Köpguide – hörlurar

In-ear hörlurar

In-ear hörlurar har enligt somliga ett oförtjänt och onyanserat rykte. Vi håller med. Först och främst är det de mest portabla hörlurarna, de väger knappt någonting och får plats i fickan utan problem. Att de är smidiga råder det ingen tvekan om, men det finns en stor skara människor som anser att smidigheten är på bekostnad av bekvämligheten. Vissa typer av in-ear hörlurar har till och med gjort skada på delen av örat som kallas ”antitragus”, som är en muskel i ytterörat, så det är av högsta vikt att inte köpa ett par alltför billiga av denna variant…

Läs mer om fördelar och nackdelar i vår topp 10-lista över in-ear hörlurar.


Läs mer om on-ear hörlurar

On-ear hörlurar

On-ear hörlurar är den variant som varken är inuti eller omsluter örat, utan vilar på örat. De genererar ett stort, omfångsrikt ljud, utan att utestänga resten av världen. De tenderar att vara kompakta och hopfällbara – vilket är ett utmärkt alternativ om man vill ha bra ljudkvalitet och portabilitet.

Tänk på att den passiva ljudisoleringens effekt är starkt påverkad av passformen, de måste omsluta större delen av örat och inte sitta allftör tight.

Läs mer om fördelar och nackdelar i vår topp 10-lista över on-ear hörlurar.


Läs mer om over-ear hörlurar

Over-ear hörlurar

Over-ear hörlurar erbjuder en stor och luftigt ljudbild, vilket adderas av ljudisoleringen som är en konsekvens av denna omslutande variant. Då dessa hörlurar är större än sina syskon (in-ear & on-ear) ha de också större drivers och därmed ett bättre ljud i båda ändarna.

Komforten är fantastisk då de – som namnet antyder – omsluter öronen och är därför väldigt populär bland studenter, resenärer och pendlare som vill stänga ute världen och fokusera…

Läs mer om fördelar och nackdelar i vår topp 10-lista över over-ear hörlurar.


Bästa brusreducerande hörlurarna

Brusreducerande

Hörlurar med brusreducering är väldigt populärt just nu, men Bose (som just nu, i slutet av 2018, ligger i framkant tillsammans med Audio Technico) började faktiskt producera hörlurar med denna teknik redan i början av 70-talet. Tekniken kallas ANC (Active Noise Control) och eliminerar frekvenser från omgivande ljud. Dessa är väldigt populära bland passagerare på flyg, tåg och andra transportmedel där lågfrekventa ljud förekommer.

Läs mer om fördelar och nackdelar i vår topp 10-lista över brusreducerande hörlurar.


Läs mer om trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar kommer i många varianter och former. Allt från in-ear och on-ear, till over-ear. De är utmärkta för användning på gymmet där man verkligen vill slippa sladdkrångel i spinningcykeln eller på löpbandet.

När det kommer till trådlös teknologi gäller den eviga kompromissen: ljudkvalitet (och ibland ljudstabilitet) mot enkelhet. De flesta trådlösa hörlurarna använder…

Läs mer om fördelar och nackdelar i vår topp 10-lista över trådlösa hörlurar.


Läs mer om true wireless-hörlurar

Helt trådlösa hörlurar

True-wireless hörlurar erbjuder den ultimata bekvämligheten som finns tillgänglig idag. Detta är små hörlurar som sitter i öronkanalen och som via Bluetooth kommunicerar med sin enhet. Det går inte att komma bort från det faktum att sladdar inte bidrar med något annat än irritation, och då de flesta mobiltillverkare inte längre har ett hörlursuttag, har nästan alla hörlurstillverkare tagit språnget in i denna kategori. 

Läs mer om fördelar och nackdelar i vår topp 10-lista över helt trådlösa hörlurar.


Läs mer om hörlurar för träning

Hörlurar för träning

Det finns inget värre än ett par Apple Pods (eller andra in-ear hörlurar) ramlar ur öronen på löprundan eller cykelturen när svetten börjar rinna. Den enerverande känslan detta resulterar i är skäl nog för att investera i ett par ordentliga sporthörlurar.

Läs mer om fördelar och nackdelar i vår topp 10-lista över hörlurar för träning.


Gaming hörlurar

Är du på jakt efter en par gaming-hörlurar som uppfyller alla dina behov? Då är vår topp 10-lista rätt för dig. Marknaden för gaming-hörlurar är något övermättad och det kan vara svårt att hitta rytmen i oljudet, men i vår lista har vi fokuserat på det som faktiskt betyder något – ljudkvalitén.

Läs mer om fördelar och nackdelar i vår topp 10-lista över hörlurar för gaming.


Läs mer om hörlurar för barn

Hörlurar för barn

Att lägga lite tid på research innan du köper hörlurar till ett barn är inte bara en stark rekommendation, det är fullt nödvändigt om du inte vill riskera barnets hörsel. Ett konkret exemplifierande av detta är att hörlurar för vuxna vanligtvis ligger på en decibelnivå runt 115 – om ett barn skulle bli utsatt för denna decibelnivå.

Läs mer om fördelar och nackdelar i vår topp 10-lista över hörlurar för barn.