JayBird Vista 2

JÀmför priser
Nyhetsbrev
 

JayBird Vista 2

 
VĂ€rldsklass
4,9/5
 • Aktiv brusreducering
 • Upp till 24 timmars batteritid
 • Snabbladdning: 5 min ger 1 h speltid
 • IP68-klassade
 • Hitta borttappade hörlurar med JayBird-appen
 • Extremt bra passform
 • Sporadiska anslutningsproblem
 • SurroundSense inte optimalt för cykling

i samarbete med PriceRunner

Betyg

8.5
Bas
9.2
Ljud
9.0
Brusreducering
10
Komfort
9.3
VĂ€rde
InnehÄll [ visa ]

JayBird Vista 2

JayBird Vista 2

9

Brusreducering

9.0/10

Ljud

9.2/10

Bas

8.5/10

BekvÀmlighet

10.0/10

VĂ€rde

8.3/10

Fördelar

 • Aktiv brusreducering
 • Upp till 24 timmars batteritid
 • IP68-klassade
 • Hitta borttappade hörlurar med JayBird-appen
 • Extremt bra passform

Nackdelar

 • Sporadiska anslutningsproblem
 • SurroundSense inte optimalt för cykling

För ett par veckor sedan lanserades JayBird Vista 2 – den efterlĂ€ngtade uppföljaren till JayBird Vista – med flera nĂ€mnvĂ€rda uppgraderingar. Bland annat fĂ„r du lĂ€ngre batteritid, aktiv brusreducering (ANC) samt möjlighet till trĂ„dlös laddning. Dessutom Ă€r JayBird Vista 2 utrustad med tvĂ„ nya funktioner: SurroundSense och WindDefence, vilka vi kommer förklara mer om i vĂ„r recension nedan.

Men vad Àr egentligen skillnaderna mellan JayBird Vista 2 och dess föregÄngare? Och vilka Àr för- och nackdelarna? För att lÀra dig allt om detta och mycket mer, rekommenderar vi dig att lÀsa hela vÄr test för att bilda dig en egen uppfattning.

JayBird Vista 2 vs JayBird Vista – detta Ă€r skillnaderna

Har du redan föregÄngaren till JayBird Vista 2 i din Àgo, och Àr osÀker pÄ över huruvida uppgraderingen Àr vÀrd priset, sÄ har vi nedan listat alla skillnader och vad som Àr nytt.

JayBird Vista 2JayBird Vista
Vatten- och dammsÀkerIP68IPX7
Batteritid (öronsnÀckor)8 timmar6 timmar
Batteritid (laddningsfodral)24 timmar16 timmar
Bluetooth5.05.0
CodecsSBC & AACSBC
Aktiv brusreduceringJaNej
JÀmförelse mellan Vista 2 och Vista

Detta Àr nytt

För att förtydliga tabellen i ett nÄgot mer lÀttlÀst format, har vi listat de exakta funktioner som Àr nya:

Jaybird Vista 2 recension

Detta ska du veta om JayBird Vista 2 innan köpet

Innan du köper JayBird Vista 2 sĂ„ finns det nĂ„gra faktorer du ska vara medveten om. För det första Ă€r de huvudsakligen Ă€mnade för du som Ă€lskar att trĂ€na, oavsett om det Ă€r jogging, cykling eller gymmet. För det andra har de behĂ„llit den briljanta designen frĂ„n föregĂ„ngaren med nĂ„gra förbĂ€ttringar. För det tredje ska du veta att det finns en ny funktion för att hitta borttappade hörlurar – nĂ„got som Ă€r vĂ€ldigt praktiskt.

Utöver detta har vi nedan listat det viktigaste du behöver veta för att göra ett sÄ genomtÀnkt val som möjligt.

1. Briljanta för trÀningsÀlskaren

Oavsett om du cyklar, joggar, gymmar eller gĂ„r pĂ„ yoga, sĂ„ behöver du ett par bra hörlurar som gör vad de ska. Ljudet ska vara habilt, touchkontrollerna smidiga och framförallt – passformen ska vara sĂ„ pass bra och stabil att du knappt mĂ€rker att du har ett par hörlurar pĂ„ dig. Samtliga dessa krav uppfyller JayBird Vista 2 med rĂ„ge.

Kort sagt Àr dessa en av de bÀsta trÀningshörlurarna vi testat sedan Jabra Elite 75t lanserades. Den primÀra orsaken Àr passformen som med hjÀlp av silikonfenorna hÄller öronsnÀckorna pÄ plats trots intensiv aktivitet. DÀrmed behöver du inte oroa dig över att snÀckorna skulle ramla ut medan du springer eller cyklar.

Ytterligare en fördel för dig som Àlskar trÀning Àr att JayBird Vista 2 har en uppgraderad IP68-klassificering, vilket innebÀr att de Àr bÄde vatten- och dammsÀkra.

2. Anpassningsbart ljud

En kompromiss som man ofta behöver göra med trĂ€ningshörlurar Ă€r att bekvĂ€mligheten gĂ„r före ljudkvaliteten. För det viktigaste Ă€r Ă€ndĂ„ att öronsnĂ€ckorna sitter fast i örat och inte ramlar ut under trĂ€ning – eller hur? DĂ€rför prioriterar de flesta företag att tillverka hörlurar som först och frĂ€mst sitter sĂ€kert i örat. DĂ€refter kommer ljudet och andra faktorer.

Mot bakgrund av detta blev vi positivt överraskade över ljudkvaliteten i JayBird Vista 2 som Àr minst sagt fenomenal. I synnerhet eftersom det gÄr att anpassa ljudet via Jaybird-appen som du kan ladda ner gratis efter ditt köp. FrÄn appen har du en Equalizer varifrÄn du kan anpassa ljudet utifrÄn hur du vill ha det. Dessutom kan du spara olika profiler, s.k. presets, som gör att du slipper göra om instÀllningarna varje gÄng. SÄledes kan du skapa en ljudprofil för podcasts, klassisk musik, rockmusik och mycket annat. Detta Àr en utmÀrkt funktion för oss som gillar att variera vad vi lyssnar pÄ under trÀningspasset.

En annan funktion som sĂ€rskiljer JayBird Vista 2 Ă€r nĂ„got som kallas för ”SurroundSense”. Detta innebĂ€r, precis som det lĂ„ter, en intensifiering av omgivningsljud sĂ„ du har kontroll pĂ„ vad som sker runtomkring dig. Detta Ă€r dels utvecklat för att göra dem sĂ€krare att anvĂ€nda i urbana miljöer, dels att öka den kvarvarande batteritiden eftersom ANC tar mycket energi.

3. Design

En aspekt av JayBird Vista 2 som i princip Àr oförÀndrad gentemot sin föregÄngare, Àr designen. Anledningen till detta Àr att föregÄngarens estetiska framtoning blev hyllad av flera stora publikationer, och konsumenterna Àlskade den. DÀrför har de till stor del behÄllit designen vilket jag tycker Àr ett utmÀrkt val.

De Ă€r lika kompakta som föregĂ„ngaren, och tack vare silikonfenorna med integrerad stabilisator sĂ„ sitter de lika bra. Vidare Ă€r laddningsfodralet ocksĂ„ identiskt med enda skillnaden att de lagt till runda kanter i fodralet till JayBird Vista 2. Dock mĂ€rkte jag – till min förvĂ„ning – att fodralet med rundade kanter Ă€r betydligt svĂ„rare att öppna med svettiga hĂ€nder pĂ„ gymmet. Detta Ă€r givetvis ingen nĂ€mnvĂ€rd nackdel eftersom de flesta inte svettas lika mycket som jag, men likvĂ€l viktigt för dig att veta.

Jaybird Vista 2 test

Den pĂ„tagligaste skillnaden ur en designaspekt Ă€r att denna modell, till skillnad frĂ„n föregĂ„ngaren, Ă€r försedd med ett tyg pĂ„ utsidan av öronsnĂ€ckorna som kallas ”WindDefense”. Syftet Ă€r, som vi kommer berĂ€tta mer om nedan, att minimera omgivningsljuden som kan störa mikofonerna medan du pratar. Detta tycker jag Ă€r en snygg detalj som dessutom har ett praktiskt syfte.

Eftersom vi Àr vana att testa klumpiga sporthörlurar som t.ex. Jabra Elite Sport 2.0, blev vi positivt överraskade att JayBird Vista 2 bestÀmt sig för att bibehÄlla sin minimalistiska design.

4. Batteritid

BetrÀffande batteritiden sÄ mÄste jag sÀga att JayBird Vista 2 Àr lagom men inte bÀttre Àn sÄ. Varken dÄligt eller bra, med andra ord. För att exempifiera detta kan jag börja med att sÀga att speltiden du fÄr Àr 8 timmar med fulladdade hörlurar. DÀrutöver har du tillgÄng till 16 extra timmar frÄn laddningsfodralet. SÄledes fÄr du över 24 timmars batteritid, vilket Àr minimikravet enligt oss pÄ BÀstahörlurarna.se, och Àven fullt godkÀnt i jÀmförelse med andra sporthörlurar i samma prisklass.

Emellertid Àr batteritiden relativ till hur ofta du har brusreduceringen aktiv (ANC), för den slukar nÀmligen en hel del krÀm.

En fördel Àr Àven att du kan ladda öronsnÀckorna trÄdlöst med en Qi-laddare

5. Hitta borttappade hörlurar

Vi alla har nÄgon gÄng tappat bort ett par hörlurar eller en av öronsnÀckorna, och vet hur enerverande detta Àr. Tidigare har det inte funnits en möjlighet att Äterfinna sina lurar om de Àr borttappade. DÀrför Àr jag vÀldigt glad över att JayBird Vista 2 har fÄtt en ny funktion i sin app vars syfte Àr att lokalisera borttappade hörlurar.

Och inte bara det – du kan Ă€ven hitta laddningsfodralet separat om du endast blivit av med det.

Detta Ă€r en otroligt bra funktion som inte fĂ„r underskattas, i synnerhet inte för oss tankspridda mĂ€nniskor med dĂ„ligt minne…

Fördelar med JayBird Vista 2

NÄgra av fördelarna med JayBird Vista 2 Àr att de Àr ytterst slittÄliga pÄ grund av dess förtrÀffliga konstruktion. DÀrtill Àr passformen och designen vÀldigt bra. Utöver de nÀmnde fördelarna har vi nedan listat de mest pÄtagliga:

Nackdelar med JayBird Vista 2

Nu nÀr vi gÄtt igenom fördelarna Àr det hög tid att Àven lyfta upp de negativa aspekterna i ljuset. Faktum Àr att det finns tvÄ huvudsakliga problem med JayBird Vista 2, och de Àr anslutningsproblem och undermÄlig samtalskvalitet i rörelse. Det Àr extremt viktigt att du Àr pÄ det klara med nackdelarna innan ditt köp sÄ du inte blir förvÄnad över dessa nÀr du vÀl börjar anvÀnda dem.

Anslutningsproblem

En sak som du mÄste veta med JayBird Vista 2 innan du köper dem, Àr att mÄnga har upplevt ett och samma problem, nÀmligen anslutningsproblem. Detta innebÀr att flera konsumenter har upplevt svÄrigheter att parkoppla hörlurarna med sin mobiltelefon. Detta var ingenting som jag sjÀlv mÀrkte under mitt tvÄ veckors lÄnga test, men det Àr ett ofrÄnkomligt faktum att det hÀnt mÄnga andra.

SÄ vad Àr det som ligger bakom detta anslutningsproblemet? Initialt spekulerades det om Jaybird skickade ut en drös hörlurar med defekter till olika företag att testa, d.v.s. produktionsproblem som gjorde att de inte funkade som de skulle. Men detta rykte försvann inom kort efter det visade sig att mÄnga fler Àn bara recensenter upplevt samma problem.

Trots att Jaybird hÀvdar att det inte finns nÄgra dokumenterade anslutningsproblem, sÄ Àr det inget som jag personligen litar pÄ.

Men nu har det faktiskt kommit en lösning, sÄ om du upplever anslutningsproblem med JayBird Vista 2 sÄ ska du titta pÄ detta klippet dÀr de förklarar hur man löser problemet.

Samtalskvaliteten lÀmnar mer att önska

En av de nya funktionerna i JayBird Vista 2 som de stoltserar med Ă€r den sĂ„ kallade ”WindDefense”-tekniken. Syftet med denna funktion Ă€r att du ska kunna föra ett samtal under vilka vĂ€derförhĂ„llanden som helst. LĂ„t oss sĂ€ga att det Ă€r en snöstorm ute och du befinner dig pĂ„ en joggingrunda – dĂ„ ska din samtalspartner inte ens mĂ€rka att du Ă€r utomhus. Men jag testade detta flera gĂ„nger, bland annat gav jag mig ut pĂ„ en cykeltur i nĂ€ra anslutning till havet dĂ€r det blĂ„ser friskt. Och resultatet var en besvikelse. Det var nĂ€mligen inga problem för den jag pratade med att höra exakt vad jag gjorde, och till rĂ„ga pĂ„ det sĂ„ kunde de knappt höra min röst.

LĂ„t gĂ„ för att detta Ă€r ett problem nĂ€r man cyklar snabbt och nĂ€ra havet. Men jag tycker Ă€ndock att det Ă€r anmĂ€rkningsvĂ€rt eftersom JayBird har marknadsfört denna ”WindDefense”-teknik sĂ„ intensivt.

Alternativ till JayBird Vista 2

Har du lÀst testet sÄ hÀr lÄngt men saknar övertygelse om att JayBird Vista 2 Àr valet för dig, sÄ har vi nÄgra grymma alternativ du kan fundera över.

Först och frÀmst finns Beats PowerBeats Pro som kanske Àr de bÀsta trÀningshörlurarna 2021, och har en liknande silikonfena som gör att passformen blir utmÀrkt. Dessutom har de en stabil batteritid pÄ 10 timmar.

Om inte heller PowerBeats Pro faller dig i smaken, sÄ Àr Bose Sport Earbuds ytterligare ett alternativ. De Àr slittÄliga och robusta och perfekta för trÀning, med undantaget att de Àr billigare Àn Vista 2.

Som ett sista alternativ har du Samsung Galaxy Buds Live respektive Apple AirPods, som inte Àr skapade för trÀning men som likvÀl Àr utrustad med IPX7-klassificering som gör de vattentÀta och sÀkra att anvÀnda nÀr det regnar ute.

SÄledes har du fler alternativ till JayBird Vista 2 om det Àr nÄt du inte gillar med dem.

Andra recensioner av JayBird Vista 2

RecensentDatumOmdöme
TechRadar2021-06-0990/100
TrustedReviews2021-07-1270/100
SoundGuys2021-08-0775/100
Pocket-Lint2021-06-1180/100

Slutsummering

Sammanfattningsvis Àr JayBird Vista 2 en vÀrdig uppföljare till JayBird Vista. Och det definitivt vÀrt att uppgradera om du vill ha bÀttre ljud och brusreducering. Dock tycker jag det Àr synd att ljudet inte har mer att erbjuda, för trots att det Àr fullt tillrÀckligt för ett par sporthörlurar, Àr det inte bra nog för att anvÀndas medan du jobbar exempelvis. Med det sagt hÄller de mÄttet för sporthörlurar betraktat.

Dessutom Àr jag imponerad över att de haft sjÀlvförtroende nog att behÄlla designen frÄn föregÄngaren, som var sÄ uppskattad av alla.

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas Àr utbildad ljudtekniker och har Àgnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem nÀr han var 13 Är gammal.
LÀs mer frÄn Niklas Ivarsson

JÀmför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVĂ€rde
JayBird Vista 2
8.5
9.2
9.0
10
9.3
Adidas RPT-02 SOL
7.2
8.0
7.5
9.0
7.8
Powerbeats Pro
9.0
9.7
9.3
10
9.5
Bose Sport Earbuds
9.0
9.0
9.5
10
9.5
JayBird Vista 2
8.5
9.2
9.0
10
9.3
Beoplay EQ
8.5
9.2
8.8
9.0
9.0
Jabra Elite 7 Active
8.0
9.0
8.5
9.5
9.0
Jabra Elite 7 Pro
8.5
9.0
9.0
9.5
9.2
Jabra Elite 75t
9.0
8.5
9.0
9.5
9.5
AfterShokz Air
9.0
9.0
8.5
10
9.5
Adidas RPT-01
9.0
9.0
9.5
10
9.5
AfterShokz Xtrainerz
7.5
9.0
8.5
10
8.0
Beoplay E8 Sport
9.8
9.7
9.0
10
9.6
Beats Fit Pro
8.2
9.0
8.0
10
8.7
JBL Reflect Aero
8.2
8.0
7.5
9.0
8.1
Amazfit Powerbuds
8.5
9.0
8.0
9.5
9.0
Sony WF-SP800N
9.5
9.0
8.0
10
9.0
Adidas ZNE 01
6.0
5.0
4.0
4.5
3.5

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.