Xbox Wireless Headset

JÀmför priser
Nyhetsbrev
 

Xbox Wireless Headset

 
4,8
 • Headset till Xbox Series S & X
 • Utomordentligt surroundljud
 • LĂ€tta att enkla att anvĂ€nda
 • Stöd för spatialljud
 • Ingen kabel, dongel eller basstation behövs
 • BekvĂ€m och anpassningsbar passform
 • 15 timmars batteritid
 • Saknar 3,5 mm uttag
 • Basbetonat ljud krĂ€ver EQ-justeringar

i samarbete med PriceRunner

Betyg

9.5
Bas
9.0
Ljud
8.0
Brusreducering
10
Komfort
9.0
VĂ€rde
InnehÄll [ visa ]

Xbox Wireless Headset

Xbox Wireless Headset

1200
9.1

Brusreducering

8.0/10

Ljud

9.0/10

Bas

9.5/10

BekvÀmlighet

10.0/10

VĂ€rde

9.0/10

Fördelar

 • Utomordentligt surroundljud
 • LĂ€tta att enkla att anvĂ€nda
 • Stöd för spatialljud
 • Ingen kabel, dongel eller basstation behövs
 • 15 timmars batteritid

Nackdelar

 • Inte sĂ„ bra brusreducering

Xbox Wireless Headset Ă€r ett efterlĂ€ngtat trĂ„dlöst gaming headset till Xbox One och Xbox Series X/S. Trots att Microsoft redan för flera Ă„r sedan visade en ansats till att utveckla sina egna hörlurar, tog det sin tid, men nu finns de alltsĂ„ Ă€ntligen tillgĂ€ngliga för bestĂ€llning – tre mĂ„nader efter Xbox Series X lanserades.

Trots att Xbox Wireless Headset tog sÄ lÄng tid att tillverka, Àr vi vÀldigt glada att Microsoft inte stressade för att fÄ ut sina hörlurar; för denna modell Àr extremt bekvÀm, har ett utmÀrkt ljud och en excellent mikrofon. LÀs vÄr recension baserade pÄ vÄrt test nedan för att fÄ reda pÄ om detta Àr det bÀsta gaming headsetet för dig.

För det ringa priset Àr denna modell oövertrÀfflig; snygg design, förtrÀffligt ljud och en briljant mikrofon.

DÀrför ska du vÀlja Xbox Wireless Headset

Innan du bestÀller Xbox Wireless Headset ska du vara medveten om ett par saker. Först och frÀmst Àr det ett trÄdlöst headset vilket innebÀr att kraven pÄ batteriet ökar. DÀrtill har de stöd för Windows Sonic, Dolby Atoms och DTS. Utöver detta har vi nedan listat de viktigaste faktorerna för att du ska göra ett sÄ genomtÀnkt val som möjligt.

Xbox Wireless Headset test

Design

NĂ€r du öppnar upp förpackningen kommer du först slĂ„s av hur snygga Xbox Wireless Headset Ă€r. Dessutom Ă€r de stilrena – nĂ„got som Ă€r vĂ€ldigt sĂ€llsynt bland gaming headset som inte sĂ€llan har mĂ€ngder av detaljrika utsmyckningar och RGB-ljus. PĂ„ sĂ„ vis ser de nĂ€stan ut som ett par normala over-ear hörlurar förutom att de har en mikrofon. Vidare har de runt den yttre öronkĂ„pan en grön slinga som adderar en frĂ€sch detalj.

Ljud

Att Xbox Wireless Headset kostar under tusenlappen Àr smÄtt otroligt med tanke pÄ dess ljudkvalitet. För det första har de 40 mm neodymdrivare som i kombination med en frekvensrespons pÄ 20Hz-20kHz gör att ljudbilden Àr stor och luftig. För det andra Àr basen djup nog för att man ska fÄ en ordentlig inlevelse i spelen. Dock mÄste du ibland anpassa ljudet i appen beroende pÄ vilket spel du spelar, för att fÄ det mest optimala ljudet.

Vidare Àr frekvenserna i mellanregistret vÀldigt bra bÄde för musik och spel. DÀrmed kan du anvÀnda hörlurarna till mer Àn bara spel vilket Àr en nÀmnvÀrd fördel.

FastĂ€n ljudet i Xbox Wireless Headset blir bĂ€st nĂ€r det Ă€r anslutet till en Windows-dator eller Xbox-konsol, gĂ„r det jĂ€ttebra att Ă€ven anvĂ€nda hörlurarna till en Mac. DĂ€rtill Ă€r denna modell kompatibel med Dolby Atmos vilket Ă€r ett nytt omtalat ljudformat för hemmabio – perfekt för Netflix. Dock ska du vara medveten om att bĂ„de DTS och Dolby Atmos krĂ€ver appar frĂ„n tredje part som ofta kostar en peng, sĂ„ detta mĂ„ste du ta in i ditt beaktande innan du gör ditt val.

BekvÀmlighet

PÄ grund av att huvudbygeln pÄ Xbox Wireless Headset Àr försedd med minnesskum, Àr det vÀldigt komfortabelt att bÀra hörlurarna pÄ huvudet under flera timmar i strÀck. Kombinera detta med att öronkÄporna Àven dem har ett lager av skum och skinn sÄ fÄr du ett par vÀldigt bekvÀma hörlurar. SÄledes blir trycket mot tinningen dÀmpat vilket fÄr följden att du inte fÄr ont trots lÄng anvÀndning.

Mikrofonkvalitet

Mikrofonen i Xbox Wireless Headset Àr imponerande. Trots att den fungerar bÀst med trÄdlös anslutning till Xbox, gÄr den Àven att anvÀnda via Bluetooth, men dÄ kommer röstkvaliteten inte vara lika bra. Förutom det Àr mikrofonkvaliteten förtrÀfflig och du kommer njuta av att prata med dina medspelare. Mikrofonen Àr lÀtt att vinkla till önskat lÀge och den Àr stabil nog att inte böjas om du rÄkar komma emot med fingret.

TrÄdlös anslutning

NÄgot som Àr viktigt för dig att veta Àr att Xbox Wireless Headset Àr kompatibelt med Bluetooth 4.2, men stöder inte AptX eller AAC-codec. DÀremot stöder den SBC-codec. DÀrför mÄste du köpa en Xbox Wireless Adapter om du vill koppla in hörlurarna till datorn, annars kommer latensen bli pÄ tok för hög. Vidare har hörlurarna ett internt minne sÄ de kommer ihÄg tidigare anslutningar, vilket fÄr följden att de kopplas ihop automatiskt sÄ fort du startar hörlurarna.

Batteritid

Batteritiden pÄ 15 timmar mÄste anses fullt godkÀnd med tanke pÄ det lÄga priset. Dock Àr det extremt viktigt att du pÄ förhand vet om att batteritiden Àr beroende pÄ avstÄndet till konsolen. Följaktligen kommer batteriet ta slut snabbare om du sitter lÀngre ifrÄn konsolen. DÀrtill laddas batteriet ur Ànnu fortare om du anvÀnder fler tillbehör till konsolen. DÀrför rekommenderar vi att du sitter sÄ nÀra konsolen som möjligt för att batteritiden ska bli sÄ lÄng som möjligt.

Omdöme om Xbox Wireless Headset

Summa summarum Àr Xbox Wireless Headset de bÀsta gaming headset för Xbox Series X, Xbox Series S samt Xbox One. FastÀn de kostar under tusenlappen har de förvÄnansvÀrt bra ljudkvalitet med robust och djup bas. DÀrtill gÄr ljudet att skrÀddarsy frÄn Xbox Accessories-appen, vilket Àr perfekt för dig som tycker om att anpassa ljudbilden baserat pÄ vilket spel du spelar.

FortsÀttningsvis har denna modell fÄtt utmÀrkta kundrecensioner vilket Àr ett tillförlitligt kvitto pÄ dess kvalitet. DÀrför Àr vÄrt slutgiltiga betyg 4,8/5.

recension Xbox Wireless Headset

Om skribenten

Erik Lundh
Testredaktör.
LÀs mer frÄn Erik Lundh

JÀmför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVĂ€rde
Xbox Wireless Headset
9.5
9.0
8.0
10
9.0
Logitech G733
10
9.5
9.5
10
9.5
Razer BlackShark V2
9.0
9.5
10
10
9.5
SteelSeries Arctis Pro​
10
10
10
10
10
Logitech Pro X Wireless
9.0
9.5
9.0
10
9.5
Beoplay Portal
10
9.5
9.0
10
9.5
Logitech Pro X
10
9.0
9.5
10
9.5
Xbox Wireless Headset
9.5
9.0
8.0
10
9.0
Razer Blackshark V2 Pro
8.0
9.5
9.0
10
9.0
HyperX Cloud 2
9.0
8.5
9.0
10
9.0
HyperX Cloud Stinger S
9.0
8.5
9.5
10
9.0
Razer Kraken X Lite
8.0
8.5
8.0
9.0
9.0
Razer BlackShark V2 X
7.0
7.5
8.0
10
8.5
Gaming headset
.
.
.
.
.
PS4 headset
.
.
.
.
.
PS5 headset
.
.
.
.
.
Gaming headset PC
.
.
.
.
.

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.