Beats Studio Buds

JÀmför priser
Nyhetsbrev
 

Beats Studio Buds

 
Nyhet 2022!
4,9/5
 • Aktiv brusreducering
 • Upp till totalt 24 timmars lyssningstid
 • IPX4-certifierade
 • Kompatibla med Apple och Android
 • Samtalshantering via valfri hörsnĂ€cka
 • 3 mjuka öronkuddar för bĂ€sta passform
 • Större trĂ„dlös rĂ€ckvidd = fĂ€rre avbrott
 • Saknar bĂ„de W1- och H1-chip
 • Uppspelningen pausas ej nĂ€r öronsnĂ€cka tas ut

i samarbete med PriceRunner

Betyg

8.7
Bas
9.0
Ljud
9.0
Brusreducering
9.5
Komfort
9.2
VĂ€rde
InnehÄll [ visa ]

Beats Studio Buds

Beats Studio Buds

9.1

Brusreducering

9.0/10

Ljud

9.0/10

Bas

8.7/10

BekvÀmlighet

9.5/10

VĂ€rde

9.2/10

Nackdelar

 • Saknar bĂ„de W1- och H1-chip
 • Uppspelningen pausas ej nĂ€r öronsnĂ€cka tas ut

Beats Studio Buds Àr de senaste trÄdlösa hörlurarna frÄn Apple som har stöd för aktiv brusreducering med livlig ljudkvalitet. Dessutom stödjer de rumsligt ljud med Dolby Atmos. Men det som utmÀrker Beats Studio Buds Àr dess skaftlösa design. Detta innebÀr att de Àr bÄde lÀttare, snyggare och bekvÀmare Àn t.ex. AirPods Pro.

DessvĂ€rre finns det Ă€ven nĂ„gra pĂ„tagliga nackdelar som vi identifierat, dĂ€ribland bristen pĂ„ H1- och W1-chip – nĂ„got som krĂ€vs för att ta del av Apples ekosystem. Dessutom finns det ingen sensor som pausar uppspelningen nĂ€r du tar ut en öronsnĂ€ckorna. Trots detta Ă€r Beats Studio Plus en av de bĂ€sta hörlurarna vi testat under 2021, sĂ„ lĂ€s nedanstĂ„ende recension för att lĂ€ra dig mer om detta nya tillskott!

Att veta om Beats Studio Buds innan köpet

Innan du köper Beats Studio Buds finns det nÄgra saker du mÄste vara medveten om. För det första finns det likheter med de nya AirPods som förvÀntas lanseras i september, sÄ vissa föredrar att vÀnta för att se vad Apple har att erbjuda. För det andra passformen mycket bra tack vare silikontopparnas design. För det tredje Àr batteritiden endast 8 timmar sÄ lÀnge du inte har brusreduceringen aktiv, för dÄ Àr den endast 5. Detta Àr nÄgra av de faktorer som du mÄste veta för att göra ett sÄ genomtÀnkt val som möjligt.

Börja dÀrför med att förkovra dig nedan för att dÀrefter ta stÀllning till huruvida detta Àr ditt nÀsta hörlursköp.

1. Likheter med AirPods 3

Uppgraderingen till AirPods Pro, vilka förmodas heta AirPods 3, kommer lanseras i september. Och enligt Macworld kommer AirPods 3 vara skaftfria, d.v.s. endast bestÄ av smÄ öronsnÀckor som i princip ser ut som hörapparater.

Men hur kommer det sig dÄ att Beats Studio Buds hann före med denna design? Förmodligen för att de nya AirPods blev försenade. DÀremot Àr fördelen att dessa hörlurarna kommer vara betydligt billigare Àn AirPods 3.

Visst kan du vÀnta tills Apples nya hörlurar lanseras, men Beats Studio Buds Àr ett par in-ears som stÄr pÄ egna ben, och sÄledes ska bedömas dÀrefter.

2. Design

Jag har valt att dela upp omdömet betrÀffande designen sÄ du fÄr en tydlig bild om bÄde öronsnÀckorna och fodralet:

ÖronsnĂ€ckorna

Som vi nĂ€mnde i stycket ovan sĂ„ utmĂ€rks Beats Studio Buds av att de tagit bort skaftet frĂ„n öronsnĂ€ckorna. Följaktligen Ă€r de mindre i storlek, vĂ€ger mindre och Ă€r sĂ„ledes diskreta – 3 faktorer som Ă€r otroligt viktiga för in-ear hörlurar. Dessutom har du hela tre fĂ€rger att vĂ€lja mellan: svart, grĂ„ och rött. Vidare vĂ€ger de endast 10 gram och kan dĂ€rmed konkurrera om de lĂ€ttaste öronsnĂ€ckorna pĂ„ marknaden tillsammans med Nothing Ear 1.

Jag har absolut inget att klaga pĂ„ nĂ€r det kommer till designen. Yttersidan av öronsnĂ€ckan Ă€r blank med ett snyggt gement ”b”.

Beats Studio Buds test

Laddningsfodralet

Laddningsfodralet Ă„ andra sidan har en snygg rund form som passar i fickan. ÖronsnĂ€ckorna fĂ€sts i fodralet med hjĂ€lp av magneter vilket gör att de hĂ„lls pĂ„ plats. Emellertid tycker jag inte om batterindikatorn pĂ„ laddningsfodralet, eftersom den endast visar tre LED-lampor som indikerar om det finns mycket, medel eller lite batteri kvar. Jag tycker att man kan förvĂ€nta sig mer frĂ„n ett par sĂ„ kvalitativa hörlurar som Beats Studio Buds.

3. Passform

NÀr jag testade Powerbeats Pro och AirPods Pro tidigare i Är, noterade jag att passformen lÀmnade mer att önska. Silikontopparna fanns inte i tillrÀckligt mÄnga storlekar och de hade en felaktig konstruktion, Ätminstone för mina öron.

DĂ€rför var det otroligt hĂ€rligt nĂ€r jag under testets gĂ„ng, insĂ„g att Beats Studio Buds har omdesignat deras silikontoppar, vilket gör att de sitter skönare och sĂ€krare i örat. Med det sagt mĂ„ste jag stundvis skruva Ă„t öronsnĂ€ckorna under en intensiv joggingrunda – men det Ă€r sen gammalt med nĂ€stintill alla in-ears.

Det tog lite tid innan jag hittade den perfekta silikontoppen för just mitt öra, sÄ jag rekommenderar dig att göra detsamma. SÄ rygga inte tillbaka bara för att du inte kÀnner att passformen Àr perfekt fr.o.m. första anvÀndningen.

4. Brusreducering

Brusreduceringen i Beats Studio Buds pÄminner om Powerbeats 4 och AirPods Pro i det att den drastiskt reducerar lÄgfrekventa omgivningsljud frÄn t.ex. tÄg- och biltrafik.

DÀrtill förÀndrar brusreduceringen ljudkvaliteten ganska mycket. Till exempel blir diskanten mer pÄtaglig samtidigt som mellanregistret blir nÄgot splittrat. Det Àr inte noterbart för gemene man, men om du Àr van vid hifi-hörlurar sÄ kommer du definitivt mÀrka en skillnad i ljud nÀr du aktiverar brusreduceringen.

FastÀn brusreduceringen Àr vÀldigt bra nÀr du lyssnar pÄ musik eller podcasts, kommer du mÀrka att den Àr sÀmre nÀr du pratar i telefon. SÄ om du Àmnar anvÀnda Beats Studio Buds för att prata mycket i telefon, sÄ ska du leta efter nÄgra andra trÄdlösa hörlurar med bÀttre mikrofoner.

5. Batteritid

Med Beats Studio Buds fÄr du 8 timmars lyssningstid med fulladdat batteri. DÀrmed har du tillrÀckligt mycket krÀm för en hel arbetsdag. Har du dessutom ett fulladdat laddningsfodral har du tillgÄng till tvÄ extra laddningar, d.v.s. totalt 24 timmars batteritid.

Emellertid ska du vara medveten om att denna lyssningstid inte tar brusreduceringen i beaktande. SÄ om du har ANC:n pÄ sÄ fÄr du endast 5 timmars speltid.

Det fina i krĂ„ksĂ„ngen Ă€r att du har tillgĂ„ng till en snabbladdning, i detta fallet kallad ”Fast Fuel”-laddning, vilket ger dig 1 timmes speltid efter bara 5 minuters laddning.

recension Beats Studio Buds

Fördelar med Beats Studio Buds

NÀr du nu Àr införstÄende med allt du behöver tÀnka pÄ innan du köper Beats Studio Buds, Àr det dags för att gÄ igenom alla de fördelar som finns. Först och frÀmst Àr passformen som sagt exceptionell. DÀrtill Àr rÀckvidden utökad vilket leder till fÀrre avbrott. Men visste du att de Àven har en enastÄende stereoseperation, eller att de Àr försedda med membranhögtalare med tvÄ element? LÀs samtliga fördelar nedan:

Nackdelar med Beats Studio Buds

Nu nÀr vi gÄtt igenom alla fördelar Àr det dags att informera dig om vilka nackdelar som Beats Studio Buds lider av. Exempelvis saknar de det chip som krÀvs för att koppla ihop lurarna med Apples ekosystem, det pÄverkar dÀremot inte Android-anvÀndare. Utöver det har vi nedan förklarat de negativa aspekterna sÄ du vet vad du kan förvÀnta dig.

Saknar bÄde H1- och W1-chip

För att kunna utnyttja Apples ekosystem till fullo sĂ„ mĂ„ste du anvĂ€nda hörlurar med antingen ett H1-chip eller ett W1-chip – nĂ„got som alla tidigare hörlurar frĂ„n Apple och Beats varit försedda med. Följaktligen kommer du inte kunna koppla ihop dina enheter via iCloud sĂ„ automatisk parning sker nĂ€r du byter enhet.

Automatisk parkoppling via Bluetooth Àr en av de bÀsta funktionerna med Apple- och Beats-hörlurar i allmÀnhet. SÄ det Àr vÀldigt sorgligt att Beats Studio Buds saknar denna funktion som en konsekvens av att de inte har ett H1- eller W1-chip.

Inga sensorer som pausar musiken nÀr du tar ut öronsnÀckorna

En smart funktion som finns i de flesta trÄdlösa hörlurar idag Àr den sensor som gör att uppspelningen pausas sÄ fort du tar ut en av öronsnÀckorna frÄn örat. Detta Àr smidigt om du t.ex. trÀffar en kompis pÄ stan du vill konversera med, men inte vill ta upp mobilen frÄn fickan och pausa uppspelningen manuellt. Trots att detta inte Àr en vidare pÄtaglig nackdel Àr den ÀndÄ kÀnnbar för dig som anvÀnder denna funktion pÄ daglig basis. Det kommer ta ganska lÄng tid att avvÀnja sig frÄn.

Alternativ till Beats Studio Buds

Om du kÀnner, efter att ha lÀst vÄr recension, att Beats Studio Buds lÀmnar mer att önska, sÄ kan du övervÀga att köpa en alternativ som Àr minst lika bra. De alternativen som jag vill rekommendera Àr följande, och du bör lÀsa igenom varje recension noggrant för att om nÄgon av dessa lÀmpar sig bÀttre för dina behov.

Andra recensioner av Beats Studio Buds

VÄrt test i alla Àra. Men vi rekommenderar alla vÄra besökare att lÀsa recensioner frÄn minst tre kÀllor sÄ du fÄr en sÄ objektiv bild som möjligt.

RecensentDatumOmdöme
CNET2021-06-1480/100
What Hi-Fi?2021-07-1285/100
SoundGuys2021-07-0873/100
The Guardian2021-08-1080/100
JÀmför vÄrt test med andra recensioner

Slutsummering

Baserat pÄ vÄrt test som tog plats under tvÄ veckors tid mÄste jag sÀga att jag Àr extremt nöjd. Det jag gillar mest Àr passformen och brusreduceringen. Men Àven ljudbildens förmÄga att Äterge bÄde lÄga och höga toner pÄ ett mjukt sÀtt.

Dock Àr det en pÄtaglig nackdel att Beats Studio Buds saknar bÄde W1- och H1-chip vilket gör att de inte passar in i Apples ekosystem pÄ bÀsta sÀtt. DÀremot gÀller inte detta dig som har en Android-telefon, för dÄ fungerar det som du kommer förvÀnta dig.

Och kÀnner du att denna modell inte passar dig sÄ rekommenderar vi att du lÀser mer om alternativen vi tipsar om ovan, som Àr snarlika men med varierande funktioner.

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas Àr utbildad ljudtekniker och har Àgnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem nÀr han var 13 Är gammal.
LÀs mer frÄn Niklas Ivarsson

JÀmför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVĂ€rde
Beats Studio Buds
8.7
9.0
9.0
9.5
9.2
Jabra Elite 85t
9.5
9.0
9.0
9.5
9.0
JBL Tour Pro 2
8.4
8.8
9.0
9.2
8.9
Bose Sport Earbuds
9.0
9.0
9.5
10
9.5
JayBird Vista 2
8.5
9.2
9.0
10
9.3
Beats Studio Buds
8.7
9.0
9.0
9.5
9.2
Beoplay EQ
8.5
9.2
8.8
9.0
9.0
Jabra Elite 7 Active
8.0
9.0
8.5
9.5
9.0
Jabra Elite 7 Pro
8.5
9.0
9.0
9.5
9.2
Bowers & Wilkins PI7
8.8
9.0
9.2
10
9.3
OnePlus Buds Pro
9.0
8.5
8.0
10
9.2
Huawei Freebuds 3
8.5
8.5
9.0
9.0
9.0
Huawei Freebuds 3i
7.0
8.0
9.0
8.0
9.0
Bose QuietComfort Earbuds
9.0
9.5
9.8
10
9.5
Nothing Ear 1
8.0
8.5
8.0
9.0
8.0
Sony WF-1000XM4
8.5
9.0
9.0
10
9.5
Nura Nuratrue
8.2
8.7
8.5
9.0
8.5
JBL Live Flex
9.0
8.2
8.0
7.6
8.7
Airpods Pro
8.0
8.5
9.0
9.5
9.0
Jabra Elite 75t WLC
9.0
9.3
9.5
10
9.5
Urbanista Stockholm Plus
8.5
8.5
8.0
10
9.0
Jabra Elite 3
8.5
9.0
8.0
9.2
9.0
AirPods 3
8.2
8.0
8.5
9.5
8.7
Bowers & Wilkins PI5
8.8
9.2
9.0
10
9.5
Sudio E2
7.0
7.5
6.5
8.5
8.0

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.