Sovhörlurar

Hitta de sovhörlurar som passar dig bäst – snabbt och enkelt. Börja med att läsa vår köpguide för att sedan förkovra dig i våra tester och recensioner.

Visa testvinnare
Nyhetsbrev

Testvinnare

Bäst-i-test
 

Bose Sleepbuds 2

Bose
4,4/5
 • Styrs genom smidig app
 • 30 specialanpassade ljud
 • Användartestad sömnteknik
 • 10 timmars batteritid
 • Utmärkt passform
 

SleepPhones

SleepPhones
4,3/5
 • Pannband med hörlurar
 • Tål maskintvätt
 • Tunna, mjuka och bekväma hörlurar
 • 5-10 meters räckvidd
 • Tre storlekar
Det finns inga erbjudanden för tillfället

Sovhörlurar

Letar du efter sovhörlurar för att somna på ett ljuvligare sätt, har du hittat rätt. På grund av att de hjälper människor att somna lättare, något som i dagens stressade tidevarv är guld värt, har de ökat i popularitet under de senaste åren. Exempelvis har det välrenommerade företaget Bose börjat tillverka sina egna varianter. Därför har vi sammanställt de bästa sovhörlurarna som vinns på marknaden. Baserat på samlade recensioner har vi gjort en överskådlig topplista så du enkelt kan göra ditt val. Oavsett om du vill lyssna på en podcast eller din favoritlåt innan du somnar, eller om du föredrar att ha naturläten i lurarna, har vi vad du letar efter.

Dessutom har vi skrivit en komplett guide om allt du behöver veta för att göra ett så välinformerat köp som möjligt. Därför rekommenderar vi att börja med att läsa guiden som hjälper dig vad du ska tänka på, samt fördelar och nackdelar. Vidare är det viktigt att påpeka att denna typ av hörlurar även kallas Sleep Phones, så bli inte förvirrad om du ser denna benämning istället för sovhörlurar.

Så väljer du sovhörlurar

För det första är sovhörlurar ett något flytande begrepp. Orsaken är att det finns pannband med inbyggda hörlurar som gör att du slipper ha in-ear som pressar mot kudden och således försvårar insomningen. Därtill finns det modeller med och utan sladd – så vad ska du välja egentligen? Vi förstår att det kan vara förvirrande. Därför har vi nedan skrivit en checklista över vad du ska tänka på när du väljer sovhörlurar nedan.

 1. Batteritid
  De flesta sover mellan 6-10 timmar per natt. Sålunda måste sovhörlurarna du väljer ha ett batteri som är tillräckligt bra att hålla hela natten. Många tror att syftet endast är att somna och därför är batteritiden inte så viktigt, men tänk dig att du vaknar upp mitt i natten och behöver somna om, och du till din fasa märker att batteriet är slut – vad gör du då? Av den anledningen ska du endast välja de modeller som har en speltid på minst 10 timmar.
 2. Trådlöst eller ej – det är frågan
  När du står i akt att köpa ett par sovhörlurar kommer du snabbt bli varse om att det finns två huvudkategorier: trådlösa och de med sladd. Medans de trådlösa tillåter dig att röra dig ledigt under natten, är de med sladd mer begränsade till sladdlängden. Följaktligen är trådlösa sovhörlurar dyrare än de med sladd, men samtidigt kräver de bluetooth vilket tarvar mer batteritid. Trots detta rekommenderar vi den trådlösa varianten trots att du behöver betala mer, med tanke på att sömnen är så otroligt viktigt för ens välbefinnande.
 3. Pannband eller öronsnäckor
  Antingen kan du välja klassiska öronsnäckor, även kallade in-ear hörlurar; eller pannband med inbyggda hörlurar. Väljer du de med pannband kan du även träna med dem vilket är ett stort plus. Däremot måste du välja en högkvalitativ modell då de billigare sovhörlurarna med pannband lätt glider av huvudet när du vrider på dig. Å andra sidan så kan öronsnäckorna göra ont när de trycks mellan kudden och ditt öra, så det finns nackdelar och fördelar med båda modellerna. Summa summarum är att du aldrig ska köpa ett par billiga modeller från en okänd tillverkare – det kommer bara leda till besvikelse. Tvärtom rekommenderar vi att lägga några extra hundralappar på en bättre modell som har bättre passform och sitter stabilt under hela natten.

Fördelar med sovhörlurar

Det finns många fördelar med sovhörlurar. För det första slipper du bli arg över dina grannars oväsen då du enkelt kan utestänga ljudet från omgivningen. För det andra är det perfekt för dig som har en snarkande partner. För det tredje är det utmärkt att ha med sig på flygplan, tågresor eller ett hotellrum. Förutom nämnda fördelar har vi nedan listat de områden som sovhörlurar på olika sätt underlättar din vardag.

sovhörlurar test sovhörlurar

Jämför liknande hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVärde
Bose Sleepbuds 2
10
10
9.0
10
9.5
SleepPhones
9.0
9.5
9.0
10
9.5

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.