Marshall Motif A.N.C

JÀmför priser
Nyhetsbrev
 

Marshall Motif A.N.C

 
4,4/5
 • Marshalls signaturljud
 • Justerbar aktiv brusreducering
 • TrĂ„dlös laddning
 • Transparacy-lĂ€ge
 • Upp till 26 timmars speltid
 • NĂ„got dyra

i samarbete med PriceRunner

Betyg

9.0
Bas
8.5
Ljud
8.0
Brusreducering
10
Komfort
9.0
VĂ€rde
InnehÄll [ visa ]

Marshall Motif A.N.C

Marshall Motif ANC

2190
8.9

Brusreducering

8.0/10

Ljud

8.5/10

Bas

9.0/10

BekvÀmlighet

10.0/10

VĂ€rde

9.0/10

Fördelar

 • Marshalls signaturljud
 • Justerbar aktiv brusreducering
 • TrĂ„dlös laddning
 • Transparacy-lĂ€ge
 • Upp till 26 timmars speltid

Nackdelar

 • NĂ„got dyra

Marshall-hörlurar har lÀnge skördat stora framgÄngar pÄ den svenska marknaden, dÀrför Àr det inte ovÀntat att de nya Marshall Motif A.N.C anlÀnt med en smÀll. Tidigare i Är slÀpptes bland annat Major 4 samt Mode 2, och nu Àr det alltsÄ dags för uppgraderingen Motif ANC.

Trots att de endast varit köpbara i en vecka har de redan sÄlts i massor. UppmÀrksamheten Àr rÀttfÀrdigad, och de lanserade Àven en billigare modell vid namn Marshall Minor III som vi ocksÄ har testat.

Men hur bra Àr Marshall Motif A.N.C egentligen? Och vilka nackdelar Àr viktiga att ha kÀnnedom om? Det, och mycket mer, kommer vi gÄ igenom i vÄr recension nedan som Àr baserad pÄ att vi testat lurarna i 2 veckors tid.

Detta utmÀrker Marshall Motif A.N.C

Innan du bestÀmmer dig för att köpa Marshall Motif A.N.C sÄ finns det nÄgra saker du ska kÀnna till. För det första Àr lurarna och etuiet försedda med olika IP-klassifikationer. För det andra har de aktiv brusreducering som stÀnger ute irriterande lÀten. För det tredje Àr passformen extremt bra samtidigt som designen Àr otroligt vacker. Utöver detta har vi nedan listat alla av de faktorer som utmÀrker denna modell. Glöm inte att lÀsa nackdelarna lÀngre ner för att fÄ en helhetsbild.

1. VattentÀt eller vattenresistent?

För mĂ„nga konsumenter som idag köper hörlurar blir klassificeringen allt viktigare. Klassificeringen sĂ€ger huruvida lurarna Ă€r vatten- damm- eller stĂ€nktĂ„liga. Detta ger kunderna en indikation över hur de kan anvĂ€ndas. Exempelvis kan du inte simma med hörlurar som Ă€r IPX4 – dĂ€remot kan du springa i regn med dem.

Marshall Motif A.N.C Àr IPX5-klassificerade vilket betyder att de Àr spolsÀkra. Följaktligen kommer de inte gÄ sönder om du trÀnar och svettas intensivt, men Ä andra sidan kan du inte anvÀnda dem för simning.

Laddningsfodralet Àr till skillnad frÄn hörlurarna IPX4-klassificerade. Detta innebÀr att de Àr striltÀta, vilken i sin tur betyder att de inte gÄr sönder trots att litervis vatten strilas över etuiet, men samtidigt tÄl de inte lika mycket vatten som IPX5.

SÄledes mÄste du vara mer försiktig med etuiet Àn va du behöver vara med sjÀlva öronsnÀckorna.

2. Batteritiden i Marshall Motif A.N.C

Marshall Motif A.N.C har en speltid pÄ 4,5 timmar. Detta Àr t.o.m. mindre Àn Marshall Mode 2, som har totalt 5 timmar. Enligt mig Àr den korta batteritiden inte rÀttfÀrdigat med tanke pÄ kostnaden för dessa lurar. För den summan borde de har minst 7 timmar batteritid. DÀrför Àr jag faktiskt besviken över den minst sagt ynka speltiden.

DĂ€remot, om du inte tillhör den grupp mĂ€nniskor som anvĂ€nder hörlurar varje vaken minut – som jag – sĂ„ Ă€r det bra nog. Eftersom majoriteten av mĂ€nniskor anvĂ€nder lurarna pĂ„ vĂ€gen till jobbet och pĂ„ vĂ€g hem, sĂ„ behövs inte mer. Men om du har för vana att lyssna pĂ„ podcasts eller musik pĂ„ arbetstid – dĂ„ Ă€r det för lite.

Med laddningsfodralet fÄr du 20 timmars speltid med brusreduceringen aktiverad. DÀrför mÄste du se till att laddningsfodralet alltid Àr fulladdat nÀr du lÀmnar din bostad. Annars kommer batteriet vara urladdat efter bara nÄgra timmar.

En bra sak med batteriet Ă€r att 15 minuters snabbladdning ger 1 timmes speltid – nĂ„got som de delar med mĂ„nga andra moderna in-ears.

Marshall Motif ANC recension

3. Aktiv brusreducering

Det kanske inte Ă€r sĂ„ förvĂ„nande att Marshall Motif A.N.C Ă€r utrustad med aktiv brusreducering, eftersom den sista delen av dess namn ”ANC” stĂ„r för ”Active Noice Cancellation”. Men det rĂ€cker inte att endast ha denna funktionalitet, den mĂ„ste Ă€ven vara bra. DĂ€rför Ă€r det skönt att meddela dig om att brusreduceringen Ă€r vĂ€ldigt bra i dessa hörlurar.

Orsaken Àr att du genom appen kan anpassa exakt hur mycket brusreducering du vill ha. Till exempel kan du sitta och plugga pÄ ett café och bestÀmma dig för att du vill utestÀnga allt omgivningsbrus, eller sÄ kanske du tar en promenad i urban stadsmiljö och behöver höra omgivningen. För bÄda dessa fall kan du anpassa brusreduceringen utifrÄn var du befinner dig. Detta Àr ett enormt plus i kanten.

Givetvis utestÀnger de inte allt omgivningsljud, men det Àr tillrÀckligt bra för att du inte ska bli störd nÀr folk pratar runt omkring dig.

4. VĂ€ldigt bra passform

Marshall-hörlurar har dessvÀrre genom historien varit ökÀnda för sina obekvÀma hörlurar. Ett tydligt exempel Àr Marshall Major 4 som Àr ett par on-ears som trycker alltför hÄrt mot tinningen. MÄnga kunder har skickat in tusentals klagomÄl till Marshall sjÀlva, men framförallt har de givit dem usla recensioner.

Men sedan Marshall började tillverka in-ears har de verkligen genomgÄtt en förvandling. Typexemplet Àr Marshall Motif A.N.C som har en otroligt mjuk och bekvÀm passform. Det Àr vÀldigt skönt att företaget har lyssnat pÄ kritiken och gjort nÄgot produktivt av den.

Förutom faktumet att komforten Àr hög sÄ skickar de Àven med örontoppar. tre olika storlekar. PÄ sÄ vis kan du prova dig fram tills du hittar en örontopp som passar just ditt öra. DÀrefter kan du njuta av musiken sÄ lÀnge batteriet rÀcker.

5. Stort ljud i smÄ lurar

Flera smÄ hörlurar har lanserats i Är, dÀribland Jabra Elite 7 Pro, och mÄnga Àr oroliga över huruvida ljudkvaliteten pÄverkas negativt av storleken eller ej. Givetvis ska man inte behöva ljudkvalitet bara för att lurarna Àr av det minsta mÄttet, och detta gÀller Àven Marshall Motif A.N.C.

Det Àr nÀmligen sÄ att ljudet i dessa hörlurar Àr minst sagt imponerande. Trots sin nÀtta storlek bjuder de pÄ en mÀktig ljudbild. De lÄga frekvenserna imponerar samtidigt som mellanregistret Àr mjukt och runt. DÀrtill Àr det en ypperlig balans mellan basen och diskanten vilket gör att de flesta musikgenrer lÄter superbra.

6. Design

Det bÀsta med Marshall Motif A.N.C Àr faktiskt inte passformen, ljudkvaliteten eller brusreduceringen. Utan det Àr faktiskt designen. Estetisk formgivning har alltid varit en av Marshalls USP:ar (Unique Selling Point) och med Motif A.N.C har de verkligen lyckats.

Först och frĂ€mst Ă€r laddningsetuiet otroligt snyggt med en vacker Marshall-logo pĂ„ framsidan av locket. DĂ€rtill finns det en fin guldmelerad text dĂ€r det stĂ„r ”EST 1962” (Grundat Ă„r 1962). Texturen pĂ„ etuiet pĂ„minner nĂ€stan om ormhud och bidrar Ă€ven till ett bra grepp.

SjĂ€lv öronsnĂ€ckorna pĂ„minner vĂ€ldigt mycket om Apple AirPods Pro vilket Ă€r bra. Men de Ă€r faktiskt snĂ€ppet snyggare. SĂ„ledes fĂ„r designen högsta tĂ€nkbara betyg – en faktor man alltid kan lita pĂ„ gĂ€llande Marshall-hörlurar.

Marshall Motif ANC test

Nackdelar med Marshall Motif A.N.C

Eftersom vi nu gÄtt igenom allt som Àr bra med Marshall Motif A.N.C Àr det hög tid att gÄ igenom nackdelarna. FastÀn det inte finns sÄ mÄnga negativa aspekter Àr det otroligt viktigt att du har kÀnnedom om dem. Annars kan du inte vÀga för- och nackdelarna mot varandra för att komma fram till vad du vÀrdesÀtter mest.

Nackdelar:

Batteritiden lÀmnar mer att önska

En av de viktigaste aspekterna med hörlurar i allmÀnhet Àr batteritiden. Och tyvÀrr nÄr inte Marshall Motif A.N.C upp till vÄra krav eftersom speltiden endast Àr 4,5 timmar. Nota bene att detta avser nÀr den aktiva brusreduceringen (ANC) Àr aktiverad. Men detta till trots Àr 4,5 timmar ÀndÄ i det minsta laget för ett par hörlurar i denna prisklassen.

Under de tvÄ veckor som jag testade Marshall Motif A.N.C fick jag ladda dem otroligt ofta. Jag tappar faktiskt rÀkningen efter de tre första dagarna dÄ jag laddat dem runt 12 gÄnger. Dock anvÀnder jag dem konstant, sÄ om du endast anvÀnder hörlurar under nÄgra timmar per dygn sÄ kan du givetvis ignorera denna negativa aspekt. Men för de flesta Àr 4,5 timmar inte tillrÀckligt.

Marshall Motif ANC Nackdelar

Slutsummering för Marshall Motif A.N.C

Sist men inte minst vill jag tipsa om att nĂ€r jag testade Marshall Motif A.N.C sĂ„ kopplade jag in dem till Marshall Emberton – en vĂ€ldigt bra högtalare frĂ„n samma varumĂ€rke.

DĂ€rtill har de dubbla mikrofoner med bra röstkvalitet. ÖronsnĂ€ckorna Ă€r beröringskĂ€nsliga vilket gör det busenkelt att kontrollera uppspelningen av musik eller podcasts.

Sammanfattningsvis Àr Marshall Motif A.N.C ett par bra bra in-ears fast med urusel batteritid.

Om skribenten

Niklas Ivarsson
Niklas Àr utbildad ljudtekniker och har Àgnat stora delar av sitt arbetsliv i Sveriges största studios som t.ex. Cheiron. Dessutom byggde han sitt första hemmabiosystem nÀr han var 13 Är gammal.
LÀs mer frÄn Niklas Ivarsson

JÀmför med andra hörlurar

NamnBasLjudBrusred.KomfortVĂ€rde
Marshall Motif A.N.C
9.0
8.5
8.0
10
9.0
Jabra Elite 85t
9.5
9.0
9.0
9.5
9.0
JBL Tour Pro 2
8.4
8.8
9.0
9.2
8.9
Bose Sport Earbuds
9.0
9.0
9.5
10
9.5
JayBird Vista 2
8.5
9.2
9.0
10
9.3
Beats Studio Buds
8.7
9.0
9.0
9.5
9.2
Beoplay EQ
8.5
9.2
8.8
9.0
9.0
Jabra Elite 7 Active
8.0
9.0
8.5
9.5
9.0
Jabra Elite 7 Pro
8.5
9.0
9.0
9.5
9.2
Bowers & Wilkins PI7
8.8
9.0
9.2
10
9.3
OnePlus Buds Pro
9.0
8.5
8.0
10
9.2
Huawei Freebuds 3
8.5
8.5
9.0
9.0
9.0
Huawei Freebuds 3i
7.0
8.0
9.0
8.0
9.0
Bose QuietComfort Earbuds
9.0
9.5
9.8
10
9.5
Nothing Ear 1
8.0
8.5
8.0
9.0
8.0
Sony WF-1000XM4
8.5
9.0
9.0
10
9.5
Nura Nuratrue
8.2
8.7
8.5
9.0
8.5
JBL Live Flex
9.0
8.2
8.0
7.6
8.7
Airpods Pro
8.0
8.5
9.0
9.5
9.0
Jabra Elite 75t WLC
9.0
9.3
9.5
10
9.5
Urbanista Stockholm Plus
8.5
8.5
8.0
10
9.0
Jabra Elite 3
8.5
9.0
8.0
9.2
9.0
AirPods 3
8.2
8.0
8.5
9.5
8.7
Bowers & Wilkins PI5
8.8
9.2
9.0
10
9.5
Sudio E2
7.0
7.5
6.5
8.5
8.0

AnmÀl dig till vÄrt nyhetsbrev!
Bli först med senaste nyheter, trender och förhandsbokningar.