra samma sak nÀr du vill stÀnga av den.

Ytterligare en nĂ€mnvĂ€rd detalj i detta sammanhang Ă€r möjligheten till att spela upp vitt brus – nĂ„got som hjĂ€lper mĂ„nga att somna lĂ€ttare.

4. Batteritid

NÄgot som gjorde mig besviken i vÄrt test med Beats Studio Buds Àr att de endast hade 5 timmars speltid med brusreduceringen pÄ. Detta anser vi Àr pÄ tok för lite. DÀrför var det en lÀttnad nÀr jag insÄg att jag hade anvÀnt OnePlus Buds Pro i över 10 timmar utan att ens tÀnka pÄ batteriet. Och det Àr vÀl sÄ det ska vara med ett par riktigt bra trÄdlösa hörlurar för detta priset.

Du fÄr hela 28 timmars speltid med ANC:n pÄ vilket Àr extremt bra. SÄledes kvalificerar denna modell in till listan över hörlurarna med bÀst batteritid. NÀmnde jag förresten att speltid utan brusreducering Àr hela 38 timmar, vilket ocksÄ Àr ett rekord för in-ears?

Ytterligare en fördel med batteriet i Beats Studio Buds Àr att en snabbladdning pÄ 10 minuter ger dig 10 timmars speltid! Detta Àr extremt bra och nÄgot endast HiFi-hörlurar brukar komma i nÀrheten av. Vanligtvis fÄr du bara 30 minuters speltid pÄ 10 minuters snabbladdning, men inte med denna modell som sagt.

DĂ€rmed behöver du inte paniskt ladda hörlurarna pĂ„ morgonen innan du beger dig till jobbet, utan de hĂ„ller i flera dagar utan att behöva laddas – otroligt imponerande!

5. Anslutning

En smidig sak med OnePlus Buds Pro Àr hur lÀtt det Àr att komma igÄng med anvÀndningen. Allt du behöver göra Àr att parkoppla dem med din OnePlus-enhet och du Àr redo att börja lyssna. Men det bÀsta Àr sÄklart att de Àr utrustade med den senaste blÄtandversionen, vilket Àr Bluetooth 5.2. Följaktligen Àr anslutningen otroligt stabil och jag hade endast ett avbrott under mitt tvÄ veckors lÄnga test. Dock kunde rÀckvidden varit lÀngre, men det Àr inte mÄnga som kommer klaga pÄ det.

6. Design

OnePlus Buds Pro design Ă€r extraordinĂ€r. Först och frĂ€mst har de lyssnat pĂ„ kritikerna som bestĂ€mt hĂ€vdade dels att skaft inte behövs, dels att det Ă€r frĂ„nstötande. Sagt och gjort – Buds Pro tog bort Ă„tminstone halva skaftet i jĂ€mförelse med sin föregĂ„ngare. Att OnePlus lyssnar pĂ„ sina kunder Ă€r ett gott tecken för framtiden, sĂ„ trots att inte hela skaftet togs bort – vilket var fallet med Beats Studio Buds och de kommande AirPods 3 – sĂ„ möttes de Ă„tminstone sina kunder halvvĂ€gs.

En följd av att skaftet blev mindre Àr att vikten för öronsnÀckorna sjönk drastiskt. Numera vÀger de endast 4,35 gram vilket Àven Àr en bidragande anledning till varför de Àr sÄ sköna att anvÀnda under lÄnga perioder.

FortsÀttningsvis Àr skaftet kromfÀrgat, nÀstintill metalliskt, vilket Àr otroligt snyggt ur en estetisk synvinkel. Dessutom kan du köpa OnePlus Buds Pro i vitt eller svart som bÄda Àr vÀldigt lÀckra.

OnePlus Buds Pro recension
SÄ hÀr ser den vita modellen ut

Fördelar med OnePlus Buds Pro

Det finns mĂ„nga fördelar med OnePlus Buds Pro. DĂ€ribland att batteritiden Ă€r marknadsledande pĂ„ 38 timmar. Dessutom vĂ€ger de endast 3,45 gram – nĂ„got som endast Nothing Ear 1 kan konkurrera med i skrivande stund. Utöver detta kan de spela upp vitt brus och har en strĂ„lande vacker design. Utöver detta har vi nedan listat de pĂ„tagligaste fördelarna.

OBS: Glöm inte att lÀsa nackdelarna lÀngre ner sÄ du Àr förberedd pÄ de negativa aspekterna ocksÄ.

Nackdelar med OnePlus Buds Pro

Alternativ till OnePlus Buds Pro

Tycker du om OnePlus Buds Pro, men kÀnner att de inte riktigt passar dig, sÄ kan du övervÀga nÄgra snarlika alternativ. NedanstÄende hörlurar delar mÄnga av de bra egenskaperna som Buds Pro har, men skiljer sig pÄ vissa distinkta punkter. DÀrför rekommenderar vi att lÀsa respektive test nedan för att hjÀlpa dig ytterligare i ditt val av hörlurar.

Vad andra sÀger om OnePlus Buds Pro

FastĂ€n vĂ„rt test stĂ„r för sig sjĂ€lv, sĂ„ Ă€r det i regel alltid bra – innan du köper vilket elektronikprodukt som helst – att lĂ€sa vad andra tycker ocksĂ„. PĂ„ sĂ„ vis skapar du en tydligare och objektivare bild, och kan göra ett mer informerat val. SĂ„ varför inte lĂ€sa alla andra recensioner av OnePlus Buds Pro frĂ„n nĂ„gra av de bĂ€sta internationella kĂ€llorna:

RecensentDatumOmdöme
TechRadar2021-08-1490/100
What Hi-Fi?2021-08-1285/100
Tom’s Guide (Buds Pro vs AirPods Pro)2021-08-0880/100
Gadget Pixels2021-08-1085/100
JÀmför gÀrna andra recensioner av OnePlus Buds Pro

Slutsummering

Det rÄder ingen tvekan om att OnePlus Buds Pro Àr ett par högst habila trÄdlösa hörlurar. DÀremot vill jag avslutningsvis sÀga att de Àr dyra, det gÄr inte att komma ifrÄn. SÄ om du tycker om dem, men inte har rÄd, sÄ rekommenderar vi att du tittar igenom lista över de snarlika alternativ vi tipsar om.

Men vill du ha ett par trĂ„dlösa hörlurar med en av de lĂ€ngsta batteritiderna pĂ„ marknaden, i kombination med briljant ljud och design – dĂ„ Ă€r OnePlus Buds Pro hörlurarna för dig!

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas Àr utbildad ljudtekniker och har Àgnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem nÀr han var 13 Är gammal.
LÀs mer frÄn Niklas Ivarsson

JÀmför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVĂ€rde
OnePlus Buds Pro
9.0
8.5
8.0
10
9.2
Jabra Elite 85t
9.5
9.0
9.0
9.5
9.0
JBL Tour Pro 2
8.4
8.8
9.0
9.2
8.9
Bose Sport Earbuds
9.0
9.0
9.5
10
9.5
JayBird Vista 2
8.5
9.2
9.0
10
9.3
Beats Studio Buds
8.7
9.0
9.0
9.5
9.2
Beoplay EQ
8.5
9.2
8.8
9.0
9.0
Jabra Elite 7 Active
8.0
9.0
8.5
9.5
9.0
Jabra Elite 7 Pro
8.5
9.0
9.0
9.5
9.2
Bowers & Wilkins PI7
8.8
9.0
9.2
10
9.3
OnePlus Buds Pro
9.0
8.5
8.0
10
9.2
Huawei Freebuds 3
8.5
8.5
9.0
9.0
9.0
Huawei Freebuds 3i
7.0
8.0
9.0
8.0
9.0
Bose QuietComfort Earbuds
9.0
9.5
9.8
10
9.5
Nothing Ear 1
8.0
8.5
8.0
9.0
8.0
Sony WF-1000XM4
8.5
9.0
9.0
10
9.5
Nura Nuratrue
8.2
8.7
8.5
9.0
8.5
JBL Live Flex
9.0
8.2
8.0
7.6
8.7
Airpods Pro
8.0
8.5
9.0
9.5
9.0
Jabra Elite 75t WLC
9.0
9.3
9.5
10
9.5
Urbanista Stockholm Plus
8.5
8.5
8.0
10
9.0
Jabra Elite 3
8.5
9.0
8.0
9.2
9.0
AirPods 3
8.2
8.0
8.5
9.5
8.7
Bowers & Wilkins PI5
8.8
9.2
9.0
10
9.5
Sudio E2
7.0
7.5
6.5
8.5
8.0

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.