Beoplay HX

JÀmför priser
Nyhetsbrev
 

Beoplay HX

 
4,9/5
 • Bang & Olufsen senaste over-ear
 • Exceptionellt snygga
 • Tillverkade i Ă€kta lĂ€der och aluminium
 • Grym samtalskvalitet (4 mikrofoner)
 • 35 timmars batteritid med ANC och Bluetooth
 • Stödjer bĂ„de aptX och AAC
 • Vikbara öronkĂ„por
 • Inte helt hopfĂ€llbara
 • USB-laddare mĂ„ste köpas separat

i samarbete med PriceRunner

Betyg

9.0
Bas
9.0
Ljud
9.5
Brusreducering
10
Komfort
9.0
VĂ€rde
InnehÄll [ visa ]

Beoplay HX

Beoplay HX

9.3

Ljud

9.0/10

Bas

9.0/10

BekvÀmlighet

10.0/10

Brusreducering

9.5/10

VĂ€rde

9.0/10

Fördelar

 • Exceptionellt snygga
 • Tillverkade i Ă€kta lĂ€der och aluminium
 • Grym samtalskvalitet (4 mikrofoner)
 • Stödjer bĂ„de aptX och AAC

Nackdelar

 • Inte helt hopfĂ€llbara
 • USB-laddare mĂ„ste köpas separat

Beoplay HX Àr det senaste tillskottet frÄn det respekterade varumÀrket Bang & Olufsen frÄn Danmark. PÄ grund av att B&O i regel tillverkar hörlurar av exceptionell kvalitet, hade vi höga förhoppningar inför vÄr test av dessa otroligt vackra over-ear hörlurar. Trots att denna modell faktiskt Àr briljant pÄ mÄnga sÀtt, har de Àven en del nackdelar som vi kommer belysa i vÄrt test. Börja dÀrför med att lÀsa pÄ nedan för att se om dessa hörlurar passar dig eller inte.

Beoplay HX test
HÀr ser du HX vadderade ögonbygel och stila kÄpor.

DÀrför ska du vÀlja Beoplay HX

Innan du lÀgger vantarna pÄ Beoplay HX finns det nÄgra saker du ska veta om. För det första Àr ljudet branschledande. För det andra Àr designen fullkomligt magisk. För det tredje Àr batteritiden pÄ 35 timmar unik i sitt slag. Utöver dessa faktorer har vi nedan listat varför dessa hörlurar Àr sÄ pass bra.

1. Ljud

Har du tidigare Àgt ett par hörlurar frÄn Bang & Olufsen, förslagsvis Beoplay H4 eller Beoplay E8 3.0, sÄ vet du hur bra ljudet brukar vara. DÀrför hade vi höga krav innan vi började lyssna, och till vÄr stora förtjusning blev vi inte missnöjda av Beoplay HX. Tack vare de akustiska ingenjörer som jobbar med att ta fram ljudbilden, har denna modellen en utmÀrkt ljudkvalitet med tvÄ 40 mm högtalare samt Bluetooth 5.1-anslutning. Dessutom Àr de försedda med 4 mikrofoner som bidrar till en kristallklar samtalskvalitet. SÄledes Àr ljudet mycket bra med tanke pÄ den förhÄllandevis lÄga kostnaden.

2. Batteri

Batteritiden Ă€r alltid viktig nĂ€r det kommer till hörlurar. I synnerhet i dagens samhĂ€lle dĂ€r vi pendlar i över 1 timme i snitt per dag. Följaktligen krĂ€vs en lĂ„ng batteritid för att undvika att krĂ€men tar slut halvvĂ€gs till arbetet. DĂ€rför Ă€r 20 timmar batteritid minimalt för over-ear, medan 10 timmar Ă€r tillrĂ€ckligt för in-ears. Mot bakgrund av detta Ă€r det vĂ€ldigt imponerande att Beoplay HX erbjuder hela 35 timmars uppspelningstid – trots att ANC Ă€r aktiverat. Vidare behöver du bara ladda batteriet i 2 timmar för att det ska bli fulladdat. DĂ€rmed har Beoplay HX en marknadsledande batteritid som Ă€r svĂ„rövertrĂ€ffad i nulĂ€get.

3. Komfort

Det minsta man kan krÀva frÄn ett par dyra over-ears Àr att de ska vara bekvÀma. Det Àr pÄ nÄt sÀtt förutsÀttningen för ett köp. Och du som tidigare Àr ett par B&O-hörlurar vet att man knappt mÀrker att de sitter pÄ huvudet, och Beoplay HX Àr minst lika bekvÀma som föregÄngarna. Orsaken Àr att öronkÄporna Àr utrustade med mjukt lammskinn, som i kombination av minnesskum gör att du kan anvÀnda hörlurarna i en hel dag i streck utan att det blir obekvÀmt. DÀrtill skadar det inte att öronbygeln Àven den Àr försedd med minnesskum sÄ att hjÀssan inte utsÀtts för tryck.

4. GrÀnssnitt

Ett anvÀndarvÀnligt grÀnssnitt Àr ett mÄste i dagens konkurrensutsatta marknad för hörlurar. FastÀn de flesta modeller idag Àr utrustade med röstassistenter, sÄ du genom rösten kan styra huruvida musiken ska pausas eller ej, Àr det likvÀl viktigt att touch-kontrollerna pÄ öronkÄporna Àr intuitiva. Tack vare att kÄpans utsida Àr tillverkad av aluminium blir det lÀtt att trycka ner pÄ knapparna, och i.o.m. att du fÄr en omedelbar respons sÄ du vet att du klickade.

Vidare till funktionaliteten: trycker du pÄ knappen i mitten av kÄpan pÄ Beoplay HX sÄ svarar du pÄ inkommande samtal, dÀrtill pausar du och spelar upp musiken med samma knapp. För att byta lÄt sÄ sveper du helt enkelt fram och tillbaka, och vill du reglera volymen sÄ cirklar du fingret runt kÄpan i önskad riktning.

SÄlunda Àr grÀnssnittet intuitivt och lÀtt att lÀra sig. Och att volymreglaget för tankarna till den första iPod Classic skadar inte heller.

5. Design

Första intrycket du fÄr nÀr du lÀgger ögonen pÄ Beoplay HX Àr hur stiliga Àr. De Àr smakfullt designade utan att vara ornamenterade, och samtidigt ger dem en luxuös kÀnsla som fÄr hörlurar till detta pris ger. PÄ sÄ vis fÄr du en kÀnsla av lyx som Àr fÄ förunnat. Oavsett om du vÀljer den vita, svarta eller bruna designen kommer du fÄ en enhetlig design som ger intrycket av elegans. FastÀn designen Àr lÄngt ifrÄn den viktigaste faktorn som du ska ta i beaktande innan du bestÀmmer dig om Beoplay HX Àr de bÀsta hörlurarna för dig, sÄ Àr det Àndock en vÀldigt viktig del. Dessutom hjÀlper det fina minnesskummet och lammskinnet pÄ traven.

6. Aktiv brusreducering (ANC)

En av de bÀsta sakerna med Beoplay HX Àr att de har aktiv brusreducering. Men det Àr inte allt, utan brusreduceringen Àr Àven adaptiv. Detta innebÀr att ljudet anpassar sig efter miljön. Till exempel kommer brusreduceringen öka om du befinner dig pÄ en flygplatsterminal, medan den kommer minska om du sitter pÄ ett tyst bibliotek. SÄledes slipper du sjÀlv anpassa ljudet dÄ detta sköts per automatik. Dock gÄr det givetvis att inaktivera ANC genom att trycka pÄ vÀnster öronkÄpa. DÀrjÀmte Àr det fullt möjligt att Àven skrÀddarsy ANC frÄn Bang & Olufsen-appen som medföljer köpet.

recension av Beoplay HX
Tack vare den aktiva brusreduceringen lÀmpar sig HX perfekt för intensivt fokus.

Nackdelar med Beoplay HX

Trots att vi ovan nÀmnt flera faktorer till varför Beoplay HX Àr ett utmÀrkt val av hörlurar, har vi Àven noterat en del negativa aspekter med denna modell. DÀrför har vi nedan listat samtliga nackdelar som vi kunde identifiera, sÄ du kan vÀga för- och nackdelar mot varandra för att göra ett sÄ genomtÀnkt val som möjligt.

Slutgiltigt omdöme om Beoplay HX

Avslutningsvis vill vi ge ett slutgiltigt och objektivt omdöme om Beoplay HX. För det Ă€r nĂ€mligen sĂ„ att detta Ă€r ett par högst habila hörlurar som mĂ„ste testas – i synnerhet om du Ă€r en audiofil. Dessutom skadar det inte att det ingĂ„r en snygg tygvĂ€ska dĂ€r du förvarar hörlurarna, som ocksĂ„ har ett silikonlager för att skydda lurarna mot stötar.

Förutom detta Àr ljudet exceptionellt, designen stilren och komforten pÄfallande. Dock Àr nackdelen som nÀmnt ovan att priset Àr nÄgot högt samt att de inte Àr helt hopfÀllbara. Men i det stora hela sÄ trumpar fördelarna nackdelarna med rÄge, och designen övertrÀffar det mesta pÄ den svenska marknaden just nu. DÀrför ger vi Beoplay HX det respektabla slutbetyget 4,5/5 i vÄr test.

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas Àr utbildad ljudtekniker och har Àgnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem nÀr han var 13 Är gammal.
LÀs mer frÄn Niklas Ivarsson

JÀmför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVĂ€rde
Beoplay HX
9.0
9.0
9.5
10
9.0
Shure Aonic 50
9.5
10
10
9.8
9.8
Sony WH-1000XM4
9.5
9.5
10
10
9.8
Philips Fidelio L3
10
9.5
10
10
9.5
Bang & Olufsen H95
9.5
9.5
10
10
9.5
Philips TAH8507BK
8.5
8.0
9.0
9.5
8.0
Philips SHD8850
9.6
9.0
9.2
10
9.5
Beoplay HX
9.0
9.0
9.5
10
9.0
Beoplay Portal
10
9.5
9.0
10
9.5
Sony WH-H910N
9.0
9.0
9.5
9.5
9.5
Sennheiser Momentum Wireless 3
9.5
9.5
10
10
9.8
JBL Club 950 NC
10
9.0
10
10
9.5
JBL Live Flex
9.0
8.2
8.0
7.6
8.7
Sony WH-C720
9.0
8.8
9.2
7.5
8.9
Philips Fidelio X3
9.3
9.6
9.5
10
9.8
Philips Fidelio X2HR
9.0
10
10
10
9.5
Philips TAH9505
8.0
9.0
9.0
10
9.0
JBL Tune 750BTNC
8.5
9.0
9.0
10
9.0
Brusreducerande hörlurar
.
.
.
.
.

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.