Razer Blackshark V2 Pro

JÀmför priser
Nyhetsbrev
 

Razer Blackshark V2 Pro

 
4,7
 • Razer HyperSpeed Wireless
 • 50 mm högtalare
 • Mjuka bekvĂ€ma öronkuddar
 • Avtagbar 9,9 mm mikrofon
 • THX Spatial-ljud
 • Briljant för e-sport
 • Passiv brusreducering
 • Saknar batteriindikator

Betyg

8.0
Bas
9.5
Ljud
9.0
Brusreducering
10
Komfort
9.0
VĂ€rde
InnehÄll [ visa ]

Razer Blackshark V2 Pro

Razer Blackshark V2 Pro

1990
9.1

Brusreducering

9.0/10

Ljud

9.5/10

Bas

8.0/10

BekvÀmlighet

10.0/10

VĂ€rde

9.0/10

Fördelar

 • Passiv brusreducering
 • Briljant för e-sport
 • THX Spatial-ljud

Nackdelar

 • Saknar batteriindikator

Razer Blackshark V2 Pro Ă€r ett nytt gaming headset som Ă€r efterföljaren till Blackshark V2 och V2-X. Till skillnad frĂ„n föregĂ„ngarna har denna modell blivit uppgraderad inom en mĂ€ngd omrĂ„den. För det första sĂ„ Ă€r de försedda med spatialljud vilket gör att du fĂ„r ett surroundljud. För det andra Ă€r öronkuddarna gjorda av minnesskum som gör det Ă€nnu mer bekvĂ€mt att anvĂ€nda dem. För det tredje Ă€r ljudet exceptionellt bra. Dock lĂ€mpar sig detta headset bĂ€st för PC-anvĂ€ndare, sĂ„ om du t.ex. spelar Xbox istĂ€llet sĂ„ Ă€r Xbox Wireless Headset att föredra istĂ€llet. SĂ„ledes finns det bĂ„de fördelar och nackdelar med Razer Blackshark V2 Pro, vilket vi – bland mycket annat – kommer gĂ„ igenom i vĂ„rt test nedan.

Razer Blackshark V2 Pro test
V2 Pro har en utsökt design som lyfter vilket gamingbord som helst.

Skillnad mellan Razer Blackshark V2 Pro & Blackshark V2

Eftersom Razer Blackshark V2 Pro Àr en uppföljare sÄ Àr det mycket viktigt att jÀmföra denna modellen med den tidigare, för att pÄ ett sÄ överskÄdligt sÀtt som möjligt se skillnaderna. Förutom skillnaderna som vi nÀmnde i inledningen, d.v.s. spatialljudet, bekvÀmligheten och ljudkvaliteten, Àr det inte enorma skillnader nÀr det kommer till bas och diskant.

Razer Blackshark V2 ProRazer Blackshark V2
Bas-1,42 db-1,42 db
Diskant-0,55 db-2,26 db
SpatialljudJaNej
LĂ„g bas-1,24 dB2,62 db
Mellanbas1,63 dB4,89 db
TrÄdlösJaNej
JÀmförelse mellan V2 Pro och V2

Nackdelar med Razer Blackshark V2 Pro

Trots att fördelarna övertrÀffar nackdelarna, vilket vi kommer utveckla mer nedan, finns det likvÀl nÄgra negativa aspekter med denna modell som vi vill poÀngtera. Exempelvis Àr vÀskans kvalitet alldeles för dÄlig. Dessutom gÄr de inte att fÀlla ihop. Vidare Àr kontrollerna nÄgot förvirrande. Utöver nÀmnda faktorer har vi nedan listat samtliga nackdelar som vi identifierade dels pÄ grund av befintliga recensioner, dels baserat pÄ vÄrt eget test.

DÀrför ska du vÀlja Razer Blackshark V2 Pro

Nu nÀr vi gÄtt igenom nackdelarna med denna modell Àr det hög tid att lyfta upp fördelarna. DÀrför har vi nedan listat de bÀsta aspekterna sÄ du gör ett sÄ vÀlinformerat val som möjligt.

Observera att lÀsa recensionerna noggrant sÄ du vet vad alla tidigare kunder sagt. Till exempel skriver en kund följande i sin recension pÄ NetOnNet:

Det finns absolut ingenting jag kan klaga pÄ efter att ha anvÀnt dessa hörlurar i över en mÄnad. Extremt komfortabla och excellent ljudkvalitet.

Design

Det första intrycket som du kommer fÄ av Razer Blackshark V2 Pro Àr dess design. De ser nÀstan exakt likadana ut som Blackshark V2 med den enda skillnaden att denna modell Àr trÄdlös medan föregÄngaren Àr trÄdbunden. Vidare ser öronkÄporna likadana ut. LikasÄ huvudbandet. PÄ grund av minnesskummet sÄ sitter de tightare och passformen blir riktigt bra. FortsÀttningsvis har de en estetisk utformning som skvallrar om kvalitet. För det Àr nÀmligen sÄ att det yttre kraftfulla intrycket reflekterar den kvalitativa insidan.

Programvara

PÄ grund av att Razer Blackshark V2 Pro framförallt Àr ett gaming headset till PC, medföljer det en programvara som heter Razer Synapse frÄn vilken du kan anpassa ljudet precis hur du vill. Till exempel har du en EQ med mÀngder av förinstÀllningar. Dessutom kan du anpassa Bass Boost för att fÄ den basen du vill ha. Vidare gÄr det givetvis att skrÀddarsy mikrofonen genom sin egen EQ. PÄ sÄ vis kan du stÀlla in de instÀllningarna som passar dina behov bÀst. Ytterligare saker du kan göra frÄn programvaran Àr att aktivera THX manuellt samt anpassa RGB-ljuset.

Batteritid

Razer Blackshark V2 Pro har ett riktigt bra batteri. Genom den 24 timmars lÄnga batteritiden kan du utan problem njuta av lÄnga spelsessioner. Dessutom stÀngs de av automatiskt för att spara batteritid om du inte anvÀnt dem pÄ ett tag. Vidare tar de endast 4 timmar att ladda vilket Àr vÀldigt hÀrligt.

Mikrofon

En av de mest pÄtagliga fördelarna med Razer Blackshark V2 Pro Àr mikrofonen. Först och frÀmst Àr det en avtagbar 9,9 mm mikrofon som har ett fokuserat upptagningsomrÄde. DÀrtill gÄr det som sagt att anpassa mikrofonen genom programvaran som vi nÀmnde högre upp i vÄrt test. PÄ sÄ vis kan du fÄ mikrofonen att lÄta exakt som du vill. Ljudet Àr skarpt, rent och fritt frÄn buller och omgivningsljud. SÄledes Àr den perfekt för streaming, podcasting och inspelning.

50 mm högtalare

Ett enormt plus med dessa gaminghörlurar Àr faktumet att de Àr utrustade med titanbelagda membran. PÄ grund av Razers innovativa teknik som lett fram till en helt egen konstruktion dÀr högtalaren Àr tredelad, fÄr du ett extremt bra ljud oavsett om det gÀller bas, mellanregister eller diskant. DÀrmed fÄr du en mjuk, rund och tydlig ljudbild med en bas som inte gÄr av för hackor. Till exempel funkar spel som t.ex. Fortnite och Doom sÀrskilt bra med Razer Blackshark V2 Pro.

Omdöme om Razer Blackshark V2 Pro

Sammanfattningsvis Àr detta ett extremt bra trÄdlöst gaming headset med utmÀrkt ljud, tydlig mikrofon och imponerande THX Spatial Audio. Dessutom Àr de trÄdlösa till skillnad frÄn sin föregÄngare, Blackshark V2, med lÄng rÀckvidd som gör de Ànnu lÀttare att anvÀnda. Vidare Àr batteritiden vÀldigt bra som möjliggör lÄnga spelsessioner. SÄledes Àr detta ett högst kvalitativt headset för under 2000 kronor som har tillverkat av ett vÀlrenommerat varumÀrke. Som en konsekvens av detta fÄr du Àven en garanti pÄ 2 Är, dock mÄste du dubbelkolla detta i produktbeskrivningen dÄ alla ÄterförsÀljare erbjuder olika lÄng garanti.

Baserat pÄ samtliga faktorer ger vi Razer Blackshark V2 Pro ett slutbetyg pÄ 5/5.

recension blackshark v2 pro
HÀr ser du det breda, bekvÀma huvudbandet som bidrar till komforten.

Om skribenten

Erik Lundh
Testredaktör.
LÀs mer frÄn Erik Lundh

JÀmför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVĂ€rde
Razer Blackshark V2 Pro
8.0
9.5
9.0
10
9.0
Logitech G733
10
9.5
9.5
10
9.5
Razer BlackShark V2
9.0
9.5
10
10
9.5
SteelSeries Arctis Pro​
10
10
10
10
10
Logitech Pro X Wireless
9.0
9.5
9.0
10
9.5
Beoplay Portal
10
9.5
9.0
10
9.5
Logitech Pro X
10
9.0
9.5
10
9.5
Xbox Wireless Headset
9.5
9.0
8.0
10
9.0
Razer Blackshark V2 Pro
8.0
9.5
9.0
10
9.0
HyperX Cloud 2
9.0
8.5
9.0
10
9.0
HyperX Cloud Stinger S
9.0
8.5
9.5
10
9.0
Razer Kraken X Lite
8.0
8.5
8.0
9.0
9.0
Razer BlackShark V2 X
7.0
7.5
8.0
10
8.5
Gaming headset
.
.
.
.
.
PS4 headset
.
.
.
.
.
PS5 headset
.
.
.
.
.
Gaming headset PC
.
.
.
.
.

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.