Testvinnare

Av alla PS4 hörlurar pÄ marknaden har vi utsett 3 testvinnare som utmÀrker sig extra. PÄ första plats och dÀrmed det bÀsta gaming headset för PS4 Àr Razer BlackShark V2. DÀrefter kommer SteelSeries Arctis Pro och pÄ en aktningsvÀrd tredjeplats hamnar Razer BlackShark V2 X.

VĂ€rldsklass
 

Razer BlackShark V2

Razer
5/5
 • Spelhörlurar i absolut vĂ€rldsklass
 • UtmĂ€rkt passiv brusreducering
 • Mjuka öronkuddar av minnesskum
 • Kompatibel med PC, Mac, PS4, Xbox One och Nintendo Switch
 • Spatial ljudupplevelse
 • SkrĂ€ddarsy ljudet

i samarbete med PriceRunner

BĂ€st-i-test
 

SteelSeries Arctis Pro​

SteelSeries
4,9/5
 • DTS-hörlurar: X v2.0-surroundljud
 • Separat sĂ€ndare för stark
 • TrĂ„dlös signal
 • TvĂ„ laddningsbara batterier
 • ClearCast-mikrofon

i samarbete med PriceRunner

 

Razer BlackShark V2 X

Razer
3,9/5
 • 2 Ă„rs garanti
 • 7.1 surroundljud
 • Kompatibel med PC, Mac, PS4, Xbox One, Nintendo Switch
 • Bra mikrofon
 • Passiv brusreducering

i samarbete med PriceRunner

InnehÄll [ visa ]

PS4 headset

PS4 headset Àr i dagens lÀge extremt populÀrt. Trots att Playstation 4 lanserades för flera Är sedan Àr det fortfarande en enormt populÀr konsol som spÄs anvÀndas i flera Är framöver. SÄledes tillverkas nya PS4 headset med jÀmna mellanrum för att tillfredsstÀlla efterfrÄgan.

Numera finns det till exempel VR-headset för PS4 med kontroller, vilket Àr ett bevis pÄ att flera företag fortfarande satsar pÄ hörlurar till konsolen. Men eftersom utbudet av PS4 hörlurar Àr sÄ brett Àr det knepigt för mÄnga konsumenter att vÀlja rÀtt. DÀrför har vi skrivit en köpguide vars syfte Àr att lÀra dig allt du behöver veta innan ditt köp.

Börja dÀrför med att lÀsa pÄ nedan för att sedan vÀlja det headsets om passar dig bÀst.

OBS: Letar du efter PS5 headset istÀllet?

ps4 headset test

SÄ vÀljer du PS4 headset

NĂ€r det Ă€r dags att vĂ€lja PS4 headset Ă€r det vanligen ett par frĂ„gor som konsumenten vill ha svar pĂ„. DĂ€rför har vi försökt svara pĂ„ dessa pĂ„ tydligt som möjligt nedan. Anledningen Ă€r att hörlurar i allmĂ€nhet blivit extremt populĂ€rt de senaste Ă„ren, framför allt i takt med smartphone-utvecklingen. Följaktligen blir utbudet enormt. DĂ€rför kan det kĂ€nnas förbryllande nĂ€r det finns alldeles för mĂ„nga alternativ. Av den orsaken har vi kategoriserat PS4 headset i kategorierna bĂ€st-i-test, hedervĂ€rda omnĂ€mnanden samt de som anvĂ€nder sig av bluetooth

Prisbilden för PS4 hörlurar Ă€r allt frĂ„n 699 kr – 3849 kr. Baserat pĂ„ dina behov blir givetvis prisbilden viktigt. För om du Ă€r pĂ„ jakt efter ett par PS4 hörlurar i present eller till ditt barn, kanske du inte vill spendera flera tusenlappar. Å andra sidan, om du Ă€r en professionell e-sportare eller ditt barn Ă€r en vĂ€ldigt duktig gamer, dĂ„ Ă€r det förmodligen vĂ€rt att investera i ett par högkvalitativa spelhörlurar. 

PÄ grund av att det Àr sÄ mycket att tÀnka pÄ innan ditt köp har vi nedan utgÄtt frÄn ett antal bestÀmda kriterier för att hjÀlpa dig vÀlja det PS4 headset som Àr bÀst.

1. PS4 headset med Bluetooth

En av de viktigaste faktorerna i ditt val av PS4 headset Àr huruvida de ska kopplas in via Bluetooth eller med sladd. Trots att de flesta vÀljer headset med bluetooth sÄ har den trÄdbundna modellen Àven sina fördelar. Till exempel Àr ljudet i regel bÀttre med sladd pÄ grund av att de elektroniska signalerna fÀrdas snabbare. Detta Àr anledningen till varför Bluetooth-hörlurar tenderar att lagga lite eftersom signalen inte kommer fram lika fort, vilket leder till en sÄ kallad latens, eller fördröjning.

Denna fördröjning som det innebÀr med ett PS4 headset med bluetooth Àr att dina vÀnner du spelar med inte uppfattar vad du sÀger i realtid. IstÀllet tar det nÄgra millisekunder extra vilket t.ex. kan leda till att din karaktÀr i ett spel blir skjuten dÄ din kompis inte hinner varna dig. DÀrför Àr det vÀldigt viktigt att fundera över vad som Àr viktigaste för dig: smidighet eller latens.

Det Àr nÀmligen sÄ att bluetooth Àr extremt smidigt eftersom du fÄr ett par trÄdlösa hörlurar vilket gör att du kan sitta var som helst i förhÄllande till konsolen. Nackdelen med ett headset med sladd Àr att du har en begrÀnsad frihet till sladdlÀngden. SÄledes mÄste du vÀga de praktiska effekterna gentemot fördröjningen.

Fördelar med PS4 headset med Bluetooth:

 • Du kan sitta var som helst i förhĂ„llande till ditt Playstation 4.
 • Slipp trassel med sladdar.

Nackdelar med PS4 hörlurar med Bluetooth:

 • De billigaste modellerna har en hög latens (fördröjning).
 • Batteriet mĂ„ste laddas med jĂ€mna mellanrum.
 • Ljudet Ă€r inte lika bra som ett headset med sladd.

2. Mono headset

3. PS4 VR-headset med kontroller

Ett PS4 headset med VR-kontroller Àr tveklöst framtiden. Redan nu Àr det populÀrt men inom ett par Är kommer de flesta anvÀnda VR-headsets till PS4. Genom VR-teknologi kastas du in i ett makalöst speluniversum dÀr du Àr spelets mittenpunkt. Allt du behöver göra Àr att ansluta ditt headset till konsolen, för att sedan koppla in en Playstation Camera och du Àr redo.

DÀremot finns det nÄgra saker du mÄste ha i Ätanke om du funderar pÄ att köpa ett VR-headset till PS4. Dessa faktorer Àr följande:

 • Antalet tum pĂ„ OLED-skĂ€rmen
  Varje PS4 headset med VR har en OLED-skÀrm. Det som dock skiljer dem Ät Àr hur mÄnga tum skÀrmen har, d.v.s. hur stor den Àr. StandardmÄttet Àr 5,7 tum, men det finns Àven headset som har en större display. DÀremot gÄr priset upp i takt med att skÀrmen blir större, sÄ fundera över om skÀrmstorleken Àr viktig för dig. Annars kan du lika vÀl köpa den minsta och pÄ sÄ vis spara lite pengar.
 • Bildrutor per sekund
  Det som avgör hur realistiskt ett VR-headset Àr, Àr hur mÄnga bildrutor per sekund som anges. Ju högre detta Àr desto mer verklighetstroget kommer upplevelsen vara. Erbjuder ett headset fÀrre Àn 120 bildrutor per sekund ska du inte köpa det, för dÄ kommer latensen vara för hög vilket ger en dÄlig upplevelse.
 • 3D-ljud
  3D-ljud Àr det som skiljer agnarna frÄn vetet nÀr vi pratar om PS4 headset med VR-teknologi. Det Àr nÀmligen sÄ att 3D-ljud innebÀr att du kan höra i vilken riktning en motstÄndare nÀrmar sig ifrÄn. PÄ sÄ vis kan du förbereda dig bÀttre pÄ en motattack samtidigt som spelet blir mer verklighetstroget.
 • Inbyggd mikrofon
  Vill du kunna spela med dina onlinevĂ€nner för att lĂ€gga upp en spelstrategi sĂ„ mĂ„ste ett VR-headset vara utrustat med en mikrofon. FörvĂ„nansvĂ€rt mĂ„nga modeller har inte detta – sĂ„ glöm inte att dubbelkolla i produktbeskrivningen att mikrofonen de facto Ă€r inbyggd.

OvanstÄende faktorer mÄste du ta i beaktande innan du köper ett PS4 headset med VR. Annars kommer du bli vÀldigt besviken om du rÄkar köpa en billig modell som t.ex. saknar 3D-ljud.

vr headset ps4

4. Batteritid

Eftersom de flesta köper trÄdlösa PS4 headset med Bluetooth, Àr batteritiden en annan faktor att ha i Ätanke. För hörlurar med sladd Àr detta inte ett problem eftersom dem fÄr batterikraft frÄn konsolen. Men med Bluetooth-headset sÄ Àr det alltsÄ annorlunda pÄ grund av att de just Àr trÄdlösa.

Batteritiden varierar beroende pÄ hur mycket du Àr beredd att betala för dina PS4 hörlurar. Till exempel kommer du inte fÄ över 20 timmars batteritid om du vÀljer en modell för under 1000 kronor. DÀremot, vÀljer du en dyrare hörlursmodell för cirka 2000 kronor, dÄ kommer du kunna anvÀnda dem i flera dagar utan att dem behöver laddas.

Givetvis kan du köpa ett par billiga PS4 headset med kort batteritid – problemet uppstĂ„r nĂ€r du befinner dig i exempelvis en eldstrid varpĂ„ hörlurarna plötsligt dör. DĂ„ har du ingen aning om var dina motstĂ„ndare befinner sig i förhĂ„llande till dig, vilket garanterat kommer leda till din undergĂ„ng.

SÄledes Àr batteritid en otroligt viktig faktor som du absolut inte fÄr underskatta. För tro mig, det Àr grymt irriterande att behöva ladda dem varje dag om du spelar ofta. DÄ Àr det bÀttre att vÀlja ett par headset med lÄng batteritid.

 • LĂ€ngre batteritid gör att du slipper ladda dem ofta.
 • Du fĂ„r endast bra batteritid om du köper PS4 headset för cirka 2000 kronor.

5. Komfort

Generellt sĂ€tt Ă€r komfort en viktig del i valet av olika typer av hörlurar – det Ă„terkommer vi till i alla vĂ„ra artiklar. Men med PS4 headset Ă€r det speciellt viktigt. Anledningen Ă€r att de flesta spelare tenderar att spela i flera timmar i strĂ€ck. Detta leder till smĂ€rta vid tinningen om hörlurarna har en dĂ„lig passform, i synnerhet om du spelar lĂ€nge. DĂ€rför ska du undvika, till den grad du kan, att köpa PS4 hörlurar online. IstĂ€llet ska du besöka en fysisk butik för att testa hur dem kĂ€nns. Annars kommer du omöjligen veta hur de kĂ€nns pĂ„ just ditt huvud.

Det gÄr heller inte att utgÄ ifrÄn recensionerna som kunderna skriver. Orsaken Àr att alla mÀnniskor har olika huvudformar vilket gör att lurarna sitter annorlunda bra. Givetvis kan du anvÀnda det som en fingervisning, men basera absolut inte ditt köp pÄ detta.

Summa summarum: besök en fysisk butik för att testa hur dem kÀnns. Generellt sÀtt Àr over-ears den bÀsta varianten, eftersom de omsluter örat och inte trycket direkt emot det, som t.ex. on-ears hör.

6. Brusreducering

Har du nÄgon gÄng spelat ett spel medan andra i familjen pratar i bakgrunden, sÄ vet du hur irriterande det kan vara. Inte nog med att du förlorar sjÀlva spelkÀnslan, utan det stör Àven koncentrationen. DÀrför ska du vÀlja ett PS4 headset som har aktiv brusreducering. Detta innebÀr att ljud frÄn omgivningen utesluts och du kan fokusera helhjÀrtat pÄ spelet.

FastÀn denna faktor kommer göra hörlurarna dyrare, sÄ Àr det vÀrt det om du bor i en miljö med lÀten av olika slag. I slutÀndan handlar det om att ge dig som spelare de bÀsta tÀnkbara förutsÀttningarna för att koncentrera dig pÄ spelet. SÄ du mÄste helt enkelt stÀlla dig frÄgan om det Àr viktigt eller om du klarar dig ÀndÄ.

 • Brusreducering i ett PS4 headset kostar mer, men ger dig en högre koncentrationsnivĂ„.

7. Surroundljud

Om du vill ha surroundljud till ditt Playstation 4 Àr det av yttersta vikt att veta att endast en av de PS4 headset vi har listat erbjuder detta. Och det Àr testvinnaren HyperX. Orsaken Àr att surroundljud tarvar en optisk ingÄng vilket relativt fÄ tillverkare av hörlurar kommit igÄng med. Men du bör inte bli besviken över detta dÄ surround vanligtvis Àr kompatibelt med PC och inte PS4. Dessutom har hörlurar till PS4 inte ett 7.1-ljud som de flesta surround-system för till exempel TV-apparater. Sammanfattningsvis finns det alltsÄ endast ett headset som har surroundsystem just nu, men skillnaden Àr knappt mÀrkbar.

PS4 headset för barn

Trots att hörlurar för barn Àr en stor kategori i sig, finns det Àven specifika PS4 headset avsedda för barn. DÀrmed Àr det en stor skillnad mellan ett headset som barn anvÀnder till vardags, kontra det som anvÀnds för att spela spel.

Ett par hörlurar för barn mĂ„ste till exempel ha en inbyggd volymbegrĂ€nsning till 85dB. Annars riskerar barnet att fĂ„ en nedsatt hörsel frĂ„n tidiga Ă„r. DĂ€rtill fĂ„r inte öronkĂ„porna vara för stora – eller för smĂ„. DĂ€rför ska du alltid lĂ€sa den rekommenderade Ă„ldern för det headset som fĂ„ngat din uppmĂ€rksamhet.

ps4 headset

Är PS4 headset bĂ€ttre Ă€n vanliga gaming hörlurar?

​Kort och koncist: Ja. Men du kan givetvis koppla in dina vanliga hörlurar till ditt Playstation, men dedikerade headsets till konsolen du spelar för Ă€r anpassad för ljudbilden. DĂ€rmed fĂ„r du en rikare och mer spĂ€nnande spelupplevelse om du har hörlurar som Ă€r skapta för konsolen i frĂ„ga. Vidare Ă€r det fĂ„ vanliga headsets som har en mikrofon. Dessutom Ă€r installationsprocessen superenkel nĂ€r du köper hörlurar till PS4, det Ă€r plug and play. Ytterligare en skillnad Ă€r att PS4 headset tenderar att vara stora och tunga, detta för att möjliggöra deras innovativa teknik, men av samma anledning bör de inte anvĂ€ndas för löpning eller pĂ„ gymmet. Av den anledningen har vi en kategori dĂ€r vi listat alla trĂ€ningshörlurar.

PS4 hörlurar

Vanliga frÄgor och svar

Hur rengör man PS4 headset pÄ bÀsta sÀtt?

För att hÄlla dem rena sÄ ska du anvÀnda antibakteriella vÄtservetter utan alkohol. PÄ sÄ vis kan du sanera hörlurarna pÄ ett enkelt och sÀkert sÀtt. Rengör gÀrna med jÀmna mellanrum för att smuts inte ska samlas i springor och mellan knapparna.

Varför gÄr det inte att koppla ihop mitt PS4 headset till konsolen?

Den vanligaste orsaken till varför konsolen inte kÀnner igen dina hörlurar Àr för att den trÄdlösa adaptern i konsolen inte Àr helt intryckt. Testa att stÀnga av ditt PS4 headset och sÀtt pÄ det igen för att se om parkopplingen fungerar.

Hur kan jag koppla in mitt headset via Bluetooth till mitt Playstation 4?

Allt du behöver göra Àr att gÄ till (1) instÀllningar och vÀlj sedan (2) enheter. DÀrefter ska du lÄta konsolen söka efter Bluetooth-enheterna och sedan följa anvisningarna för parkoppling. Det tar ett par sekunder sen Àr ditt PS4 headset anslutet till konsolen via Bluetooth.

Min headset-mikrofon funkar inte med PS4

Om inte mikrofoner fungerar pĂ„ ditt headset sĂ„ ska du undersöka den externa mikrofoner för att se om den har gĂ„tt sönder. Hörlurar med mikrofon – speciellt billiga – kan vara vĂ€ldigt kĂ€nsliga, sĂ„ om du tappat dem nĂ„n gĂ„ng kan mikrofonen mycket vĂ€l gĂ„ sönder. DĂ€rför ska du gĂ„ till butiken dĂ€r de inhandlades och be dem undersöka hörlurarna.

Kan jag anvÀnda trÄdlösa hörlurar till PS4?

SÄtillvida hörlurarna Àr kompatibla med PS4, sÄ Àr svaret ja. DÀremot, om de inte har Bluetooth sÄ mÄste du köpa en trÄdlös dongel alternativt koppla in lurarna via din DualShock-kontroll. Innan du köper hörlurarna mÄste du dÀrför lÀsa produktbeskrivningen noggrant pÄ just denna punkten.

Slutsummering

Att vÀlja det PS4 headset som Àr bÀst för dig handlar dels om personliga preferenser, dels om objektiva fakta om dess passform, konstruktion och ljudkvalitet. DÀrför ska du först tÀnka över vad du personligen prioriterar. DÀrefter kan du ta stÀllning till de mer sekundÀra faktorerna.

Vidare Àr VR-headset en innovation du inte ska ignorera. Dock Àr detta ett hiskeligt dyrt tillbehör som du endast bör köpa om du har spel som Àr kompatibla.

Utöver detta hoppas vi att du vet mer om PS4 hörlurar Àn vad du gjorde innan. Och har du nÄgra frÄgor eller funderingar sÄ fÄr du gÀrna kontakta oss sÄ ska vi göra allt i vÄr makt för att guida dig rÀtt.

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas Àr utbildad ljudtekniker och har Àgnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem nÀr han var 13 Är gammal.
LÀs mer frÄn Niklas Ivarsson

JÀmför liknande hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVĂ€rde
Razer BlackShark V2
9.0
9.5
10
10
9.5
SteelSeries Arctis Pro​
10
10
10
10
10
Razer BlackShark V2 X
7.0
7.5
8.0
10
8.5